The Last Airbender - James Newton Howard
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Nie bronię filmu tylko nie lubię osądów na podstawie czyiś opinii - moim zdaniem na wszystko trzeba sobie samemu wyrobić pogląd - nie obejrzysz,nie przesłuchasz - nie oceniaj.
A co do filmu to jest on bardzo krótki - godzina i czterdzieści minut ... moim zdaniem to zdecydowanie za krótko jak na epicką epopeję i trylogię
teraz zastanawia mnie,na ile jest to wizja samego reżysera który wyprał film z epiki,rozmachu,atmosfery,z klimatu ( co by było trochę dziwne zważywszy na jego poprzednie filmy - taka " Osada ' aż kipi od dobrze budowanego klimatu ) a na ile są to zabiegi wytwórni która pocięła film i przerobiła go na papkę dla małolatów.
Jest jeszcze taka opcja że reżyser w ogóle nie miał koncepcji na ten film jak i na całą trylogię.
Moim zdaniem porażka tego filmu nie jest na rękę nie tylko ze względu na sam film ale na kolejne części a co za tym idzie,na muzykę JNH.
A co do filmu to jest on bardzo krótki - godzina i czterdzieści minut ... moim zdaniem to zdecydowanie za krótko jak na epicką epopeję i trylogię
teraz zastanawia mnie,na ile jest to wizja samego reżysera który wyprał film z epiki,rozmachu,atmosfery,z klimatu ( co by było trochę dziwne zważywszy na jego poprzednie filmy - taka " Osada ' aż kipi od dobrze budowanego klimatu ) a na ile są to zabiegi wytwórni która pocięła film i przerobiła go na papkę dla małolatów.
Jest jeszcze taka opcja że reżyser w ogóle nie miał koncepcji na ten film jak i na całą trylogię.
Moim zdaniem porażka tego filmu nie jest na rękę nie tylko ze względu na sam film ale na kolejne części a co za tym idzie,na muzykę JNH.
- lis23
Ja tam ufam tylko sobie,wiele filmów które nie podobały się recenzentom mi akurat przypadło do gustu,gdybym ufał tylko recenzji i opinii innych to nie widziałbym połowy filmów 
Zresztą,gusta bywają różne - na filmwebie jeden gość już się ze mną spierał na temat że jakim cudem może mi się podobać jeden z najgorszych filmów świata czyli " Braveheart " Gibsona - ponoć film jest nudny,nie ma scenariusza,ma marne aktorstwo i fatalne sceny batalistyczne

Zresztą,gusta bywają różne - na filmwebie jeden gość już się ze mną spierał na temat że jakim cudem może mi się podobać jeden z najgorszych filmów świata czyli " Braveheart " Gibsona - ponoć film jest nudny,nie ma scenariusza,ma marne aktorstwo i fatalne sceny batalistyczne

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Shakespeare In Love" niech będzie dla przykładu. Mógłbym też wymieniać filmy Almodovara, ale to byłoby zbyt proste, gdyż ten reżyser mi nie podchodzi, ale ten "Volver" to strasznie się nie podobał.
A wspominałem już, że nie przepadam za trylogią "Lord of the Rings", po której spodziewałem się WIELKICH rzeczy.
A wspominałem już, że nie przepadam za trylogią "Lord of the Rings", po której spodziewałem się WIELKICH rzeczy.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- lis23
Mi akurat się ten film podoba"Shakespeare In Love" niech będzie dla przykładu.

" Drużyna Pierścienia " mimo pewnych odstępstw od oryginału całkowicie mnie usatysfakcjonowała,gorzej z kolejnymi częściami - im dalej w las,tym więcej drzew ...A wspominałem już, że nie przepadam za trylogią "Lord of the Rings", po której spodziewałem się WIELKICH rzeczy.
" Aviator " rzeczywiście,dość nudnawy film
mnie osobiście nie zachwycił np.wychwalany " Pianista " Polańskiego a za to podobał mi się Jego ' Oliver Twist '

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: