James Newton Howard - " Gnomeo and Juliet "?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

James Newton Howard - " Gnomeo and Juliet "?

#1 Post autor: lis23 » śr wrz 22, 2010 03:37 am

Czyżby Howard powrócił do animacji,a na dodatek wspólnie ze swoim byłym pracodawcą?
" Gnomeo and Juliet " to animacja komputerowa o wojnie dwóch klanów ... ogrodowych krasnali i o miłości przedstawicieli obu zwaśnionych grup
- tak,tak,wiem - głupio to brzmi ;)
w każdym razie jednym z producentów owego filmu jest Elton John który skomponował doń 5 nowych piosenek,zaś stroną instrumentalną zająć ma się jego były klawiszowiec - czyli Howard,właśnie:

" The film's soundtrack will be provided by Elton John and James Newton Howard. "

http://www.facebook.com/pages/Gnomeo-an ... 3032216646

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2 Post autor: Mystery » śr wrz 22, 2010 16:32 pm

Zwiastun jest całkiem zabawny i robi pozytywne wrażenie, obsada muzyczna zresztą też, to może być udana produkcja :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3 Post autor: lis23 » śr wrz 22, 2010 18:28 pm

Mnie martwi tylko jedno:
For another, classic Elton John tunes such as Your Song, Saturday Night's Alright for Fighting and Crocodile Rock provide the soundtrack to their story.
wychodziło by na to że z pięciu piosenek do filmu które na swoim blogu zapowiadał Bernie Taupin tylko jedna:
They meet, and it is love at first sight, set to the strains of Hello, Hello, a new song by John, who also is a producer, and lyricist Bernie Taupin.
będzie nowa - no,może dwie ...
Szkoda bo jako fan Eltona liczyłem na więcej nowych utworów stworzonych wspólnie przez Eltona,Taupina i Howarda - że wspomnę klasyczne " Tunight " czy też " Sorry, seems to be the hardest word ".

http://eltonjohnnews.blogspot.com/searc ... d%20juliet

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#4 Post autor: lis23 » sob paź 23, 2010 02:32 am

Ło raju ... to będzie zabójcza mieszanka - JN Howard,Elton John i ... Lady Gaga :shock:
Rolling Stone today:

By Daniel Kreps
Oct 22, 2010 9:06 AM EDT
Lady Gaga and Elton John, who teamed up to open the 52nd Annual Grammys back in January, have collaborated on a new song, "Hello, Hello." It will appear on the soundtrack for the animated Disney film Gnomeo and Juliet (and not on Gaga's upcoming album Born This Way), EW's The Music Mix reports. The film hits theaters February 11th, 2011. Gaga and John performed "Pokerface," "Speechless" and Elton's "Your Song" at the Grammys, and John has since been keen on working with Gaga on new music.

"I'd love to [work with her] in the future," John recently told EW. "There's a chance I might do one track with her [for Born This Way], but it's just, she's so busy, and I'm so busy, we can never get together!"

John, who is a producer on Gnomeo and Juliet, co-wrote the movie's soundtrack with composer James Newton Howard. He has contributed music to movies before — most notably with his Oscar-winning The Lion King soundtrack — "Hello, Hello" marks Gaga's first contribution to a film.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#5 Post autor: Adam » sob paź 23, 2010 14:05 pm

czy ja wiem.. cała trójka się przecież doskonale zna nie od dziś :)
#FUCKVINYL

bladerunner

#6 Post autor: bladerunner » sob paź 23, 2010 14:07 pm

Adam Krysiński pisze:czy ja wiem.. cała trójka się doskonale zna nie od dziś :)
Ostatnio słuchałem Lady Gagi, a mianowicie album The Fame Monster, ma momenty, ale całość tak sztampowa, że później musiał się leczyć gwoździami muzyki filmowej przez około godzinę.. :) .

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#7 Post autor: Adam » sob paź 23, 2010 14:09 pm

przesadzasz :) gaga to jest coś czego nie było w muzyce od czasów początków jacksona.. Twoje gregi sa sztampowe :P
#FUCKVINYL

bladerunner

#8 Post autor: bladerunner » sob paź 23, 2010 14:11 pm

Adam Krysiński pisze:przesadzasz :) gaga to jest coś czego nie było w muzyce od czasów początków jacksona.. Twoje gregi sa sztampowe :P
:? alechanrdo , alechandroo no litości Adamie..no dobra miałem być Twoim padawanem przesłucham jeszcze raz.. :D .

bladerunner

#9 Post autor: bladerunner » sob paź 23, 2010 14:39 pm

dziekan pisze:
bladerunner20 pisze: :? alechanrdo , alechandroo no litości
Ale ta piosenka jest gowniana :P
Na początku może mi sie podobało,ale teraz tym rzygam :P

