W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
Adam
- Jan Borysewicz
bo rynek płytowy u nas tego typu jest stricte hermetyczny. dołóz do nas kilka loginów z allegro i gwarantuje Ci że to 90% zamawiających w tym kraju z takiego SAE, do tego dołóż że np Althazan zamawia też dla kilku osób po kumpelsku przy okazji. w kraju nikt płyt nie kupuje a co dopiero z usa

to są pojedyńcze przypadki jak nasze Bucholc nie łudź się

#FUCKVINYL
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr wrz 01, 2010 19:21 pm
Ale co złodzieja obchodzi, że jest to muzyka filmowa, skoro można zarobić? To tak jakbyś był sprzedawcą płyt i dobierał tytuły do oferty pod swój gust.

-
Turek
Słuchałem tego Batmana nowego i jak dla mnie... dobrze że dają też pierwszy album zremasterowany, bo ten score z 1 cd, bezpośrednio z filmu nie oferuje wielu nowości. Jak ktoś ma soundtrack to wg mnie wydanie LaLi można odpuścić. Dużo tutaj zbędnego underscore, nieco niepotrzebnych, krótkich utworów. Owszem sama idea wydania szerszego jest godna pochwały i dla fanów jest idealnym prezentem ale OST dla wielu będzie absolutnie wystarczający. Jedyny fragment którego mi nieco brakuje na OST, względem wydania Lali, to pierwsza minuta utworu Showdown, która nie trafiła na pierwszą edycję scoru.
Ciekawe jak względem pierwszego wydania prezentować się będzie Batman Returns?
-
Tomek
- Redaktor Kaktus
-
Kontakt:
Dokładnie takie same zdanie mam. "Kompletny" score (CD1) oprócz fajnego utworku "Batman To The Rescue*/Batmobile Charge*/Street Fight", bodajże z akcji ze środka filmu, nie prezentuje żadnego więcej nowego materiału względem podstawowego wydania Warner Bros., który byłby wart uwagi. Reszta nowego to właściwie sam underscore, jakaś tam muzyka źródłowa itp. Wydanie La-Li jest raczej dla kolekcjonerów Elfmana i mega-fanów muzyki z "Batmana". Ja zostaję przy swoim krążku Warnera
Co do Batman Returns, uważam, że ten score jest dużo bardziej "schizofreniczny" od jedynki, i jego kompletna wersja będzie jeszcze cięższa do przetrawienia od pierwszej części. Niemniej za jego rolę w filmie wystawiam mu *****

No ale nie wszystko zawsze świetnie przekłada się z filmu na płytę

-
Turek
Ale przecież utwór "Batman To The Rescue*/Batmobile Charge*/Street Fight" jest na wydaniu Warnera

Na albumie Warnera nosi on tytuł "Batman To The Rescue":) Jedyna różnica jest taka że jest krótszy o ok 30 sekund względem LaLi gdzie domontowano temat kolejny aranż tematu Batmana

-
Tomek
- Redaktor Kaktus
-
Kontakt:
Racja

Cholewcia, wydawało mi się, że w tym utworze było dużo więcej materiału akcji w stosunku do oryginału...

-
Adam
- Jan Borysewicz
nie zgodze się, dźwięk na wersji lali jest o wiele lepszy, również zmasterowanego scoru na drugiej płycie. a co do batmana 2, to czytałem gdzieś na fsm że ponoć materiału jest tak dużo z alternatami, że nie dadzą na drugiej płycie zmasterowanego pierwszego albumu.. ale nie mogę teraz namierzyć tego posta..
#FUCKVINYL
-
bladerunner
autor: bladerunner » sob paź 16, 2010 13:13 pm
Adam Krysiński pisze:nie zgodze się, dźwięk na wersji lali jest o wiele lepszy, również zmasterowanego scoru na drugiej płycie. a co do batmana 2, to czytałem gdzieś na fsm że ponoć materiału jest tak dużo z alternatami, że nie dadzą na drugiej płycie zmasterowanego pierwszego albumu.. ale nie mogę teraz namierzyć tego posta..
skąd wiesz, że lepszy jak słuchasz płyt na kompie?

-
Adam
- Jan Borysewicz
ale sprzęt mam dobry do słuchania, poza tym to słychać.
#FUCKVINYL
-
bladerunner
autor: bladerunner » sob paź 16, 2010 13:16 pm
Adam Krysiński pisze:ale sprzęt mam dobry do słuchania, poza tym to słychać.
dobry sprzęt
stereo nie 5.1 zaczyna się gdzieś od kwoty 3 tysięcy.
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » sob paź 16, 2010 13:19 pm
bladerunner20 pisze:Adam Krysiński pisze:ale sprzęt mam dobry do słuchania, poza tym to słychać.
dobry sprzęt
stereo nie 5.1 zaczyna się gdzieś od kwoty 3 tysięcy.
Miedwiediew to ma dobry sprzęt grający
Najtańszy jest szpulowy magnetofon firmy Technics Rs-1500 US (1). Jego wartość to zaledwie 800 euro (ok. 3200 zł). Same głośniki (2) wymagają wyłożenia po 30 tys. euro (ok. 120 tys. zł) za sztukę. Supernowoczesny gramofon Avid Acutus (3) pochłonął 15 tys. euro. Urządzenia grające wsparte są przez trzy korektory dźwięku (4) po 3 tys. euro za sztukę. 9 tys. euro wart jest przedwzmacniacz (5). Odtwarzacz DC Naimi to wydatek rzędu 4 tys. euro. (6) No i jeszcze dwa wzmacniacze po 10 tys. euro. (7) W sumie piękny komplet za dokładnie 117 800 euro.
-
Adam
- Jan Borysewicz
Dymitr w ogóle szacuna ma, bo ma wszystkie możliwe nagrania Deep Purple na wszystkich możliwych wydanych nośnikach

mega fanboj. zbierał przez 25 lat.. takie coś jest warte majątek..
#FUCKVINYL
-
bladerunner
autor: bladerunner » sob paź 16, 2010 13:24 pm
Mystery Man pisze:
W sumie piękny komplet za dokładnie 117 800 euro.
Mam nadzieję, że nie słucha na tym sprzęcie Rihannny..

-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » sob paź 16, 2010 13:24 pm
Adam Krysiński pisze:Dymitr w ogóle szacuna ma, bo ma wszystkie możliwe nagrania Deep Purple na wszystkich możliwych wydanych nośnikach

mega fanboj. takie coś jest warte majątek..
Jak ma sprzęt za pół miliona złotych to na płytach pewnie też nie oszczędza