THE EDGE (Goldsmith) i SPEED 2 (Mancina) z Lali - 16-06-2010
pieprzone partacze.. MV znów się przyznał że skopali coś...
Speed jest walnięty na niektórych sztukach
trzeba zatem odfoliować swoją i posłuchać czy nie ma klików 
Posted: Jun 29, 2010 - 12:01 PM
By: groovemeister (Member)
Received my copy of 'The Edge' and 'Speed 2' today, and after listening to the first 6 tracks of 'Speed 2', i noticed some obvious digital clicks in the mastering.
Am i the only one ?
Posted: Jun 29, 2010 - 12:08 PM
By: La La Land Records (Member)
You may have received a bum cd. We have received 2 other reports of this via email. Just send me an email at: info@lalaland-ent.com and we will send out a replacement copy. Please note, we are repressing more cds right now (first batch sold out) and will have the new stock in some time next week.
Best,
MV
Speed jest walnięty na niektórych sztukach

Posted: Jun 29, 2010 - 12:01 PM
By: groovemeister (Member)
Received my copy of 'The Edge' and 'Speed 2' today, and after listening to the first 6 tracks of 'Speed 2', i noticed some obvious digital clicks in the mastering.
Am i the only one ?
Posted: Jun 29, 2010 - 12:08 PM
By: La La Land Records (Member)
You may have received a bum cd. We have received 2 other reports of this via email. Just send me an email at: info@lalaland-ent.com and we will send out a replacement copy. Please note, we are repressing more cds right now (first batch sold out) and will have the new stock in some time next week.
Best,
MV
#FUCKVINYL
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
sprawdziłem swoją płytę i ripa we flaku z neta - są kliki w obu przypadkach, ale takie których wcześniej nie słyszałem w wadliwych płytach - ledwo słyszalny jakby trzask elektrostatyczny mi to przypomina (typu naelektryzowane ubranie).. ale musiałem uszy do głośników samego przystawić i drugie ucho zatkać.. i dopiero za 2 razem wyłapałem.. inaczej tego nie słyszę u siebie za chiny.. odchylę głowę od materiału pokrywającego głośnik i to jest już nie zauważalne dal mnie - mam Logitechy 5+1 X530 i SB Audigy 2 EAX.
także , jak pisał Althazan, wygląda na to że cała pierwsza partia ma taką wadę.
słyszalne kliki - za forum FSM - u mnie się czasy pokryły - track 2 (2:31), track 3 (2:00, 2:02, 3:50 i 4:15), track 4 (5:32), track 5 (0:30, 1:31 i 2:00) i track 11 (4:56).
także , jak pisał Althazan, wygląda na to że cała pierwsza partia ma taką wadę.
słyszalne kliki - za forum FSM - u mnie się czasy pokryły - track 2 (2:31), track 3 (2:00, 2:02, 3:50 i 4:15), track 4 (5:32), track 5 (0:30, 1:31 i 2:00) i track 11 (4:56).
#FUCKVINYL
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ciekawe czy wymienią. A u nich kupowałeś? Zresztą spartaczona książeczka może mieć dodatkową wartość kolekcjonerską.
Tak jak było z BOXem z MGM z FSM.

Ostatnio zmieniony śr lip 14, 2010 12:10 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Pewna partia książeczek była spaprana (nie pamiętam już dokładnie co konkretnie) i część osób dostała BOXy w folii ze sknoconymi książeczkami oraz specjalnie dodrukowanymi zamiennikami (luzem). Ktoś na forum FSM lub u partaczy pisał, że teraz spodziewa się wysokich cen spapranych zestawów.Adam Krysiński pisze:o tym nie słyszałem.. co tam było nie tak?Bucholc Krok pisze:Tak jak było z BOXem z MGM z FSM.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: THE EDGE (Goldsmith) i SPEED 2 (Mancina) z Lali - 16-06-
Mam od wczoraj pełnego Speeda 2, wydaje się, że wszystko jest OK, a score jest genialny, choć znałem wcześniej zarówno album Lali, jak i promo. Po prostu megakult.
Wielu dzisiejszych kompozytorów akcji, łącznie z Hansem i Tylerem, mogłoby się od Manciny uczyć pod tym względem. Hans orkiestracji, a Tyler używania i pisania tematów.
Wielu dzisiejszych kompozytorów akcji, łącznie z Hansem i Tylerem, mogłoby się od Manciny uczyć pod tym względem. Hans orkiestracji, a Tyler używania i pisania tematów.