Nie do końca. Ty zauważ, że "Aliens" czy "Alien 3" to jednak filmy, które coś sobą prezentują. A "Predators" zapowiada się na pastiż oryginalnego "Predatora", żaden wielce ambitny, czy też dobry film. Więc muzykia a la Horner, czy też Goldenthal ze swoimi "Agnus Dei" do tego filmu raczej trudno wypchać. A to, że fani (skończcie z tym określeniem fanboy) są bardzo krytycznie wobec ich kultowego dzieła, to naturalnie oczekuj jak najwięcej podobieństw. I to też w zakresie muzyki.Marek Łach pisze:I właśnie moim zdaniem przykład Alienów pokazuje, że można spokojnie zrywać z wcześniejszą konwencją. Tylko że Debney'owi się nie chce, nie potrafi albo producenci celują w ortodoksyjnych fanbojów.
John Debney - Predators
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ja myślę, że zawsze się da wcisnąć sporo kreatywności, ale jak ktoś nie ma jaj to kończy się jak się kończy.
Trochę nam się rozmyła rozmowa, ale ja to widzę tak: tłumaczycie Debney'a tym, że film będzie szitowy i że film jest skierowany do fanbojów. Czyli Debney w takim razie też musi napisać score pod dyktando fanbojów. W rezultacie score będzie prezentował podobny poziom co film (bo będzie odtwórczą adaptacją materiału sprzed 20 lat).
Ergo: score będzie szitowy i nie ma co usprawiedliwiać Debney'a i dawać mu choćby trójkowych ocen.
Chciałbym żeby okazało się, że nie zmarnuje tej godziny, którą przeznaczę na odsłuchanie score

Ergo: score będzie szitowy i nie ma co usprawiedliwiać Debney'a i dawać mu choćby trójkowych ocen.

Chciałbym żeby okazało się, że nie zmarnuje tej godziny, którą przeznaczę na odsłuchanie score

- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oj, czy zawsze w tego typu dyskusjach musi się kończyć na stwierdzeniu, że Goldmisth i Morricone do shitów potrafili pisać? Fakt to prawda potrafili, też nie zawsze, to już inna kwestia, ale czasami trzeba brać pod uwagę, ze jak mamy shitowaty film to i score raczej shitowaty się trafia. Może mniejsca motywacja kompozytora, sam nie wiem.
Tylko czy te score'y Goldsmitha i Morricone były kiedyś do shitowatych sequeli? Chyba raczej nie
Nie jestem jakimś obrońcą Debneya, ale co on nie zrobi to i tak będzie źle. Część osób i tak będzie twierdzić, że Silvestrii lepszy, a część krytykować, że za bardzo kopiuje Silvestriego. Jak się nie obrócić dupa zawsze z tyłu.

Tylko czy te score'y Goldsmitha i Morricone były kiedyś do shitowatych sequeli? Chyba raczej nie

Nie jestem jakimś obrońcą Debneya, ale co on nie zrobi to i tak będzie źle. Część osób i tak będzie twierdzić, że Silvestrii lepszy, a część krytykować, że za bardzo kopiuje Silvestriego. Jak się nie obrócić dupa zawsze z tyłu.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Też prawda. Młotkiem bym mu tego do łba nie wbił.Adam Krysiński pisze:nieee Maras znów swoje teorie o hambitności muzy zapodaje..WTF is Alien 1? Kupa którą nikt nie zna po 10 min po wyłaczeniu filmu.. Koper daj spokój, nie przetłumaczysz fanbojowi

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
Dyskusja o muzyce na filmmusic.pl - dawno tego nie widziałem
Po mojemu muzyka z klipu jest całkiem przyjemna. Może nie będzie arcydziełem, może w większości to będzie przepisany Alan, ale jak już mówiono - w takim filmie nie chodzi o jakiś wybitny score, tylko żeby muzyka dobrze sprawdzała się w filmie. Nie rzucałbym się na ten soundtrack, ale tez nie będę z góry zakładał, że będzie to gniot itd. Póki co brzmi zachęcająco, nie jakos super, ale do zapoznania się z reszta mnie nakłoniło

Po mojemu muzyka z klipu jest całkiem przyjemna. Może nie będzie arcydziełem, może w większości to będzie przepisany Alan, ale jak już mówiono - w takim filmie nie chodzi o jakiś wybitny score, tylko żeby muzyka dobrze sprawdzała się w filmie. Nie rzucałbym się na ten soundtrack, ale tez nie będę z góry zakładał, że będzie to gniot itd. Póki co brzmi zachęcająco, nie jakos super, ale do zapoznania się z reszta mnie nakłoniło

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +