Który to ma najmniej "desplatowy" temat ze wszystkich jego ważniejszych ścieżek od czasu Dziewczyny z perłą.lis23 pisze:Nie przepadam za jego muzyką,do tej pory podobał mi se tylko " New Moon ".
ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"New Moon" miało niezły temat, ale niestety score nierówny i sporo nudy w środku. Zresztą nie będę już wspominał jak ta muzyka sprawdzała się w filmie. "Last Caution" mnie strasznie wymęczyło, podobnie jak "Benjamin Button", z którego nic nie pamiętam. Najbardziej wyrazista i najbardziej to mi się "Dziewczyna z Perłą" spodobała. Do tej pory nawet kojarzę temat przewodni 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
bladerunner
Mnie za to dzisiaj strasznie wymęczył Williams, chciałem sobie przypomnieć 3 pierwsze scory i zanim doszedłem do w miarę wartościowej trójki to musiałem 2 kawy wypić. Desplat najlepszy z tego całego świata Pottera. Nie lubię francuza, ale zaczynam powoliWawrzyniec pisze:"New Moon" miało niezły temat, ale niestety score nierówny i sporo nudy w środku. Zresztą nie będę już wspominał jak ta muzyka sprawdzała się w filmie. "Last Caution" mnie strasznie wymęczyło, podobnie jak "Benjamin Button", z którego nic nie pamiętam. Najbardziej wyrazista i najbardziej to mi się "Dziewczyna z Perłą" spodobała. Do tej pory nawet kojarzę temat przewodni
Ostatnio zmieniony ndz paź 31, 2010 22:36 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 2 razy.
-
bladerunner
-
bladerunner
Bardziej liryczny score to prawda, dawno nie słyszałem takiego piękna, chyba od czasów The Last Airbendera HowardaEle pisze:Być może ogłuchłem, ale poważnie, jak na muzykę do Pottera słabiutko... na serio, gdzie ta przygoda, ta akcja, ten cały excitement?
Ostatnio zmieniony ndz paź 31, 2010 22:45 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No właśnie.
Jutro przesłucham jeszcze kilka razy, ale jak na pierwszy raz, słabo. Podobne rozczarowanie jak z Eclipsem Shore'a
Nowy Potter niczym pozytywnym nie zaskoczył. Nawet ciężko mi wskazać w czym ta praca jest lepsza od poprzednich 3 potterów...Jak to gdzie? W pierwszych trzech score'ach
TLA uwielbiam, dla mnie mega arcydzieło. Ten score nie jest nawet w połowie tak dobry jak TLA.Bardziej liryczny score to prawda, dawno nie słyszałem takiego piękna, chyba od czasów The Last Airbendera Howarda
Jutro przesłucham jeszcze kilka razy, ale jak na pierwszy raz, słabo. Podobne rozczarowanie jak z Eclipsem Shore'a
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Kurczę,gdzie tu porównanie do " The Last Airbendera " Howarda?
gdzie tutaj temat na miarę " Flow Like Water "?
gdzie tu tak świetna orkiestracja czy tak fajnie brzmiące instrumenty perkusyjne?
gdzie tu klimat przygody,który w muzyce Howarda czuć - pomimo faktu że jest to muzyka do bardzo złego filmu? - Yates to wyrobnik ale wątpię aby tak zjechał ostatniego Pottera,jak Hindus położył TLA.
gdzie tutaj temat na miarę " Flow Like Water "?
gdzie tu tak świetna orkiestracja czy tak fajnie brzmiące instrumenty perkusyjne?
gdzie tu klimat przygody,który w muzyce Howarda czuć - pomimo faktu że jest to muzyka do bardzo złego filmu? - Yates to wyrobnik ale wątpię aby tak zjechał ostatniego Pottera,jak Hindus położył TLA.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dajcie już spokój z tym tematem Hedwigi... To jest temat a la motyw Fantazji w "Niekończącej się opowieści" ( http://www.youtube.com/watch?v=Ycm9bKkXgmc - sam początek tej suitki) - takich muzyka filmowa to zna tysiące i nie ma się tu czym podniecać.lis23 pisze: Który temat Desplata z " Insygnii Śmierci " wytrzyma porównanie nie tylko z tematem Hedwigi ale np.z tematem Feniksa?
Ale przecież u Desplata jest dokładnie to samo...lis23 pisze:u Williamsa mamy nie tylko bogactwo instrumentarium ale i często wszystko rozpisane jest na orkiestrę,chór,choć są też minimalistyczne,wyciszone i spokojne utwory
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Ulżyło ci? Tak cię boli to, że jego score jest (dla wielu) scorem najlepszym spośród wszystkich części Pottera?muaddib_dw pisze:I przestańcie już usprawiedliwiać Olka, zrobił średniaka, koniec, kropka.