Wawrzyniec pisze:
O, szkoda

Gdybym powiedział, że "Star Wars" uwielbiam to byłoby to wciąż zbyt delikatnie określenie

Znowu, nie moją bajką jest "Star Trek".
Ja tez nie przepadam za SW, niestety (a moze stety

), choc oczywiscie bez wiekszej podniety czasem obejrze, gdy sie trafi. Natomiast ST pamietam z dawnych czasow i podobala mi sie wowczas pewna 'kameralnosc' tego serialu. Pozniej mi przeszlo, jednak jakis sentyment pozostal.
Ha

Niezła sztuczka

Wiedziałeś, że po takim tekście, będę zmuszony zabrać głos
No i co mnie cholera podkusilo
Oczywiście, że mój stosunek do Johna Williams i "Star Wars" nie jest do końca normalny. Ale cóż poradzę
Trza znalezc jakas odtrutke. Moze przerzuc sie na Steinera?
"Star Wars" są moim naj... naj... naj... naj... naj... naj... naj... naj... naj... naj... naj... naj. naj... naj... naj... naj... filmami

I gdyby nie Star Wars to nie pisałbym teraz tutaj na tym bardzo zacnym forum. Płyta do "The Phantom Menace" (okładka tej płyty jest jak najbardziej ładna

) była moim pierwszym soundtrackiem w życiu jaki dostałem/kupiłem.
Mnie tez sie podoba. Nie wiem jak na 'zwyklych' wydaniach, ale w tym 2-plytowym jak sie patrzy pod odpowiednim katem, to widac tylko oczy, a pozniej obracajac odpowiednio pudelko ukazuje sie cala 'postac'
Stąd też mój sentyment do serii, a tym bardziej do Johna Williamsa jest jak najbardziej zrozumiały.
Jednak nie do końca rozumiem dlaczego moje uwielbienie Johna Williamsa i Star Wars, ma czynić mnie nieodpowiednim do dawania dobrych rad

Przecież jak ktoś chce poznać Johna Williamsa, to musi przesłuchać poznać muzykę do Gwiezdnej Sagi

Nie ma bata. Oczywiscie można poznać Johna Williamsa bez "Star Wars", ale to trochę tak jakby ktoś chciał przejść na chrześcijaństwo bez brania chrztu:/
Nie chodzi o SW, tylko o Twoje, jak sam przyznales, fanowskie podejscie do Johna Williamsa.

Zaloze sie, ze gdybys mial cos polecic na poczatek dla osoby, ktora nie zna (lub zna, ale malo) jego muzyki to by troche tych pozycji bylo?

Raczej w 5 bys sie nie zmiescil?

Ale moze sprobujemy? Jestem ciekaw, jakie tytuly bys podal