jaka to melodia?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#436 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 05, 2009 16:48 pm

Bucholc Krok pisze:Ustalanie zasad zawsze tyle zajmuje, niestety.
Niestety:/ Tylko nie uwłaczając, ale to całe ustalanie stało się prawie tak nudne i męczące jak filmy Davida Yatesa.

A co do straszaka to niech już będzie. Może być nawet kara pod postacią przesłuchania jakiejś płyty z Bollywoodu, bylebyśmy wreszcie zaczęli grać.

Chociaż wiedz, że szanuję Twoją pozycję jak i rozumiem Twoje problemy związane z tak poważnym stanowiskiem.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#437 Post autor: Bucholc Krok » śr sie 05, 2009 17:02 pm

Poprawki zrobione. :) Babuch dawaj zagadkę! Robimy 3 rundki, sprawdzamy zasady w praniu i startujemy od nowa. :D
Ostatnio zmieniony śr sie 05, 2009 17:05 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#438 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 05, 2009 17:05 pm

Bucholc Krok pisze:Poprawki zrobione. :) Babuch dawaj zagadkę! Robimy 3 rundki, sprawdzamy zasady w praniu i starujemy od nowa. :D
Nie lepiej w ogóle stworzyć nowego wątku pod znanym nam tytułem "Co to za melodia?" i zamiast robić jakieś rundy próbne zacząć po prostu grać?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#439 Post autor: Bucholc Krok » śr sie 05, 2009 17:07 pm

Wszystko będzie w swoim czasie. Chciałbyś w nowym wątku znowu zacząć dyskusję o zasadach? ;) Lepiej sprawdzić tutaj i później mieć z głowy.

Mefisto

#440 Post autor: Mefisto » śr sie 05, 2009 17:13 pm

Bucholc Krok pisze:1. Strzelać można tylko raz na rundę (podpowiedź), ale z każdym błędnym strzałem jest minus 1 punkt. To spowoduje, że każdy się zastanowi, czy warto strzelać, czy lepiej sprawdzić. Bo zawsze ktoś inny będzię mógł wykorzystać przyblokowanie innego (innych) zawodnika.

Dopisek: tylko znowu minus jeden punkt od czego? Od ogólnej liczby punktów? Bo skoro jest przyblokowany to i tak będzie miał w kolejnej podpowiedzi mniej o jeden punkt (jak każdy). Dodatkowo odjąć?

Już chyba lepiej wprowadzić możliwość dowolnego strzelania i każda błędna odpowiedź inus 1 punkt. Mniej gmatwania..
no właśnie więcej gmatwania - jak ktoś strzelił i strzelił źle, a potem strzela jeszcze raz, to winno się go zignorować, nawet jeśli trafił i tyle, a nie bawić się w jakieś odejmowanie punktów (tym bardziej, że wtedy do 50 nigdy nie dojdziemy :D ). Tak samo jestem przeciwny odejmowaniu za strzelanie - jeśli ktoś czuje co to może być, a nie może sprawdzić, nie ma na to czasu, to czemu sobie nie strzelić? Jeśli się trafiło, to fart i dobra intuicja i tyle.

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#441 Post autor: Łukasz Wudarski » śr sie 05, 2009 17:14 pm

Panowie zatem zagadka na nowe zasady.

Wydaje mi się, że nie powinna być trudna, bo film był znany i nawet polska TV go puszczała. Jako podpowiedź dodam że chciałem pisać recenzję... :P

A i jeszcze jedno nie jest to cały utwór, także czasami się nie sugerujcie

http://babuch.wrzuta.pl/audio/3sLXFPohNsO/babuchadka
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#442 Post autor: Bucholc Krok » śr sie 05, 2009 17:22 pm

To ustalmy, co robimy z tymi strzałami:

- zły strzał skutkuje ujemnym punktem i przyblokowaniem zawodnika w danej rundzie (w kolejnych moze znowu raz strzelić)

czy

- można strzelić np. 4 razy tuż po ogłoszeniu zagadki (bo są 4 punkty do zdobycia i za każdym złym strzałem minus 1 punkt)? Ale wówczas już się nie ma strzałów w dalszej części.

