John Powell tematem offtopu

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#31 Post autor: Marek Łach » sob lip 17, 2010 20:36 pm

Koper pisze:Chodzi mi od początku o to, że pod koniec roku wyjdzie pewnie sporo ciekawych filmów, więc kilku kompozytorków będzie się mogło pokazać i zepchnąć Pałela daleko do tyłu, zresztą póki co do choćby nominacji na kompozytora roku to jeszcze dłuuuuuga droga przed nim.
No ale z tego wszyscy zdają sobie sprawę i nikt tu nie powiedział, że Powell ma już zaklepane top3. To Ty wskoczyłeś nagle, zacząłeś rzucać "fanboy'ami" i wygłaszając nam prawdy oczywiste. Tak to jest jak się nie czyta ze zrozumieniem. :)

Dla przypomnienia
Warzyniec pisze:ten rok może być rokiem Powella
Marek pisze:Powell ma wciąż duże szanse na nominację
Ostatnio zmieniony sob lip 17, 2010 20:37 pm przez Marek Łach, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#32 Post autor: Koper » sob lip 17, 2010 20:37 pm

Wawrzyniec pisze:No niech będzie, ale chyba też mógłbyś przyznać, że to naprawdę bardzo dobry rok w wykonaniu Powella jak na razie? A, że chyba więcej w tym roku nie komponuje, to tak pewnie pozostanie.
Jak na Powella to dobry rok, o ile niczym go nie zepsuje. :D Na razie mogę przyznać, że w pierwszym półroczu jest w ścisłej kompozytorskiej czołówce. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#33 Post autor: Koper » sob lip 17, 2010 20:38 pm

Marek Łach pisze:No ale z tego wszyscy zdają sobie sprawę i nikt tu nie powiedział, że Powell ma już zaklepane top3.
Marek pisze:Powell ma wciąż duże szanse na nominację
Ale takie farmazony to o każdym kompozytorze można powiedzieć. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#34 Post autor: Adam » sob lip 17, 2010 20:39 pm

o Violemi 2 tez :D
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#35 Post autor: Marek Łach » sob lip 17, 2010 20:39 pm

Do reszty mojego posta się nie odniesiesz? Niewygodnie by było bo wypunktowałem jak dyskutujesz z nieistniejącymi argumentami? :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#36 Post autor: Mystery » sob lip 17, 2010 20:39 pm

Marek, jeszcze ja napisałem :)
Powell, póki co, to w tym roku numer 1.
A, że chyba więcej w tym roku nie komponuje, to tak pewnie pozostanie.
Pisze do "Fair Game" Limana, ale to dramat więc pewnie nic dobrego z tego nie będzie :wink:

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#37 Post autor: Marek Łach » sob lip 17, 2010 20:40 pm

O racja

"póki co"

Ale Koprowi niewygodnie byłoby to zauważyć bo nie chodzi mu o merytoryczną rozmowę tylko żeby się "ponabijać". :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#38 Post autor: Adam » sob lip 17, 2010 20:41 pm

Tołdi ma doooość, nie chce się z Wami bawić..!!! :D
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#39 Post autor: Koper » sob lip 17, 2010 20:45 pm

Marek Łach pisze:Ale Koprowi niewygodnie byłoby to zauważyć bo nie chodzi mu o merytoryczną rozmowę tylko żeby się "ponabijać". :P
Łachudro, ja się Mystery'ego nie czepiałem, więc po cóż miałbym się odnosić? To Ty próbujesz nam tu mydlić oczy swoimi prawniczymi sztuczkami. :P Najpierw Wawrzek po 3 pracach, z których średnia ocen to max 3,5 próbuje nam wmówić, że mamy rok Powella, potem Ty rzucasz jakieś farmazony, slogany a'la Kaczyński i do czego ja się tu mam odnosić? Ja tylko mówię, żebyście nie świrowali z ocenami w połowie roku, tym bardziej, że np. nikt nie widział jeszcze "Oceans" Coulaisa, a podejrzewam, że to może brzmieć bosko w filmie, czekamy ciągle na "Incepcję" Zimmera, na masę prac Desplata i innych, a wy tu dorabiacie jakąś ideologię do Powella... PO CO- ja się pytam? W połowie roku??

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#40 Post autor: Mystery » sob lip 17, 2010 20:46 pm

Koper pisze:
Marek Łach pisze:Ale Koprowi niewygodnie byłoby to zauważyć bo nie chodzi mu o merytoryczną rozmowę tylko żeby się "ponabijać". :P
Łachudro, ja się Mystery'ego nie czepiałem, więc po cóż miałbym się odnosić? To Ty próbujesz nam tu mydlić oczy swoimi prawniczymi sztuczkami. :P Najpierw Wawrzek po 3 pracach, z których średnia ocen to max 3,5 próbuje nam wmówić, że mamy rok Powella, potem Ty rzucasz jakieś farmazony, slogany a'la Kaczyński i do czego ja się tu mam odnosić? Ja tylko mówię, żebyście nie świrowali z ocenami w połowie roku, tym bardziej, że np. nikt nie widział jeszcze "Oceans" Coulaisa, a podejrzewam, że to może brzmieć bosko w filmie, czekamy ciągle na "Incepcję" Zimmera, na masę prac Desplata i innych, a wy tu dorabiacie jakąś ideologię do Powella... PO CO- ja się pytam? W połowie roku??
Wawrzyniec założył temat "John Powell - 2010" to czemu mamy się nie wypowiadać :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#41 Post autor: Adam » sob lip 17, 2010 20:48 pm

tak patrzę z boku i normalnie..... :/ każdy tylko chce przegadać by na jego wyszło.. normalnie co za fanboje :D a Maras to ma to widać zryte prawnicze zacietrzewienie i zawsze musi wyjść na jego :)

Tołdi ma dooość, nie chce się z Wami bawić! :cry:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#42 Post autor: Marek Łach » sob lip 17, 2010 20:48 pm

Nie Koprze, Wawrzyniec też użył stwierdzenia "może", ale Ty świadomie je olałeś, bo chciałeś jemu czy mnie później dowalić . Przyznaj to po prostu po męsku i wróćmy do merytorycznej dyskusji. :)

I naprawdę daruj sobie te truizmy. :) Za starzy jesteśmy żeby nie wiedzieć ile się przez następne pół roku może zmienić. Ale jeśli ktoś nabił w jednej rundzie sezonu więcej punktów niż inni to jasne jest, że będzie się liczył w kolejnej rundzie. :)

I sprawdź w słowniku co to znaczy "ideologia". :D
Adam pisze:a Maras to ma to widać zryte prawnicze zacietrzewienie i zawsze musi wyjść na jego
Po prostu nie lubię gdy ktoś z premedytacją manipuluje czyimiś wypowiedziami, a w necie to niestety nagminne.
Ostatnio zmieniony sob lip 17, 2010 20:49 pm przez Marek Łach, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#43 Post autor: Koper » sob lip 17, 2010 20:48 pm

Mystery Man pisze:Wawrzyniec założył temat "John Powell - 2010" to czemu mamy się nie wypowiadać :P
Ale ja nie zabraniam się wypowiadać, tylko śmieszy mnie próba podsumowania roku w jego połowie. :D
Marek Łach pisze:Nie Koprze, Wawrzyniec też użył stwierdzenia "może", ale Ty świadomie je olałeś, bo chciałeś jemu czy mnie później dowalić . Przyznaj to po prostu po męsku i wróćmy do merytorycznej dyskusji. :)
Ale Mareczku, Ty sobie poczytaj całość dyskusji o co chodziło, jak to się po kolei rozwijało i kto co napisał, bo przegapiłeś pewne wątki i stwierdzenia. :)
Marek Łach pisze:I naprawdę daruj sobie te truizmy. :) Za starzy jesteśmy żeby nie wiedzieć ile się przez następne pół roku może zmienić. Ale jeśli ktoś nabił w jednej rundzie sezonu więcej punktów niż inni to jasne jest, że będzie się liczył w kolejnej rundzie. :)
Jak za starzy, to czemu nie mogłeś prostych rzeczy zrozumieć i się zagubiłeś w tych Oscarach, panie prawnik? :D

Swoją drogą prawnicy to największa zaraza współczesnego świata, ale to tak abstrahując od dyskusji. :D

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#44 Post autor: Marek Łach » sob lip 17, 2010 20:54 pm

Nie Koprze, to Ty napisałeś
więc trzeba spokojnie czekać a nie się podniecać jak banda fanbojów
co było po prostu głupie, bo raz że obraźliwe a dwa że prowokacyjne. I z tego wszystko wynikło - bo nikt się nie podniecał, wszyscy mówili "może". Ale tak to jest jak popisywanie się przesłania czytanie ze zrozumieniem. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#45 Post autor: Koper » sob lip 17, 2010 20:55 pm

Marek Łach pisze:co było po prostu głupie, bo raz że obraźliwe a dwa że prowokacyjne. I z tego wszystko wynikło - bo nikt się nie podniecał, wszyscy mówili "może". Ale tak to jest jak popisywanie się przesłania czytanie ze zrozumieniem. :)
O, znalazł się pierwszy mędrzec forum, co będzie ludziom mówił co obraźliwe, złe, prowokacyjne, głupie... a co nie. :P Mówiłem, że prawnicy to zaraza i trzeba tępić, jak stonkę. :D

A Wawrzyniec się podniecał trochę i już nie mów, że nie. :P

Swoją drogą do czego Ty się niby w powyższym poście odniosłeś, bo na pewno do niczego, co ja napisałem. :P To już nie jak prawnik, a gorzej - jak polityk! :D

Notabene tworzysz offftopa, o wielki praoworządny. :P
Ostatnio zmieniony sob lip 17, 2010 20:57 pm przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