Harold Faltermeyer powraca

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#31 Post autor: Bucholc Krok » ndz lut 28, 2010 20:59 pm

Adam Krysiński pisze:wole disko polo
Powodzenia. :P
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#32 Post autor: Marek Łach » ndz lut 28, 2010 21:02 pm

Mechanizm wygląda tak:

1) Marek pisze, że mu się coś nie podoba (tutaj nawet nie podawałem argumentów, poza tym, że Harold w filmie kiepsko działa :P )

2) Marka odsyła się do Desplata, bo przecież gdy pisał, że Faltermeyer jest be, to chodziło mu o to, że nie jest tak ambitny jak Desplat

Nuda :P Nikt nie wpadnie na to, że mogłem się do Schifrina odnosić. Może nikt nie słuchał? :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#33 Post autor: Bucholc Krok » ndz lut 28, 2010 21:06 pm

Marek Łach pisze:Nikt nie wpadnie na to, że mogłem się do Schifrina odnosić. Może nikt nie słuchał? :wink: :wink:
Kogo? Szi-co? ;) :lol:
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#34 Post autor: Marek Łach » pn mar 01, 2010 00:07 am

dziekan pisze:Marek taki niewinny lubi Desplata,ostożnie waży słowa i podejmuje delikatną krytyke a tutaj normalnie Pearl Harbor mu zrobili ze wszystkich stron :P

Biedny Marek :)
No, dzika, żądna krwi horda miłośników Faltermeyera :D :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#35 Post autor: Bucholc Krok » pn mar 01, 2010 07:21 am

dziekan pisze:Bucholc chyba nie zna Mission Impossible Theme :lol:
Dziekan ma chyba problemy ze zrozumieniem ironii. :lol:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#36 Post autor: Koper » pn mar 01, 2010 10:15 am

Marek Łach pisze:(tutaj nawet nie podawałem argumentów, poza tym, że Harold w filmie kiepsko działa :P )
To argument fałszywy. Poza tym sam nie podałeś argumentów, a wymagałeś ich od nas. Ale ok, podaliśmy Ci. A Ty ciągle swoje. Akurat "Transformesom" jeszcze popularnością daleko do "Axela F." choć na pewno stoją wyżej niż Desplaty. Za ten "Zmierzch" to bym jak Adam go tak nie krytykował, chyba trudno by się w tym filmie przebić z muzyką. Ale miał parę produkcji fantasy ("Złoty kompas", "Pana Magorium...") i jakoś tak niczym się w zbiorową świadomość słuchaczy nie wbił. Teraz będzie miał olbrzymią szansę z "Harrym Potterem". Zobaczymy czy będzie w stanie dodać do serii kapkę charakterystycznego brzmienia, jakiś motyw, cokolwiek co na stałe do niej przylgnie, czy też HP to już zawsze będzie ten w sumie dość średni jak dla mnie temat Hedwigi.

Wracając do Harolda to nie trzeba się bawić w żadnego psychologa, żeby stwierdzić, że jak jakiś styl Ci nie leży to od razu to dla Ciebie gówno, kicz, obraza muzyki filmowej i God Only Knows co jeszcze. Mi też pewne style nie leżą i po prostu ich nie zgłębiam a nie wypisuję, że nienawidzę i że to jest be, ja słucham ambitnych rzeczy a Wy kupy. Zwłaszcza, że nikt tu nie robi z Faltermeyera nie wiadomo kogo. Jego utwory fajnie pasowały do pewnego gatunku filmów z lat 80. i gdy teraz ktoś próbuje do niej powrócić w formie pastiszu to nie przez przypadek sięga po Faltermeyera właśnie. A Harold daje dokładnie takie brzmienie, jakie pewnie było oczekiwane.

Jeśli oczekujesz poparcia dla Swoich tez to załóż topik odnośnie metafizycznych analiz ambitnych dzieł muzyki filmowej i tam będzie można sobie podyskutować o (nad)interpretacjach Desplata, a tutaj w tym wątku jednak dominującą tezą pozostanie, że Harold jest spoko. :P

bladerunner

#37 Post autor: bladerunner » pn mar 01, 2010 10:21 am

Harold jest spoko.
jasne :D

będzie dostępny score w Polszy?

bladerunner

#38 Post autor: bladerunner » pn mar 01, 2010 12:05 pm

Pierwsze wrażenie z linku zaprezentowanego na forum były średnie :(

Ale.....

Przesłuchałem cały Score Jest po prostu Cudowny :) ja mam taką mentalność, że raczej nie lubię muzyki z komedii, ale jak już jakąś kupować to Cop Out jest idealny :D

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#39 Post autor: Marek Łach » pn mar 01, 2010 16:52 pm

Koper pisze:ja słucham ambitnych rzeczy a Wy kupy.
Wskaż mi dokładnie, w którym poście tak napisałem albo stwierdzę, że po raz kolejny dopowiadasz sobie własne treści - a ja z czyimiś urojeniami nie mam zamiaru polemizować.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#40 Post autor: Koper » pn mar 01, 2010 18:46 pm

A w którym miejscu, ja napisałem, że Ty tak napisałeś? :P Od tych nadinterpretacji Desplata, już wszystko teraz chcesz nadinterpretować? :D BTW, jeszcze się krzątasz po tym temacie? Przecież nie lubisz Faltermeyera, nie słuchasz go, więc o czym tu chcesz dyskutować? :P

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#41 Post autor: Marek Łach » pn mar 01, 2010 20:20 pm

Koper pisze:a nie wypisuję, że nienawidzę i że to jest be, ja słucham ambitnych rzeczy a Wy kupy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#42 Post autor: Koper » pn mar 01, 2010 20:45 pm

No. Nie robię tego, a co? ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#43 Post autor: Bucholc Krok » wt mar 02, 2010 07:12 am

dziekan pisze:Ja tobie nie dokuczam mimo,że jesteś jedną nogą w grobie :)
Kto jest blisko grobu to się jeszcze okaże. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#44 Post autor: Adam » pt mar 05, 2010 09:36 am

Beverly Hills Cop Complete w La-Li :!: "i zstąpi z nieba jasny płomień, rozpalając nieczystą ziemię".. :!:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#45 Post autor: Adam » ndz lis 21, 2010 21:06 pm

Obrazek

:D
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