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#443 Post autor: Łukasz Wudarski » śr sie 05, 2009 17:28 pm

Bucholc Krok pisze:To ustalmy, co robimy z tymi strzałami:

- zły strzał skutkuje ujemnym punktem i przyblokowaniem zawodnika w danej rundzie (w kolejnych moze znowu raz strzelić)

czy

- można strzelić np. 4 razy tuż po ogłoszeniu zagadki (bo są 4 punkty do zdobycia i za każdym złym strzałem minus 1 punkt)? Ale wówczas już się nie ma strzałów w dalszej części.
A może zły strzał skutkuje nie ujemnym punktem, po prostu tylko blokadą do czasu następnej podpowiedzi. Zdający musi jednak ustosunkowac się do strzału. Np Bucholc strzela że to Barry, a to nie Barry więc do czasu podpowiedzi wszystkie odpowiedzi Bucholca (choćby dobre) się nie liczą.... Po fiuta wprowadzać te minusowe punkty. Usramy się z nimi
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#444 Post autor: Bucholc Krok » śr sie 05, 2009 17:31 pm

punktacja:
(po 13 zagadkach)

Babuch - 8p.
Koper - 8p.
Mystery Man - 7p.
Mefisto - 6p.
Wawrzyniec - 4p.
Bucholc - 2p.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#445 Post autor: Mystery » śr sie 05, 2009 17:31 pm

Łukasz Wudarski pisze:A może zły strzał skutkuje nie ujemnym punktem, po prostu tylko blokadą do czasu następnej podpowiedzi. Zdający musi jednak ustosunkowac się do strzału. Np Bucholc strzela że to Barry, a to nie Barry więc do czasu podpowiedzi wszystkie odpowiedzi Bucholca (choćby dobre) się nie liczą.... Po fiuta wprowadzać te minusowe punkty. Usramy się z nimi
I niech tak będzie :!:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#446 Post autor: Bucholc Krok » śr sie 05, 2009 17:33 pm

Łukasz Wudarski pisze: A może zły strzał skutkuje nie ujemnym punktem, po prostu tylko blokadą do czasu następnej podpowiedzi.
Dobra, jedna odpowiedź na rundę (podpowiedź) i w przypadku błędnej odpowiedzi blokada do następnej rundy.
Zdający musi jednak ustosunkowac się do strzału. Np Bucholc strzela że to Barry, a to nie Barry więc do czasu podpowiedzi wszystkie odpowiedzi Bucholca (choćby dobre) się nie liczą.... Po fiuta wprowadzać te minusowe punkty. Usramy się z nimi
Dłużej będziemy dochodzić do 50-tki :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#447 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 05, 2009 17:39 pm

Jest to już chyba 4 strona, na której piszę mniej więcej to samo. Darujmy sobie te ujemne punkty :!: Czy naprawdę musimy być aż tak bardzo rygorystyczni? Czy nie możemy po prostu sobie zaufać i powiedzieć, że nie będziemy nadużywać strzelania.
Dalej twierdzę, że robi się problem tam gdzie go nie ma, zamiast zacząć grać i dobrze się bawić.

Niestety nie wiem co to Babuch zapodał, a szkoda, gdyż brzmi to naprawdę ładnie :)

Mefisto

#448 Post autor: Mefisto » śr sie 05, 2009 17:44 pm

myślałem, że będzie nowy temat na kolejne zagadki :)
a zagadka babuchowa niezła - coś mi świta powoli :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#449 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 05, 2009 17:47 pm

Mefisto pisze:myślałem, że będzie nowy temat na kolejne zagadki :)
To tylko test. Ale mam nadzieję, że po nim zacznie się prawdziwa gra.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#450 Post autor: Koper » śr sie 05, 2009 18:53 pm

Żadnych punktów dla "Zająca" i dajcie sobie całkiem spokój z tym utworem, zwłaszcza, że na niektórych płytach to jest "Track 1" itp. Poza tym taki np. "Cadillac of the Skies" z "Imperium Słońca" Williamsa to jest zupełnie inny utwór na score a inny na williamsowych kompilacjach. U Morricone na płytach często tytuły tracków się powtarzają, tylko jest "version 1", "version 2", "alternate version" itp. Dajmy sobie z tym spokój, naprawdę.

ODPOWIEDZ