Hans Zimmer - Angels & Demons (2009)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#31 Post autor: Bucholc Krok » pn cze 15, 2009 17:37 pm

Wawrzyniec pisze:(..) Nie zastanwiając się wziąłem jedną w moje łapy i reszta jest już historią :wink: Jeżeli chodzi o cenę to możliwość delektowania się tą muzykę kosztowała mnie 55 złotych.
Brawo! Proponuje zrobic zrzute na jakis medal dla Wawrzynca za wytrwalosc. ;)
Wymienione przez Ciebie soundtracki mało mnie interesują, gdyż większość z nich posiadam. Zresztą za kogo Ty mnie uważasz, skoro twierdzisz, że muszę zakupić "Gladiatora"? :wink:
A gdzie ja napisalem, ze musisz je kupic? :) Po prostu napisalem, zgodnie z tym, co kiedys zadeklarowalem, to co jeszcze bylo. A co do Gladiatora to masz oczywiscie obie plyty? :)
A jakby co to "Draculę" Kilara też posiadam :) Już przed paru laty kupiłem ją właśnie w MM.
Gratuluje :P :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#32 Post autor: Wawrzyniec » wt cze 16, 2009 00:38 am

Bucholc Krok pisze:Brawo! Proponuje zrobic zrzute na jakis medal dla Wawrzynca za wytrwalosc. ;)
Wolałbym jakąś płytkę :wink:

A co do "Gladiatora" to posiadam to "normalne" wydanie. To drugie już takie ciekawe nie jest, a też ja np. fanem jakić complete score'ów nie jestem. To co mam mi w zupełności wystarcza, mam na nim czego słuchać :)

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#33 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 16, 2009 07:16 am

Wawrzyniec pisze: Wolałbym jakąś płytkę :wink:
Pomyslimy o jakims Steinerze albo Waxmanie.. :D

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#34 Post autor: Łukasz Wudarski » wt cze 16, 2009 17:58 pm

Albo o Djawadim...
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#35 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 16, 2009 19:13 pm

Albo i tak. Nie bedzie zalu po rozstaniu z plyta. ;) Moze dorzuca w jakims sklepie promo i nawet taniej wyjdzie.. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#36 Post autor: Wawrzyniec » wt cze 16, 2009 22:14 pm

Dowcipnisie się znalazły :wink:

Chociaż po namyśle, to w sumie czemu nie :) Dostałbym "Iron Mana", a potem bym go sprzedał jakiemuś fraj... znaczy miłośnikowi takiej muzyki :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#37 Post autor: Bucholc Krok » pn cze 22, 2009 07:36 am

W ostatnia sobote sluchalem audycji z muzyka filmowa w TOK-FM i (o dziwo) okazalo sie, ze tym razem leci na zywo (w kazdym razie byly nowosci). :) Prowadzacy zaprezentowal m.in. kilka utworow z A&D oraz dla porownania z Kodu DaVinci. Zakladajac, ze wybral te najlepsze kawalki, to musze napisac, ze porownanie wypadlo zdecydowanie na niekorzysc A&D. Chóry (ktorych moge sluchac godzinami) jakies dziwaczne ('dzikie'), ciekawszych melodii jakos nie uslyszalem, no i w koncu te irytujace zmiany tempa i natezenia dzwieku. Najpierw cicho, a pozniej... JAK NIE WALNIE! Coz... pozycja nie dla mnie :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#38 Post autor: Wawrzyniec » wt cze 23, 2009 18:18 pm

TOK-FM ma audycje z muzyką filmową w sobotę :shock: Nie wiedziałem, będę musiał sobie włączać sobotni TOK- FM :wink:
Bucholc Krok pisze:Najpierw cicho, a pozniej... JAK NIE WALNIE! Coz... pozycja nie dla mnie :)
Hm, podobnie opisałeś muzykę do "Matrixa". A wynika, więc z tego, że ja lubię muzyki w stylu "cicho-głośno-cicho-głośno" :wink: A już bardziej na poważnie to oczywiście, że pod wieloma względami ta muzyka wypada gorzej od "The Da Vinci Code". Ale z drugiej strony muzyka z pierwszej części, czasami wręcz śmiesznie brzmiała w filmie, a "Angels & Demons" spisuje się w filmie wyśmienicie. Podrasowane chóry może brzmią dziwnie, ale mi się podobają, podobnie jak "zremixowanie" tej muzyki. Ale to oczywiście moje zdanie. Mi się ta muzyka podoba i dlatego też posiadam płytkę z nią :D
Ale szansę, aby móc głosować na nią w rankingach na muzykę filmową roku, raczej nie ma :(

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#39 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 23, 2009 19:11 pm

Wawrzyniec pisze:TOK-FM ma audycje z muzyką filmową w sobotę :shock: Nie wiedziałem, będę musiał sobie włączać sobotni TOK- FM :wink:
Między 21:00 a 23:00. Słucham jej jakoś od dwóch/trzech lat i niestety zazwyczaj są powtórki. Ale pewnie się ucieszysz, bo Zimmera jest sporo, pojawił się także raz czy dwa razy Jablonsky i 'jego' Transformersy. ;) Poledouris jest często, Morricone..

