Wino truskawkowe

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Wino truskawkowe

#1 Post autor: Bucholc Krok » wt maja 05, 2009 07:00 am

Sluchalem wczoraj w Trojce audycji, w ktorej rozmawiano o
filmie "Wino truskawkowe". Rozmowa byla przerywana muzyka (Michal Lorenc) z tegoz. Czy slyszal juz ktos cala sciezke? Fragmenty, ktore puszczali byly bardzo zachecajace.

Awatar użytkownika
VPFreeMan
Asystent orkiestratora

#2 Post autor: VPFreeMan » pn maja 11, 2009 12:16 pm

Wczoraj w TVP puszczali materiał o tym filmie, a w tle puszczali muzykę i muszę przyznać, że te fragmenty które tam zamieszczono zrobiły na mnie duże wrażenie!!!
Bardzo sobię cenię twórczość Michała Lorenca (wg.mnie najlepszy polski kompozytor!!!!!!!!!!!), toteż chciałbym się dowiedzieć czy ten score wyjdzie na CD czy nie?????? :?:
Please Help :D

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#3 Post autor: Althazan » pn maja 11, 2009 14:23 pm

VPFreeMan pisze:chciałbym się dowiedzieć czy ten score wyjdzie na CD czy nie?????? :?:
Podobno nie ma zainteresowania... firm fonograficznych... :(

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#4 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 11, 2009 14:52 pm

Althazan pisze:Podobno nie ma zainteresowania... firm fonograficznych... :(
Tyle tych plyt juz wyszlo, oceny dostaja bardzo dobre, np. sprawdzilem z ciekawosci na www.soundtrackcollector i wszystkie plyty maja ocene 4 i wyzej (wiekszosc jest chyba 5).. a tu nie ma chetnych.. normalnie rece opadaja. Cos nie tak z promocja musi byc. Albo niech Pan Lorenc wkreci sie do jakiegos amerykanskiego filmu, ktory zalapie sie na Oscarowe nominacje, wowczas poleci piorunem :)

A czy sam ML sprzedaje CDR-y z ta sciezka (albo z innymi, ktore nie wyszly)? Chetnie bym kupil nawet CDR ze zrodla (bo jakis 'rympał' z filmu mnie nie interesuje) skoro nie ma tloczonych.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#5 Post autor: Althazan » śr maja 13, 2009 14:15 pm

Bucholc Krok pisze:A czy sam ML sprzedaje CDR-y z ta sciezka
Hmmm... Nasze firmy fonograficzne to dla mnie zagadka, więc się nie wypowiem (bo musiałbym niekulturalnie).
A Michał Lorenc żyje trochę w oderwaniu od rzeczywistości i jemu nie za bardzo zależy na wydawaniu własnej muzyki. Jest bardzo skromny i nie leci na afisze... ;) Ale więcej mógłby powiedzieć o nim Adam z soundtracks.pl, ponieważ zna go osobiście i rozmawiał z nim nie raz.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#6 Post autor: Bucholc Krok » śr maja 13, 2009 16:20 pm

Althazan pisze:A Michał Lorenc żyje trochę w oderwaniu od rzeczywistości i jemu nie za bardzo zależy na wydawaniu własnej muzyki. Jest bardzo skromny i nie leci na afisze... ;)
Aha, czyli na Oscara szansy nie ma. :) Szkoda tylko, ze takze i na plyty
z muzyka...
Ale więcej mógłby powiedzieć o nim Adam z soundtracks.pl,
Do S. probowalem dostac sie jakos w zeszlym roku, ale cos mi sie ich strona wybitnie dlugo ladowala. Zrezygnowalem i juz wiecej nie probowalem.
ponieważ zna go osobiście i rozmawiał z nim nie raz.
I jego namowy nic nie pomagaja? :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#7 Post autor: Althazan » śr maja 13, 2009 21:43 pm

Bucholc Krok pisze:I jego namowy nic nie pomagaja? :)
Dzięki jego (i nie tylko) namowom są wydania elektroniczne, dostępne na soundtracks.pl. Ja jestem starej daty, więc dla mnie najważniejsze są wydania materialne, ale doceniam także wydania elektroniczne.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#8 Post autor: Bucholc Krok » czw maja 14, 2009 17:22 pm

Althazan pisze: Dzięki jego (i nie tylko) namowom są wydania elektroniczne, dostępne na soundtracks.pl.
Ile to kosztuje?
Ja jestem starej daty, więc dla mnie najważniejsze są wydania materialne, ale doceniam także wydania elektroniczne.
Lepsze takie jak zadne, ale.. mp3 to lipa :(

ODPOWIEDZ