Poledouris - The Legend of...

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#76 Post autor: Bucholc Krok » śr lip 15, 2009 20:19 pm

Pałętając się po stronach różnych wytwórni trafiłem na obniżkę cen u Lali. Wśród kilku przecenionych tytułów mają The Dark Crystal Trevora Jonesa. Próbki są zachęcające, a nowa cena (ok. 10$) stanowi dodatkowy bodziec. ;) Zacząłem się poważnie zastanawiać nad zakupem, ale z ciekawości wszedłem też na Soundtrackcollector i.. jest problem. Okazuje się, że jakaś Numenorean Music wydała to na 2 CD w limitowanej edycji.. :?

1. Czy ktoś ma to rozszerzone wydanie? Warto się o nie zabijać?

2. Czy można je jeszcze gdzieś kupić po 'normalnej' cenie?

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#77 Post autor: Althazan » wt lip 21, 2009 16:19 pm

Bucholc Krok pisze:The Dark Crystal Trevora Jonesa Numenorean Music wydała na 2 CD w limitowanej edycji.. :?

1. Czy ktoś ma to rozszerzone wydanie? Warto się o nie zabijać?

2. Czy można je jeszcze gdzieś kupić po 'normalnej' cenie?
Sporo ludzi ma. Wg mnie warto, Kompletna wersja - jak dla mnie - jest lepsza od krótkiej (która też jest na wydaniu 2CD).
Można czatować na zagranicznym portalu aukcyjnym. Przy odrobinie szczęścia można ją upolować za około $50-$55 (plus przesyłka do Polski).

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#78 Post autor: Bucholc Krok » wt lip 21, 2009 17:57 pm

Althazan pisze: Sporo ludzi ma.
To nie jest dobra wiadomość.. :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#79 Post autor: Bucholc Krok » ndz sie 23, 2009 17:07 pm

Czy ktoś kupował w tym sklepie?

http://www.soundtrackcorner.de

Jak wygląda obsługa, czas realizacji itd..?

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#80 Post autor: Althazan » sob sie 29, 2009 21:29 pm

Bucholc Krok pisze:Czy ktoś kupował w tym sklepie?

http://www.soundtrackcorner.de

Jak wygląda obsługa, czas realizacji itd..?
Wysoki poziom obsługi. Szybka dostawa (około tydzień). Pewny towar.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#81 Post autor: Bucholc Krok » sob sie 29, 2009 21:45 pm

Dzięki za info. Już zwątpiłem.. :)
Pewnie się skuszę na jedną płytę, choć ceny to tam mają...

A jak wyglądają opisy płyt? Jeśli płyta jest nowa w folii to tego nie piszą, a tylko zaznaczają, gdy jest używana, czy jakoś inaczej? Nie chcę ciągle pytać w mejlach, jak w przypadku SAE..

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#82 Post autor: Althazan » sob wrz 05, 2009 09:05 am

Bucholc Krok pisze:Jeśli płyta jest nowa w folii to tego nie piszą, a tylko zaznaczają, gdy jest używana, czy jakoś inaczej?
Nic mi o tym nie wiadomo, żeby sprzedawali płyty używane... Może u nich po prostu takich nie kupowałem... ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#83 Post autor: Bucholc Krok » sob wrz 05, 2009 21:09 pm

Chyba nikt by nie chciał zapłacić kilkadziesiąt Euro za używaną płytę. :)
Swoją drogą jak się porównuje niektóre ceny to śmiech bierze. Np. Battlestar Galactica sezon 4 mają za 24,95 Euro. Albo jeden western wydany we Włoszech przez GDM (bez limitu), który na SAE kosztuje ok. 10$, to u nich 23,95Euro. :D Ogólnie to chyba zamieniają walutę z $$$ na Euro i jeszcze ileśtam dodają. Chyba nie było innego źródła skoro tam kupowałeś? :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#84 Post autor: Althazan » ndz wrz 06, 2009 00:37 am

Bucholc Krok pisze:Chyba nie było innego źródła skoro tam kupowałeś? :)
Trafiłeś w sedno. Kupują nowe płyty i co tydzień wystawiają je z regularnością pewnego Niemca. Jak się wyprzedadzą wszystkie - oni jeszcze mają... Wtedy ich cena już nie jest śmieszna czy nierozsądna, bo... nie ma innego źródła... ;) Mają swój sklep: www.soundtrackcorner.de

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#85 Post autor: Bucholc Krok » ndz wrz 06, 2009 11:17 am

To jest sensowne (z punktu widzenia sprzedawcy oczywiście) jeśli edycja jest limitowana. Jednak przykład z Battlestar Galalctica pokazuje ich śmieszność. Kiedy niby chcą tę płytę sprzedać za tę cenę? Za 10 lat? :) Choć chwilo mają ją w pre-orderze, gdy się zorientują, że nie ma zamówień to może cena spadnie. A może nie chcą jej sprzedawać? :)

BTW: nie widziałeś gdzieś Una Pistola Per Ringo / Il Ritorno Di Ringo Morricone? Oni mają ją za 40Euro, ale ta cena wydaje mi się cokolwiek zawyżona.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#86 Post autor: Althazan » ndz wrz 06, 2009 23:25 pm

Bucholc Krok pisze:Jednak przykład z Battlestar Galalctica pokazuje ich śmieszność.
Zdziwiłbyś się wiedząc ilu Niemców kupiło ten soundtrack u nich za tę kwotę...
Bucholc Krok pisze:BTW: nie widziałeś gdzieś Una Pistola Per Ringo / Il Ritorno Di Ringo Morricone? Oni mają ją za 40Euro, ale ta cena wydaje mi się cokolwiek zawyżona.
To jest właśnie przypadek, o którym wcześniej pisałem. Ale nie ma tego złego... Poczekaj kilka/kilkanaście miesięcy, a będziesz się cieszył nowym, rozszerzonym (może nawet kompletnym) i zremasterowanym wydaniem... :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#87 Post autor: Bucholc Krok » pn wrz 07, 2009 16:03 pm

Althazan pisze: Zdziwiłbyś się wiedząc ilu Niemców kupiło ten soundtrack u nich za tę kwotę...
Hm.. nawet w Amazon.de ta pozycja jest za 20,95Euro.

Una Pistola Per Ringo / Il Ritorno Di Ringo
Poczekaj kilka/kilkanaście miesięcy, a będziesz się cieszył nowym, rozszerzonym (może nawet kompletnym) i zremasterowanym wydaniem... :)
Hoho! A kto planuje je wydać? Może Verita Note??

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#88 Post autor: Koper » pn wrz 07, 2009 17:05 pm

Tak prawdę mówiąc, to nie wiem komu po co kompletne wydanie tego. :) Jest tam kilka fajnych tematów, ale z 45 minut łącznie z dwóch filmów by spokojnie wystarczyło do szczęścia, zwłaszcza, że jeden utwór i tak jest na "Secret of the Sahara". :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#89 Post autor: Bucholc Krok » pn wrz 07, 2009 17:27 pm

Koper pisze:Tak prawdę mówiąc, to nie wiem komu po co kompletne wydanie tego. :)
Każdy fan muzyki filmowej powinien to rozumieć. No, chyba, że jest się fanem tylko wybranych tematów z filmów. :P
Jest tam kilka fajnych tematów, ale z 45 minut łącznie z dwóch filmów by spokojnie wystarczyło do szczęścia
Nie wiem jak innych, ale mnie wydania typu 'best of' nie interesują. Zresztą, takie mogę sobie sam poskładać. :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#90 Post autor: Althazan » pn wrz 07, 2009 20:49 pm

Bucholc Krok pisze:Hoho! A kto planuje je wydać? Może Verita Note??
Podobno tak właśnie ma być. I właściwie nie chodzi tu o extended, czy complete, tylko do poprawienia jest dźwięk, który na GDM-ie nie jest najlepszy...

ODPOWIEDZ