The Thin Red Line czyli Megakult.

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
bladerunner

The Thin Red Line czyli Megakult.

#1 Post autor: bladerunner » ndz lip 18, 2010 12:14 pm

czemu Hans nie dostał oscara za tą muzykę :( to dzieło iście wybitne, jeden z najlepszych scorów, jakie kiedykolwiek słyszałem.

Król Lew jest gorszy od Gladiatora czy TTRL :?

I tak uważam, że najlepszy jest Tomek Goska który dał aż 2,5/5 dla tego scoru :)

nr 2 w dorobku Hansa Zimmera. 8)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2 Post autor: Mystery » ndz lip 18, 2010 12:23 pm

Nie dostał, bo Oscara zdobył Nicola Piovani. Ileż można ten temat wałkować :?

bladerunner

#3 Post autor: bladerunner » ndz lip 18, 2010 12:26 pm

Mystery Man pisze:Nie dostał, bo Oscara zdobył Nicola Piovani. Ileż można ten temat wałkować :?
Bo wiadomo co jest lepsze :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#4 Post autor: Adam » ndz lip 18, 2010 12:49 pm

Bladu nawet nasz Lorenc zawstydził tego Hansa, także już nie przesadzaj z tą wybitnością :) poza tym to 50 chłopa robiło ;-)
Ostatnio zmieniony ndz lip 18, 2010 12:49 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#5 Post autor: Marek Łach » ndz lip 18, 2010 12:49 pm

Hmm nie rozumiem, czemu tego tematu nie założyłeś w dziale głównym? Dostrzegasz potencjalne ryzyko offtopu i profilaktycznie postanowiłeś umieścić go tutaj? :P Bo co jak co jest to dyskusja na temat muzyki filmowej.

bladerunner

#6 Post autor: bladerunner » ndz lip 18, 2010 12:55 pm

Marek Łach pisze:Hmm nie rozumiem, czemu tego tematu nie założyłeś w dziale głównym? Dostrzegasz potencjalne ryzyko offtopu i profilaktycznie postanowiłeś umieścić go tutaj? :P Bo co jak co jest to dyskusja na temat muzyki filmowej.
dokładnie lepiej zapobiegać niż leczyć :wink:

Cienka Czerwona Linia zmieniła moje podejście do życia i cały mój świat :)

Kiedy znowu puszczam tą płytę znów łzy mi lecą :cry: .

Boże jaki ja jestem wrażliwy nawet nie wiedziałem. Ta muzyka pomogła mi podejmować różne trudne decyzje w moim życiu. Zimmer chyba połaskotał Boga po nogach :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#7 Post autor: Adam » ndz lip 18, 2010 12:56 pm

Bladu dobrze sie czujesz? chyba znów kaca masz :P przez ostatnie pół roku pisałeś to samo o Gregsonie :D
NO CD = NO SALE

bladerunner

#8 Post autor: bladerunner » ndz lip 18, 2010 12:59 pm

Adam Krysiński pisze:Bladu dobrze sie czujesz? chyba znów kaca masz :P przez ostatnie pół roku pisałeś to samo o Gregsonie :D
A bo Gregson świetne rzeczy piszę, ale trzeba być ślepym żeby nie zauważyć ze Taki X-Men to w porównaniu do TTRL wali sztampą okropnie. :wink: W ogóle inny wymiar uczuć, niebanalny nietuzinkowy posiada kompozycja TTRL.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#9 Post autor: Paweł Stroiński » ndz lip 18, 2010 13:16 pm

Adam Krysiński pisze:Bladu nawet nasz Lorenc zawstydził tego Hansa, także już nie przesadzaj z tą wybitnością :) poza tym to 50 chłopa robiło ;-)
Zimmer, Powell, improwizacja Lupiki i, pod koniec, z powodu zmian w filmie, ambient Rony (Visceral Ambience).

Zimmer nad tym siedział prawie rok, większość zrobił sam, więc nie przesadzaj.

bladerunner

#10 Post autor: bladerunner » ndz lip 18, 2010 13:19 pm

Paweł Stroiński pisze: Zimmer nad tym siedział prawie rok, większość zrobił sam, więc nie przesadzaj.
A wyjątkowo bardzo podoba mi się Twoja recenzja Pawle na filmmusic.pl i a ten artykuł mistrzostwo. :wink:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#11 Post autor: Paweł Stroiński » ndz lip 18, 2010 13:33 pm

Dziękuję, dziękuję :)

Bez obejrzenia filmu, rok mogę uznać za stracony :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#12 Post autor: Koper » ndz lip 18, 2010 14:14 pm

Zbudujcie jeszcze pomnik: postać przy syntezatorze i podpis "Hans Zimmer komponuje TTRL" a potem co roku organizujcie pielgrzymki. :P

A co do braku Oscara dla TTRL to Akademia zaliczała nawet i większe wtopy, ale o tym by można długo dyskutować.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#13 Post autor: Łukasz Wudarski » ndz lip 18, 2010 14:29 pm

Mogę już przyjmować zapisy na pielgrzymki. My z Radia mamy w tym doświadczenie
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

Re: The Thin Red Line czyli Megakult.

#14 Post autor: Paweł Stroiński » ndz lip 18, 2010 14:56 pm

bladerunner20 pisze:czemu Hans nie dostał oscara za tą muzykę :( to dzieło iście wybitne, jeden z najlepszych scorów, jakie kiedykolwiek słyszałem.

Król Lew jest gorszy od Gladiatora czy TTRL :?

I tak uważam, że najlepszy jest Tomek Goska który dał aż 2,5/5 dla tego scoru :)

nr 2 w dorobku Hansa Zimmera. 8)
Tak spytam, jaki jest twój nr 1? (Mój wiadomo :mrgreen: )

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#15 Post autor: Koper » ndz lip 18, 2010 15:22 pm

Łukasz Wudarski pisze:Mogę już przyjmować zapisy na pielgrzymki. My z Radia mamy w tym doświadczenie
Zrób drogę krzyżową (czy raczej cienkoczerwonoliniową). Kolejne przystanki to kolejne prace Hansa od "Rain Mana" aż po "TTRL". :D;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