jaka to melodia?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Bo nie była! Chciałem się tylko upewnić, czy przypadkiem nie mamy do czynienia z jakimś promem (lub czymś w ten deseń), o którym mało kto słyszał.Łukasz Wudarski pisze:Wyszła i na płycie i można ją kupić w formie mp3 (płyta jest cholernie trudno dostępna). Powiedzmy że to nie była podpowiedź...

BTW: czy da się jakimś programem ściągać te pliki z Wrzuty?
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Kompozytor jest Francuzem? A muzyka pochodzi z serialu TV? Hm. nie jestem jakimś specjalista od francuskiej muzyki, ani tym bardziej serialowej, ale może to jest Bruno Coulais, gdyż z tego co wiem to chyba zaczynał od komponowania muzyki do seriali i produkcji telewizyjnych. Czy mam może rację (w co wątpię)Łukasz Wudarski pisze:No dobra panowie podpowiedź. Kompozytor (facet) jest Francuzem. Muzyka pochodzi z serialu TV i jest to jeden z pierwszych sukcesów tego twórcy.

P.S. A może by tak następnym razem dać wreszcie jakiś fragment z jakiegoś filmu, ani tylko same seriale?

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Zaraz, zaraz. Tylko nie łatwego! Nie dość, że i tak już zwątpiłem we wszystko po tych poprzednich zagadkach to teraz jeszcze mamy dostać coś łatwego?Łukasz Wudarski pisze:Damy następnym razem z filmu...Coś ewidentnie łatwego...

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Dzięki, udało się.Łukasz Wudarski pisze:http://www.sciagnik.net/
Wejdź na tę stronę wklej linka do pliku zapisz na HD i ready
BTW: Czy do ściągania plików z Youtube też jest jakaś strona?

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
To możesz nie zdążyć, bo dziś będzie druga podpowiedź, jutro trzecia i koniec z tą zagadką.Wawrzyniec pisze:Zgadnę co to jest za utwór i kto go skomponował, nawet gdybym miał poznać i przesłuchać wszystkich francuskich kompozytorów![]()

Babuch, masz już na podorędziu kolejną na wszelki wypadek?

A jeśli chodzi o 2 podpowiedź to może coś o samym serialu?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ja też się zastanawiałem, czy to nie Cosma, ale on przecież urodził się w Rumunii. Podobnie jest z Marianellim, który urodził się we Włoszech, a jest uznawany za kompozytora angielskiego. Może przyjąć, że liczy się kraj urodzenia, bo będzie dochodzić do pomyłek.
Albo w przypadku takich artystów nie podawać narodowości, ewentualnie zaznaczać to jakoś w podpowiedzi.

Tak w ogóle to przypomina mi to styl Cosmy, który jak podaje wiki mimo miejsca urodzenia Francuzem jednak jest. Z wczesnych seriali to Sawyer, Michel Strogoff, Sam i Sally czy Szagma to raczej nie jest. Z "Porwany za młodu" znam tylko motyw przewodni i podany fragment nim nie jest, ale klimaty podobne, więc może zaproponowany przez Babucha utwór ma miejsce właśnie na tym soundtracku.
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt: