Terminator Salvation - kto komponuje?
- Thedues
- Site Admin
- Kontakt:
Oczywiście, że entuzjazm jest na 80%;) Chyba drogi Koprze nie myślimy tutaj kategoriami, że tenże projekt pobije T1 czy T2;) Tego nawet Cameron nie potrafiłby dokonać) Zobacz zresztą jak różnią się GW od siebie…(spójrz z perspektywy zwykłego widza jak Cię nie rajcują=) )
No tak kłania się Blade Runner, niemniej nie sądzę by fabuła skupiała się wyłącznie na dylemacie moralnym Marcusa i całego ruchu oporu. Nawet cieszę się, że taki wątek pojawi się w T4 a nie będzie zwykłą nawalanką dla rozkapryszonych gimnazjalistów. Może wyjdzie z tego bełkot filozoficzny może ciekawa historia to się niebawem okaże.
Gdzie te psy;>? Tego nie wiem;) jeszcze nie oglądałem filmu, może będzie fragment gdzie ukażą jak rozpoznaje się blaszaka aczkolwiek zauważ, że to jest sam początek tej walki, Terminatory nie są jeszcze idealnie dopracowane, przez co nie potrzeba maga/czarownicy żeby domyśleć się iż maszeruje na wprost nas kupa żelaza!=) A pierwszy model ze „skórą z gumy” chyba widzimy choćby w nowym zwiastunie 1:34 jak dobrze patrzę…
Nie chce mi się nawet komentować tych wypowiedzi, że ktoś jest wielkim fanem:D tak samo wmawiali nam reżyserzy AvP 2 niestety nie każdy posiada warsztat, aby podźwignąć nawet przy szczerych chęciach jak się kręci wyłącznie reklamówki.
Dobra a czy ktoś ma jakieś wzmianki o muzyce? Są wieści od Elfmana, że już coś tam skrobnął albo czy wykorzysta fragmenty muzyki T2??
No tak kłania się Blade Runner, niemniej nie sądzę by fabuła skupiała się wyłącznie na dylemacie moralnym Marcusa i całego ruchu oporu. Nawet cieszę się, że taki wątek pojawi się w T4 a nie będzie zwykłą nawalanką dla rozkapryszonych gimnazjalistów. Może wyjdzie z tego bełkot filozoficzny może ciekawa historia to się niebawem okaże.
Gdzie te psy;>? Tego nie wiem;) jeszcze nie oglądałem filmu, może będzie fragment gdzie ukażą jak rozpoznaje się blaszaka aczkolwiek zauważ, że to jest sam początek tej walki, Terminatory nie są jeszcze idealnie dopracowane, przez co nie potrzeba maga/czarownicy żeby domyśleć się iż maszeruje na wprost nas kupa żelaza!=) A pierwszy model ze „skórą z gumy” chyba widzimy choćby w nowym zwiastunie 1:34 jak dobrze patrzę…
Nie chce mi się nawet komentować tych wypowiedzi, że ktoś jest wielkim fanem:D tak samo wmawiali nam reżyserzy AvP 2 niestety nie każdy posiada warsztat, aby podźwignąć nawet przy szczerych chęciach jak się kręci wyłącznie reklamówki.
Dobra a czy ktoś ma jakieś wzmianki o muzyce? Są wieści od Elfmana, że już coś tam skrobnął albo czy wykorzysta fragmenty muzyki T2??
psychiczny redaktor & admin portalu filmmusic.pl
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie należy aż tak bardzo sugerować się "pseudonimem" McG aby twierdzić, że w filmie pojawi się hip-hop/rap. Patrząc, że McG chciał Santaollalę i członka zespołu Radiohead to należy oczekiwać raczej czegoś rockowego. A w sumie w T2 mieliśmy utwór Guns & Roses, więc tutaj bym się aż tak bardzo nie czepiał.Koper pisze:Mnie nic nie wiadomo. Ale żeby tylko ten cieć McG żadnych raperskich (ani jakichkolwiek) piosenek do filmu nie powtykał.
Co nie zmienia faktu, że ja w 70% jestem sceptyczny wobec tego czegoś co ma się zwać Terminatorem. I jako fan Gwiezdnych wojen nie zgodzę się do konca ze stwierdzeniem o różnicach między starą a nową Trylogią. Oczywiście różnica jest i można różne rzeczy o "nowej" Trylogii myśleć, ale przynajmniej dla mnie zawsze wiedziałem i czułem, że oglądam "Gwiezdne wojny". Zapewne wielka w tym rola muzyki Johna Williamsa

Przy T3 nie do końca wiedziałem co oglądam

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tak, ale akcja T2 rozgrywała się w czasach współczesnych, a utwór Guns'N'Roses leciał z radia kolegi Johna.Wawrzyniec pisze:Nie należy aż tak bardzo sugerować się "pseudonimem" McG aby twierdzić, że w filmie pojawi się hip-hop/rap. Patrząc, że McG chciał Santaollalę i członka zespołu Radiohead to należy oczekiwać raczej czegoś rockowego. A w sumie w T2 mieliśmy utwór Guns & Roses, więc tutaj bym się aż tak bardzo nie czepiał.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oj, rzeczywiście są powody do obaw skoro McG zaprosił jakiegoś MC na plan. Rzeczywiście Guns'n Roses lecieli z radia Johna. I w sumie na płycie z muzyką otrzymujemy czysty score Brada Fiedela. Nie mam za bardzo pojęcia jak miałby hip-hop, rap pasować do Terminatora
W sumie możemy otrzymać równie przerażającą scenę jak tą z Johnem Connorem i amerykańską flagą, która wyglądałaby tak, że ocalali ludzie słuchają hip-hopu jako jedynej muzyki, która pozostała
Zobaczymy co to powstanie, ale naprawdę mocno się zastanawiam czy pójść na ten film do kina

