Wywiadzik

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Mefisto

#16 Post autor: Mefisto » ndz lut 15, 2009 14:38 pm

polecam Ottmana - niby w większości trzaska podrzędne filmidła, to jednak sporo ma bardzo dobrych prac do niezłych i dobrych filmów

a co do Oscarów, to powiedzmy sobie szczerze - Akademia właściwie nigdy nie miała nosa do nagradzania muzyki. Poza latami, gdzie były dwie kategorie dla score'u i w jednej z nich nagrody słusznie otrzymywał Menken, to zupełnie nie przypominam sobie ani jednego dobrego wyboru "za mojej kadencji".

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#17 Post autor: Łukasz Wudarski » pn lut 16, 2009 08:11 am

Nawet LOTR 1?
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#18 Post autor: Wawrzyniec » pn lut 16, 2009 12:10 pm

Łukasz Wudarski pisze:Nawet LOTR 1?
Jak za "Slumdoga" nie dostałem to chyba teraz dostanę :wink: Ja w sumie wtedy to byłem za Johnem Williamsem i jego pierwszym "Harrym Potterem" :) Wiem, wiem jest to bardzo milutka itd. muzyka, ale jakoś wolę ją od dokonań pana Shore'a.
Za to przy Oscarach, kiedy to wygrał Kaczmarek za "Marzyciela" to ja znowu byłem nadwyraz niepatriotyczny i chciałem, aby wygrał John Williams znowu za "Harry'ego Pottera" tylko tym razem za "Więźnia Azkabanu" - uwielbiam ten soundtrack. A i tak w sumie to od kompozycji Kaczmarka bardziej podobała mi się muzyka Jamesa Newtona Howarda do "Osady" :wink:

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85

Mefisto

#19 Post autor: Mefisto » pn lut 16, 2009 18:50 pm

Łukasz Wudarski pisze:Nawet LOTR 1?
pierwszy LOTR i owszem, niech będzie, że i Red Violin także zasłużyło (choć wtedy było ciekawe grono nominowanych), no i w zeszłym roku Atonement przełamało złą passę, ale cała reszta zwycięzców w ostatniej dekadzie jest z lekka kontrowersyjna, szczególnie ostatnio pan Gustavo-znam-tylko-jeden-motyw-muzyczny-Santaollalalalalala :roll:

ODPOWIEDZ