Uczta Babet - POMOCY !!!
Uczta Babet - POMOCY !!!
jako podkład w pewnym momencie leci muzyka , przypominająca utwory Bacha. Za cholerę nie mogę jej znaleźć w internecie. Mam ja w głowie ale nie potrafię namierzyć autora.
No dobra,
Myślałem , że wystarczy skrót myślowy ale widzę, że muszę kawę na ławę. Ja w internecie surfowałem jak wy jeszcze koszulę w zębach. Te informacje co wy mi tu podajecie to w 5 minut miałem. I nieprawdą jest, że nie trzeba obejrzeć film. Czy Don Giovanni w czymkolwiek przypomina Bacha ? Nie ! W całym filmie nie ma takiej muzyki. Jestem jednak na 100% pewny, że widziałem kawałek tego filmu, gdy zwozili produkty do przygotowania potraw z podkładem muzycznym przypominającym dynamiczny kawałek w stylu Bacha. Może to był trailer, nie wiem. Może jakaś inna wersja ? Ale wątpię bo nie jestem jakiś zapaleńcem i oglądam zwykle tylko polską wersje z napisami. Przegrzebałem youtube ale nic nie znalazłem. Gdyby się komuś zapaliła jakaś lampka w głowie byłbym wdzięczny.
No i oczywiście Babette.
No i oczywiście Babette.
Re: No dobra,
ke?glomar pisze:Ja w internecie surfowałem jak wy jeszcze koszulę w zębach.
ke? x2I nieprawdą jest, że nie trzeba obejrzeć film.
To może najpierw ustal co faktycznie widziałeś - jeszcze się okaże, że to w ogóle nie była Uczta...Może to był trailer, nie wiem. Może jakaś inna wersja?

A poza tym wyobraź sobie, ale nie wiemy wszystkiego

Jak masz gościu wonty to ić do ortodontyglomar pisze:Myślałem , że wystarczy skrót myślowy ale widzę, że muszę kawę na ławę. Ja w internecie surfowałem jak wy jeszcze koszulę w zębach. Te informacje co wy mi tu podajecie to w 5 minut miałem. I nieprawdą jest, że nie trzeba obejrzeć film. Czy Don Giovanni w czymkolwiek przypomina Bacha ? Nie ! W całym filmie nie ma takiej muzyki. Jestem jednak na 100% pewny, że widziałem kawałek tego filmu, gdy zwozili produkty do przygotowania potraw z podkładem muzycznym przypominającym dynamiczny kawałek w stylu Bacha. Może to był trailer, nie wiem. Może jakaś inna wersja ? Ale wątpię bo nie jestem jakiś zapaleńcem i oglądam zwykle tylko polską wersje z napisami. Przegrzebałem youtube ale nic nie znalazłem. Gdyby się komuś zapaliła jakaś lampka w głowie byłbym wdzięczny.
No i oczywiście Babette.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Przynajmniej nie było "dup wołowych". 

Nie mam zwyczaju nikmu dupy zawracać niepotrzebnie
Nie wypisuję na forach durnych pytań na które można znaleźć odpowiedź bez większego trudu. Z drugiej strony nie czuję się ekspertem w dziedzinie muzyki filmowej. Oczywiście po bezowocnych poszukiwaniach przyszła mi do głowy myśl, że byłem zalany i oglądałem całkiem inny film. Ale chyba jednak nie. Proszę Was o pomoc bo myślę, że tylko tu mogę ja znaleźć ale nie traktujcie mnie jak idiotę.
Może to był faktycznie inny film. Ale oglądam ich na tyle mało że raczej kojarzę te lepsze.
Proszę o wyrozumiałość. Jak przyjdzie komuś coś do głowy to proszę pisać. Jak mnie oświeci to też napiszę.
Pozdrawiam miłośników dobrej muzyki.
Może to był faktycznie inny film. Ale oglądam ich na tyle mało że raczej kojarzę te lepsze.
Proszę o wyrozumiałość. Jak przyjdzie komuś coś do głowy to proszę pisać. Jak mnie oświeci to też napiszę.
Pozdrawiam miłośników dobrej muzyki.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale dobrze by było wiedzieć co się oglądało, bo zaraz się okaże, że to ani uczta ani Babette... Do Giovanni nie przypomina Bacha, ale może partytura Nørgaarda przypomina - nie znam, więc nie wiem. A filmu nie widziałem.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński