Nasze Oscary
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No tak, ale Marku - nie oszukujmy się - gdyby Akademia się kierowała takimi rzeczami jak "coś nowego" to taki Coulais by dostał dawno za "Himalayę" czy "Travelling Birds" o wielu innych nieszablonowych dziełach i kompozytorach nie wspominając. To czy to było nowe, czy nie nowo, to akurat było mało istotne. Film był oscarowy to i się załapał za muzykę.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale ja przecież nie neguję tej nominacji bo Rain Man bije np. takiego Szerloka na głowę jak i zresztą chyba większość ostatnich dokonań Hansa. Zresztą Zimmer na przełomie lat 80-90 był autentycznie fajny, bezpretensjonalny. Robił muzykę, którą umiał, robił ją bez stu tysięcy pomagierów i był po prostu ciekawym kompozytorem muzyki filmowej a nie mistrzem autopromocji.
No ale to odchodzimy od tematu i zaraz mi zaczniesz kasować za offtopa.
No ale to odchodzimy od tematu i zaraz mi zaczniesz kasować za offtopa.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No, ale wtedy nie nominowali m.in. "Wielkiego Błękitu" (bo w wersji USA muza Serry wyleciała), "Willow" (bo... no właśnie? za dużo Schumanna?), "Land Before Time" (bo bajka?), "Ostatniego Kuszenia Chrystusa" (zły film?
) czy "Hellraisera II" (tu wiadomo - film słaby, nieoscarowy, no a poza tym osobiście prędzej bym jak już nominował jedynkę - dużo lepiej działa w obrazie), "A Summer Story" (nie dość dobre?). Tyle co mi przychodzi do głowy z pominiętych. A zwycięzca przeciętny raczej w tym roku.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +