Tadlow/Prometheus - CONAN THE BARBARIAN (re-rec) - 2-11-2010
Wow, co za nowina
Koper będzie się cieszył również jak dziecko (z tego co wiem jest na jakimś szkoleniu)
Rozumiem, że nie jest to limit? I mam również pytanie skąd płyty są wysyłane? Z Anglii?
Na razie jestem lekko sceptyczny, głównie co do orkiestry, która wykonuje nagranie... Słyszałem sporo ich składanek, i zakres ich interpretacji istniejącej muzyki filmowej był od genialnego po żenujący
Niemniej wierzę, że podejście twórców i autorów rewitalizacji tej muzyki w takiej formie było inspirujące i zadbali o wszystkie szczegóły, by brzmiało to jak Poledouris sobie wyobraził, czego w taki czy inny sposób nie umożliwiła mu orkiestra z Rzymu
Pewnie sporo będzie można będzie się dowiedzieć z tego 24-stronnicowego bookletu. Klipy z SAE brzmią bardzo dobrze a i pełnemu wykonaniu "Riders of Doom" z filmiku na youtube nic zarzucić nie można. Specjalnie dosłuchiwałem się np. jak zabrzmią im kotły w spektakularnym finale i wszystko było tip-top
Mam nadzieję, że nagranie będzie tak dynamiczne, że będzie rozsadzać mieszkanie a stara płytka Milanu pójdzie w całkowite zapomnienie 
Tak więc, ja osobiście czekam najpierw na opinie osób, które to przesłuchają i zadecyduję o zakupie
Zastanawiam się tylko po kiego grzyba wcisnęli tam muzykę z "Niszczyciela"... Nie przepadam za takim zapchajdziurstwem na siłę.

Rozumiem, że nie jest to limit? I mam również pytanie skąd płyty są wysyłane? Z Anglii?
Na razie jestem lekko sceptyczny, głównie co do orkiestry, która wykonuje nagranie... Słyszałem sporo ich składanek, i zakres ich interpretacji istniejącej muzyki filmowej był od genialnego po żenujący

Tak więc, ja osobiście czekam najpierw na opinie osób, które to przesłuchają i zadecyduję o zakupie

Najlepszy utwór z Niszczyciela ja traktuje jako bonus
To że prażanie grali nieraz kiepsko to też w pewnym sensie powód tego ze często utwory były inaczej orkiestrowane, zmieniali aranże itd... A tutaj jest wszystko oryginalne, a co ważne na dodatek mieli kupę wskazówek i poleceń samego Basila. Jak potężnie brzmi chór w nowym The Kitchen... 

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +