MARC STREITENFELD
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja tam nic nie chcę mówić, gdyż sam słucham muzyki kontrowersyjnej i kontrowersyjnych wykonawców, ale jak czasami wchodzę na forum i patrzę na najzagorzalsze dyskusje i najwięcej komentarzy w tematach o Streitenfeldzie i jak jego "Robin Hoodzie" to rzeczywiście można dojść, że to kompozytor i score roku. I jest to trochę dziwne
Ja sam nigdy jakoś specjalnie po nim nie jechałem, ale też nie wydaje mi się, aby za ten rok zasługiwał na aż takie zainteresowanie. To jest oczywiście tylko moje zdanie.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To "obiektywnie" rzecz biorąc 90% prac JNH jest beznadziejna, bo często po nim jadą krytycy filmowi. Tak samo "obiektywnie" można mówić o Zimmerze, Elfmanie, HGW, Hornerze, wszystkich w zasadzie. Krytycy filmowi muzykę lubią tylko wtedy, kiedy w zasadzie jej nie słychać w *filmie* (wyjątkiem wychwalana jak żaden score Hansa od Gladiatora Incepcja), czyli, jak lubią stawiać sprawę "nie przeszkadza".
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
W sumie racja, chyba trochę Paweł przesadza - o takiej "Misji" jak krytycy piszą, to każdy wychwala pod niebiosa (zresztą słusznie) muzykę Morricone, a ją na pewno słychać i to dobrze. Tak samo przy wielu innych obrazach. Muzykę, którą nie słychać to mogą wielbić w jakiś ambitnych dziełach Bergmana itp. być może.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dobrze, że Ty się znasz, LOLdziekan pisze:Jak Morricone tak powiedzial to oznacza,że ma małe pojecie o samych filmach bo generalnie filmy nie ogląda sie dla muzyki,ale najwyrazniej jest tak dumny z siebie,że gada bzdury.

Nawet nie zrozumiałeś jego wypowiedzi

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: