jaka to melodia?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Moim zdaniem osoba zadająca zagadkę nie powinna ani potwierdzać ani zaprzeczać.
A jaki problem znalezc utwor jesli zna sie plytę?A w ogóle z tymi tytułami to jest też kontrowersyjna sprawa. Gdyż ja np. zwykle słuchając jakiś soundtracków oglądam najpierw lub po ten film. Więc skoro kojarzę daną melodię, a nie znam tytułu to dlaczego mam milczeć skoro wiem co to za muzyka i kto jest kompozytorem?![]()
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A jeżeli nie znam płytę, a znam muzykę tylko z filmu, to co?Bucholc Krok pisze:A jaki problem znalezc utwor jesli zna sie plytę?
Np. nigdy nie słuchałem z płyty muzyki z "Pitch Black", ale z filmu wiem jak brzmi.
Ale rozumiem zasady są zasadami. Ale ostrzegam, że znam dobrze pewien soundtrack, który posiada takie tytuły utworów, że sam ich nie jestem w stanie zapamiętać. I tak się zastanawiam czy po jakimś odgadnięciu zapodać go czy nie?

Tylko najpierw muszę coś odgadnąć:/
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
obfita podpowiedź, hmm...
1) kompozytor jest Amerykaninem
2) choć lubi eksperymentować, to raczej nie słynie z muzyki akcji, jaką słychać w utworze, lecz z pięknych, majestatycznych tematów, często refleksyjnych lub dostojnych
3) sam tytuł filmu jest dość oryginalny, choć u nas jak zwykle przetłumaczony na zupełnie co innego - jest to komedia (gatunek, w którym kompozytor często bywa i któremu zawdzięcza swoje pierwsze sukcesy)
4) sam film jest mocno związany z muzyką także w inny sposób
1) kompozytor jest Amerykaninem
2) choć lubi eksperymentować, to raczej nie słynie z muzyki akcji, jaką słychać w utworze, lecz z pięknych, majestatycznych tematów, często refleksyjnych lub dostojnych
3) sam tytuł filmu jest dość oryginalny, choć u nas jak zwykle przetłumaczony na zupełnie co innego - jest to komedia (gatunek, w którym kompozytor często bywa i któremu zawdzięcza swoje pierwsze sukcesy)
4) sam film jest mocno związany z muzyką także w inny sposób