Hans Zimmer - Inception (2010)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Akurat muszę się zgodzić z Adamem. "The Dark Knight" jest przynajmniej jakiś bardziej różnorodny. A w "Batman Begins" wszystko się jakoś zlewa i trudno w ogóle utworu rozróżnić. Zresztą już pierwszymi trzema utworami plus "Like A Dog Chasing Cars" "The Dark Knight" bije "Batman Begins" na łeb na szyję.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wawrzyniec, ja dobrze wiem, co chciałem napisać i nie przekręcaj. Nawet Zimmer w wywiadzie udzielonym Pawłowi Stroińskiemu wyraźnie mówi, że BB jest bardziej tematyczne.
TDK tylko dudni w uszach w filmie.
TDK tylko dudni w uszach w filmie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wawrzek, o co Ci chodzi? Ja też mam swoje zdanie i mówię wyraźnie: BB jest ścieżką bardziej tematyczną (w rozumieniu tematu jako czegoś w jakimś sensie melodyjnego) i dodatkowo jeszcze podpieram to słowami samego autora muzyki, no ale Ty wyskakujesz z jakimiś wątami i że "TDK" lepiej brzmi. A niech sobie dla Ciebie lepiej brzmi, ale ja nie o tym mówię teraz.Wawrzyniec pisze:Aha jak pasuje, to się na Zimmera nagle powołuje. Ja tam wolę "The Dark Knight" i dla mnie lepiej brzmi i pozwól mi posiadać taką opinię.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oczywiście, że tylko 1/10 tęgo przesłuchał co Koper, Adam, Marek, Babuch, Paweł i wszyscy redaktorzy portali o muzyce filmowej w Polsce i na Świecie.dziekan pisze:A może stawia sie na rowni z Koprem,Adamem,Markiem i innymi recenzentami mimo,że jego wiedza jest dużo uboższa bo daje sobie ręke uciac,że nie przesluchal nawet 1/4 tego co wy
I nie stawiam się na równi. Nie czuję się wręcz godzien być wymieniany z nimi w jednym zdaniu. Dlatego też ma się rozumieć, moje zdanie jest mniej ważne i się mniej liczy.
Dobrze Panowie, gdyż coś widzę, że rozmowa się nie klei i moje pojawienie budzi tylko niepotrzebne kontrowersje. A więc życzę miłej dyskusji.
Auf wiedersehen meine Herren.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Przepraszam, że się wtrącam w dyskusje, ale absolutnie zgadzam się z Koperem, który twierdzi, że Batman Begins ma muzykę bardziej tematyczną/melodyczną (zwijcie to jak chcecie
) . Tym samym również dla mnie ścieżka dźwiękowa w BB stoi na wyższym poziomie niż ta z The Dark Knight.
Dziękuję za uwagę
.

Dziękuję za uwagę

Mombasa rządzi jednak i dzieli. W sumie po 5 odsłuchu nie kupuję jedynie Waiting For A Train (za długo nic tu się nie dzieje), ale ten fragment ma taki myk na końcu, że pewnie w filmie jest jedną z ważniejszych kwestii. Poza tym nie mogę się do niczego przyczepić - nie porywa ta muzyka jakoś albumowo, ale jestem przekonany, że idealnie sprawdza się w filmie. W ogóle mam jakieś dziwne wrażenie, że to, co wydali na płycie, to kompletny lub niemal kompletny score i że większość filmu będzie bezmuzyczna.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt: