David Hirschfelder - Legends of the Guardians

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
bladerunner

#16 Post autor: bladerunner » śr paź 20, 2010 16:13 pm

Koper pisze:Chyba dla Ciebie.
Ja Ci powiem, że trochę minęło zanim się przekonałem do Sinbada w całości. Zwłaszcza do utworu ''Tartarus'', drażniło mnie kolejne i kolejne już wejście znane z ''Sinbad Overboard''. Trochę męczył mnie długością również''Sinbad Returns and Eris Pays Up''. Szkoda, że nie wspomniałeś o nich w recce.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#17 Post autor: Koper » śr paź 20, 2010 16:35 pm

O rany, człowieku, ja tę reckę tak dawno pisałem, że chyba Ty wtedy jeszcze w pieluchy waliłeś ostro. ;):D A tak na poważnie to nie można wspomnieć o wszystkim, ale fakt, że te dwa najdłuższe utwory mimo fajnych fragmentów mogą być nieco męczące.
Ale dla mnie słuchalność nie polega na tym, że wszystkie co do jednego utwory wchodzą gładko jak nóż w masełko, ale na tym, że owszem, jak najwięcej ich tak wchodzi, a jednocześnie jak najwięcej utwór wzbudza zainteresowanie, emocje słuchacza. A nie jednym uchem wchodzą a drugim wychodzą, są płaskie emocjonalnie i nijakie technicznie jak wiadomo który soundtrack, który Ty tak wielbisz. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#18 Post autor: bladerunner » śr paź 20, 2010 16:44 pm

i co tak trudno było Koper? :) .

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#19 Post autor: Koper » śr paź 20, 2010 16:48 pm

Nic nie było trudno, ale po co robisz offtopa? :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#20 Post autor: bladerunner » śr paź 20, 2010 20:17 pm

Koper pisze:Nic nie było trudno, ale po co robisz offtopa? :D
Nie cwaniakuj, bo prawda jest taka, że teraz byś nie dał 5 za tą płytę Sinbadową. Mało, tego kończą Ci się pomysły na wymówki , niczym Hansowi na melodie.. :)

ODPOWIEDZ