Papapapapaapapappap papapapaparazi pappaappapaprazi papapappapa parazi . :o

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#10 Post autor: lis23 » sob paź 23, 2010 15:18 pm

Adam Krysiński pisze:czy ja wiem.. cała trójka się przecież doskonale zna nie od dziś :)
Elton i Howard,tak - zresztą,dziwię się że jeszcze do tej pory nie pracowali razem przy jakimś filmie ( do tej pory Elton pracował z Zimmerem a i sam ma na koncie własne soundtracki: " Friends " /1971/ i " The Muse " /1999/ )

fotki z czasów gdy Howard grał w zespole Eltona Johna:

Obrazek

od lewej: The Elton John Band' poses for a portrait in circa 1976. (L-R) James Newton Howard, Roger Pope, Kenny Passarelli, Davey Johnstone, Bernie Taupin, Caleb Quaye, Ray Cooper.
CIRCA 1976

Obrazek

1976: Pop singer Elton John poses for a portrait with 'The Elton John Band' in 1976. Clockwise from bottom left: Elton John, Davey Johnstone, Ray Cooper, James Newton Howard, Caleb Quaye, Roger Pope, Kenny Passarelli.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#11 Post autor: lis23 » sob paź 23, 2010 16:32 pm

I wygląd trochę inny niż na awatarze ;)

Szczerze,to nie znam innego kompozytora muzyki filmowej który zaczynałby swoją karierę w szeroko pojętej muzyce rozrywkowej ( zapewne,mało jeszcze wiem ) i u muzyka będącego wtedy super gwiazdą ( wszak prawie przez cale lata 70-te Elton John miał status super gwiazdy,zwłaszcza w USA - ba!,w 1979 r.dał wraz z Rayem Cooperem nawet koncert w Rosji,a to już było coś w owych czasach.

A już trochę offtopujac,zastanawiam się,jak Elton namówił do współpracy trzymającego się trochę na uboczu i mało udzielającego się muzycznie Leona Russella?

http://www.youtube.com/watch?v=FVgDRnyZJ8U

http://www.youtube.com/watch?v=CDMB_9J2mQo

http://www.youtube.com/watch?v=N8Or0kDo_SM

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#12 Post autor: lis23 » sob paź 23, 2010 16:57 pm

dziekan pisze:Zastanawiam sie jaki material znajdzie sie na soundtracku do tej animacji.
Podejrzewam,że nie zabraknie piosenek,ale czy znajdzie sie miejsce na score :?
Myślę że tak,wiem że na pewno będą klasyczne utwory Eltona: " Your Song "," Saturday Night's Alright for Fighting", "Crocodile Rock" - w sumie,pięć piosenek,tak więc i na muzykę Howarda znajdzie się miejsce.
Panowie znają się od lat więc na pewno się dogadają a i poprzednie soundtracki Howarda dla Disneya były porządnie wydane
inna sprawa,że to nie jest film Disneya tylko podległego mu studia - Touchstone Pictures.

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#13 Post autor: Łukasz Wudarski » sob paź 23, 2010 17:08 pm

lis23 pisze:I wygląd trochę inny niż na awatarze ;)

Szczerze,to nie znam innego kompozytora muzyki filmowej który zaczynałby swoją karierę w szeroko pojętej muzyce rozrywkowej ( zapewne,mało jeszcze wiem ) i u muzyka będącego wtedy super gwiazdą
A Trevor Rabin (grupa Yes to była mega gwiazda)? A Vangelis (grał z Jonem Andersonem tak się wylansował?, no i wreszcie Hansu. Współpracował z Ultravoxem. To też była w latach 80 mega gwiazda. Niech Ci Adam o nich opowie, to jego broszka
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#14 Post autor: lis23 » sob paź 23, 2010 17:58 pm

Łukasz Wudarski pisze:

Szczerze,to nie znam innego kompozytora muzyki filmowej który zaczynałby swoją karierę w szeroko pojętej muzyce rozrywkowej ( zapewne,mało jeszcze wiem ) i u muzyka będącego wtedy super gwiazdą
A Trevor Rabin (grupa Yes to była mega gwiazda)? A Vangelis (grał z Jonem Andersonem tak się wylansował?, no i wreszcie Hansu. Współpracował z Ultravoxem. To też była w latach 80 mega gwiazda. Niech Ci Adam o nich opowie, to jego broszka
Właśnie dlatego napisałem że zapewne mało jeszcze wiem o takowych innych przypadkach współpracy ;)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#15 Post autor: DanielosVK » sob paź 23, 2010 19:14 pm

Łukasz Wudarski pisze:

Imo Vangelis jest bardziej znany z tego, że grał w zespole Aphrodite's Child razem z Demisem Roussosem. Wydaje mi się, że duet z Andersonem zbyt popularny nie był, wszak nie jest to też taka łatwa muzyka wg mnie.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

ODPOWIEDZ