Flety w muzyce filmowej
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Na Youtube sobie poszukajAdam Krysiński pisze:ale ja nie wiem jak brzmi zwykły a jak poprzeczny

Ostatnio zmieniony ndz lis 07, 2010 11:33 am przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ach, ręce opadają
Oczywiście, że się pytam czy chodzi o zwykły czy poprzeczny flet
Zresztą sklerotycy może nie pamiętacie, ale mój pierwszy avatar ukazywał flet poprzeczny położony na nutach. Flet poprzeczny zalicza się do moich Top 5 ulubionych instrumentów, a widok kobiety grającej na flecie poprzecznym jest jak najbardziej miły dla mego oka, właściwie oczu.
A koperowy tekst z Bayem i Bruckheimerem nie trafny, gdyż np. w takich "Piratach" słyszę flety. A po za tym jestem jeszcze miłośnikiem "A Window to the Past", z tych nienudnych Potterów Williamsa i ten utwór jest chyba na flet.
Dlatego też chciałem tylko wiedzieć, czy Desplat gra na flecie zwykłym, czy poprzecznym?

A koperowy tekst z Bayem i Bruckheimerem nie trafny, gdyż np. w takich "Piratach" słyszę flety. A po za tym jestem jeszcze miłośnikiem "A Window to the Past", z tych nienudnych Potterów Williamsa i ten utwór jest chyba na flet.
Dlatego też chciałem tylko wiedzieć, czy Desplat gra na flecie zwykłym, czy poprzecznym?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie jest okrutny, gdyż to prawda, że chyba dopiero w trzeciej części Piratów pojawia się flet. I pojawia się tak pięknie, że jego dźwięk za każdym razem mnie porusza...
Ale nie o tym mowa. Zostałem niesłusznie oskarżony o braku znajomości na temat instrumentów dmuchanych, plus dalej nie otrzymałem odpowiedzi, na jakim flecie gra Desplat.
Ale nie o tym mowa. Zostałem niesłusznie oskarżony o braku znajomości na temat instrumentów dmuchanych, plus dalej nie otrzymałem odpowiedzi, na jakim flecie gra Desplat.
#WinaHansa #IStandByDaenerys