Zobaczymy co to powstanie, ale naprawdę mocno się zastanawiam czy pójść na ten film do kina

- Thedues
- Site Admin
- Kontakt:
Czy pójść do kina? a czy w tym czasie będzie coś interesującego do zobczenia na polskich ekranach? Ja uważam, że bilet w granicach 15zł to nie jest majątek. Przecież jak idziemy do kina często kierujemy się plakatem albo trailerem wiec zawsze jest jakies ryzyko...
Ja traktuje kino jako czystą rozrywkę a taki film jest mi to w stanie zapewnić;) jeśli idę na coś ambitniejszego wybieram kina studyjne, gdzie film wyświetlany jest jeszcze na starych projektorach(klimat dawnych lat!!:D) i płace groszowe pieniądze;)
Nie wiem czemu was ten hip-hop przeraża? Wolelibyście jakiś POP tudzież Techno;>? Jeśli nawet powstanie piosenka może ewentualnie promować teledysk tego rapera a nie sam film;) Może sam Elfman cosik skomponuje jak choćby do Wanted;]
Ja traktuje kino jako czystą rozrywkę a taki film jest mi to w stanie zapewnić;) jeśli idę na coś ambitniejszego wybieram kina studyjne, gdzie film wyświetlany jest jeszcze na starych projektorach(klimat dawnych lat!!:D) i płace groszowe pieniądze;)
Nie wiem czemu was ten hip-hop przeraża? Wolelibyście jakiś POP tudzież Techno;>? Jeśli nawet powstanie piosenka może ewentualnie promować teledysk tego rapera a nie sam film;) Może sam Elfman cosik skomponuje jak choćby do Wanted;]
psychiczny redaktor & admin portalu filmmusic.pl
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Muszę się przyznać, że kiedy zakupiłem płytę i stwierdziłem, że nie ma na niej piosenki "You Could Be Mine" to doszedłem do wniosku, że chyba jakąś wybrakowaną płytę zakupiłemŁukasz Wudarski pisze:A mnie w sumie zawsze brakowało na soundtracku z T2 tego utworu Gunsów (You Could Be Mine. Ech to były czasy. Skowyt Axla i ta gitara Slasha. Piosenka która idealnie zgrała się z filmem. Szkoda że dziś już tak nie ma...

Co do T4 to do kina się pewnie wybiorę, gdyż raczej nie będę walczył z systemem na zasadzie: "nie pójdę do kina to mniej zarobią i nie będą dalej bezsensownych sequeli kręcić". Chociaż na prawdę za wiele dobrego po tym filmie się nie spodziewam i na prawdę, ale z całym moim szacunkiem dla Danny'ego Elfmana, ale im bliżej premiery coraz mniej mi on pasuje do Terminaotra. Chociaż z drugiej strony czy to co otrzymamy będzie miało coś wspólnego z Terminatorem

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A "Bad" czy jak się nazywa ten utwór (co leci, jak Arnie wychodzi z baru z nowymi fatałaszkami) Ci nie brakowało?Łukasz Wudarski pisze:A mnie w sumie zawsze brakowało na soundtracku z T2 tego utworu Gunsów (You Could Be Mine. Ech to były czasy. Skowyt Axla i ta gitara Slasha. Piosenka która idealnie zgrała się z filmem. Szkoda że dziś już tak nie ma...

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Bad to the Bone" - George Thorogood & The DestroyersKoper pisze:A "Bad" czy jak się nazywa ten utwór (co leci, jak Arnie wychodzi z baru z nowymi fatałaszkami) Ci nie brakowało?Łukasz Wudarski pisze:A mnie w sumie zawsze brakowało na soundtracku z T2 tego utworu Gunsów (You Could Be Mine. Ech to były czasy. Skowyt Axla i ta gitara Slasha. Piosenka która idealnie zgrała się z filmem. Szkoda że dziś już tak nie ma...

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ale Sweet Child of Mine zjada ją na śniadanieŁukasz Wudarski pisze:A mnie w sumie zawsze brakowało na soundtracku z T2 tego utworu Gunsów (You Could Be Mine. Ech to były czasy. Skowyt Axla i ta gitara Slasha. Piosenka która idealnie zgrała się z filmem. Szkoda że dziś już tak nie ma...

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Sweet Child of Mine" to oczywiście klasykMarek Łach pisze:Ale Sweet Child of Mine zjada ją na śniadanieŁukasz Wudarski pisze:A mnie w sumie zawsze brakowało na soundtracku z T2 tego utworu Gunsów (You Could Be Mine. Ech to były czasy. Skowyt Axla i ta gitara Slasha. Piosenka która idealnie zgrała się z filmem. Szkoda że dziś już tak nie ma...
tyle że jest bardziej osłuchany...

Ale to już zupełnie oddzielna dyskusja.
Chociaż tak sobie pomyślałem, że może Danny Elfman skomponowałby jakąś piosenkę dla T4 i najlepiej sam ją zaśpiewał. Zwłaszcza, że ile razy sobie słucham "The Little Things" tym bardziej jestem za jakąś piosenką Elfmana do T4.