Hm, podobnie opisałeś muzykę do "Matrixa".
Zgadza się, ale Matrixowi daję jeszcze szansę. ;) Będę musiał sobie wyobrazić, że to jest muzyka do horroru i jak mnie najdzie na jakąś ścieżkę z tego gatunku, to szybko wrzucę Matrixa. Myślę, że się uda. :)
Podrasowane chóry może brzmią dziwnie, ale mi się podobają, podobnie jak "zremixowanie" tej muzyki.
A właśnie.. zapomniałem napisać jaki jest IMO najważniejszy 'feler'. Otóż najbardziej wkurzające były te 'nowoczesne' wstawki. Co się dobrze sprawdza w muzyce do Black Hawk Down tutaj strasznie mnie irytowało.
Ale szansę, aby móc głosować na nią w rankingach na muzykę filmową roku, raczej nie ma :(
E... chyba Zimmer jeszcze coś wymodzi do końca roku? ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#40 Post autor: Wawrzyniec » wt cze 23, 2009 21:36 pm

Bucholc Krok pisze: Między 21:00 a 23:00. Słucham jej jakoś od dwóch/trzech lat i niestety zazwyczaj są powtórki. Ale pewnie się ucieszysz, bo Zimmera jest sporo, pojawił się także raz czy dwa razy Jablonsky i 'jego' Transformersy. ;) Poledouris jest często, Morricone..
Dziękuję za informację :) Zimmer, zawsze mile słyszany :) Morricone jak najbardziej :) Poledouris może być. Oczywiście mam nadzieję, że grają też muzykę największego z największych, czyli wiadomo kogo :wink:
Johna Williams :!:

A co do "Angels & Demons" to mnie by się życzyło nominowanie Zimmera za tę ścieżkę dźwiękową. Ale najwyraźniej zostanie ten soundtrack nominowany co najwyżej w wyjątkowo zaszczytnym plebiscycie na najlepszy soundtrack roku według Wawrzyńca :wink:

Hans Zimmer skomponuje w tym roku jeszcze muzykę do "Sherlocka Holmesa".

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#41 Post autor: Koper » wt cze 23, 2009 21:49 pm

Wawrzyniec pisze:Oczywiście mam nadzieję, że grają też muzykę największego z największych, czyli wiadomo kogo
Oczywiście - Ennio Morricone :P przecież Ci napisał Bucholc, że grają ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#42 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 23, 2009 22:16 pm

Wawrzyniec pisze:Oczywiście mam nadzieję, że grają też muzykę największego z największych, czyli wiadomo kogo :wink:
Johna Williams :!:
Hm.. z Williamsa to pamiętam temat główny ze SW oraz 'Marsz Imperialny', ale chyba grał je już dość dawno temu. Williamsa jest jednak mniej. Ale to chyba nawet lepiej. Ja zawsze się cieszę, gdy słyszę kompozytora którego twórczość znam słabo lub w ogóle. Muzykę swoich ulubieńców sam sobie mogę załatwić. :)
A co do "Angels & Demons" to mnie by się życzyło nominowanie Zimmera za tę ścieżkę dźwiękową.
Do czego? ;)
Hans Zimmer skomponuje w tym roku jeszcze muzykę do "Sherlocka Holmesa".
Wziął już się za to? Są jakieś próbki?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#43 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 23, 2009 22:19 pm

Koper pisze: Oczywiście - Ennio Morricone :P przecież Ci napisał Bucholc, że grają ;)
Jeśli chodzi o najlepszego czyli Herrmanna to w oryginale nic nie było :D
Tylko jakaś przeróbka gwizdanego tematu z Twisted Nerve zrobiona na potrzeby 'Kill Billa' bodaj.

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#44 Post autor: Łukasz Wudarski » wt cze 23, 2009 22:22 pm

Bucholc Krok pisze: Do czego? ;)
No niestety na antymuzę nie ma szans. Zgarnie mu ją (jak na razie) jego kumpel Harry Gregson Williams...
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#45 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 23, 2009 22:28 pm

Łukasz Wudarski pisze:No niestety na antymuzę nie ma szans. Zgarnie mu ją (jak na razie) jego kumpel Harry Gregson Williams...
Ale jest jeszcze malina? :)

ODPOWIEDZ