Alan Menken - Tangled
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie wiedziałem, że Mandy Moore zrobiła karierę jako wokalistka, ogólnie śpiewa podobnie do Amy Adams, taki Disneyowski wokalik. "I See the Light" Ocarową nominację do Oscara ma w kieszeni.Wawrzyniec pisze:Liczę na toChoć tradycyjnie to mnie interesować będzie tradycyjnie głównie score, a piosenki w wykonaniu Many Moore już raczej mniej.
Zaczarowana mu się udała, a Zaplątani i tak pewnie fajnie wypadną w filmieAdam Krysiński pisze:Menken to jest facet który od 20 lat pisze ciągle to samo przeciez. Rozumiem że w połowie lat 90 to mogło być (było) megakultem ale teraz? Kotlety panie.. Pomijam już nawet fakt że talent do piosenek to chyba posprzedawał..

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Po pierwsze,oddzielna kategoria muzyczna dla dramatu i komedii/musicalu pojawiła się gdzieś w połowie lat 90-tych ( o ile mnie pamięć nie myli ) a Menken zaczął zdobywać Oscary wcześniej ( " Mała Syrenka " )
Menken to dobry kompozytor,pisze naprawdę fajne piosenki ( i sam nieźle śpiewa - " Anytime You Need A Friend " / " Home on the Range " ),chociaż i muzyką ilustracyjną potrafi zaskoczyć ( świetny " Dzwonnik z Notre Dame ).
Wczoraj byłem w kinie,animacja bardzo przyjemna,piosenki wpadają w ucho ( choć zdecydowanie wolę oryginalne wykonanie niż dubbing ) a i muzyka niczego sobie ( świetny jest utwór " Kingdom Dance ",na pewno jeśli idzie o sama muzykę to jest to sporo lepsza praca niż Newmana do " Księżniczki i Żaby " ( pisze o samej muzyce bo piosenki są tam dla mnie rewelacyjne ) a z piosenek na szczególną uwagę zasługuje wspomniane już " See the Light ".
A co do odgrzewanych kotletów to wielu kompozytorów potrafi ciągle robić to samo - choćby Zimmer czy mój ulubieniec Horner - ja nie odbieram tego jako wady jeśli kompozytor potrafi z tych samych klocków zbudować coś nowego - Hornerowi czasem to wychodzi,Zimmerowi ostatnio nie
.
Menken to dobry kompozytor,pisze naprawdę fajne piosenki ( i sam nieźle śpiewa - " Anytime You Need A Friend " / " Home on the Range " ),chociaż i muzyką ilustracyjną potrafi zaskoczyć ( świetny " Dzwonnik z Notre Dame ).
Wczoraj byłem w kinie,animacja bardzo przyjemna,piosenki wpadają w ucho ( choć zdecydowanie wolę oryginalne wykonanie niż dubbing ) a i muzyka niczego sobie ( świetny jest utwór " Kingdom Dance ",na pewno jeśli idzie o sama muzykę to jest to sporo lepsza praca niż Newmana do " Księżniczki i Żaby " ( pisze o samej muzyce bo piosenki są tam dla mnie rewelacyjne ) a z piosenek na szczególną uwagę zasługuje wspomniane już " See the Light ".
A co do odgrzewanych kotletów to wielu kompozytorów potrafi ciągle robić to samo - choćby Zimmer czy mój ulubieniec Horner - ja nie odbieram tego jako wady jeśli kompozytor potrafi z tych samych klocków zbudować coś nowego - Hornerowi czasem to wychodzi,Zimmerowi ostatnio nie