The Last Airbender - James Newton Howard

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#406 Post autor: Wawrzyniec » sob lip 03, 2010 13:24 pm

A Tobie nie chodziło o listę Jamesa Rolfe aka Cinemassacre, aka Angry Video Game Nerda:
http://www.youtube.com/watch?v=CTVvok4S_9E

Jakby co "Raptilicusa" też widziałem. Świetnie beznadziejny film, polecam :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#407 Post autor: Mystery » sob lip 03, 2010 13:28 pm

Wawrzyniec pisze:A Tobie nie chodziło o listę Jamesa Rolfe aka Cinemassacre, aka Angry Video Game Nerda:
http://www.youtube.com/watch?v=CTVvok4S_9E

Jakby co "Raptilicusa" też widziałem. Świetnie beznadziejny film, polecam :P
Dawno to było, ale być może to to samo :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#408 Post autor: Wawrzyniec » sob lip 03, 2010 23:39 pm

Ej, ten film chyba rzeczywiście jest zły :? Chodzi mi o tego "The Last Airbender". Wszedłem na imdb.com i na ponad 3000 głosów ma ocenę 4.5 na 10. A czytając oceny użytkowników skończyłem na 6 stronie znudzony ciągłymi ocenam 1 czy też 2 na 10 możliwych. Oj, chyba nie wyszedł ten film :?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#409 Post autor: Wawrzyniec » ndz lip 04, 2010 02:31 am

dziekan pisze:fanboyów
Fanów.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#410 Post autor: Mystery » ndz lip 04, 2010 10:36 am

dziekan pisze:Kto skrobnie recke muzyki do Last Airbendera?
Ten kto odważy się obejrzeć film :)

"Battlefield Earth" has a new rival for the title of "worst-film-of-the-last-20-years." :o

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#411 Post autor: lis23 » ndz lip 04, 2010 13:04 pm

Ja tam do kina na pewno pójdę żeby skonfrontować film fabularny z serialem animowanym - boję się tylko tego że twórcy wrzucili za dużo rzeczy do za krótkiego filmu i pokazali to w stylu MTV ...
moim zdaniem błędem jest robienie filmu dla wszystkich bo jak coś jest do wszystkiego to jest do ... ;)
Z komentarzy wynika że ludzie nie rozumieją " trudnych słów " ;) jak reinkarnacja,airbender,itp. boję się więc spłycenia dla typowego,amerykańskiego odbiorcy - chociaż te powyższe narzekania na trudne słowa dotyczą filmu ... sam już nie wiem co o tym myśleć ... moim zdaniem część widzów spodziewała się innego filmu,filmu w stylu do jakiego przyzwyczaił ich reżyser,w zamian dostali familijne kino rozrywkowe i po prostu wyładowali swoją frustrację dając filmowi 1 lub 0 -...
Po doświadczeniach z filmweeb wiem już jak beznadziejnie ludzie potrafią oceniać filmy,nie tylko nie podają merytorycznych argumentów ale i oceniają film którego nie widzieli stawiając mu 1 dla zasady ( przykład " Avatara " ).

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#412 Post autor: Koper » ndz lip 04, 2010 15:52 pm

A zapłacisz za bilet? :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#413 Post autor: Adam » ndz lip 04, 2010 16:13 pm

Koper pisze:A zapłacisz za bilet? :P
chłopie, Dziekan to nawet Cię zaprosi na nocny seans i podjedzie pod Ciebie swoim żółtym seicem sport :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#414 Post autor: lis23 » ndz lip 04, 2010 17:00 pm

Moim zdaniem nie można rzetelnie i obiektywnie ocenić filmu będącego adaptacją,ekranizacją książki,serialu,itp. nie znając pierwowzoru - oczywiście można ocenić po prostu film jako film ale nie będzie się wiedzieć czy jest on dobrą,udaną adaptacją i czy jego zalety i wady łączą się z faktem iż jest to adaptacja,ekranizacja.
Owszem,film powinien być dobry również jako niezależne widowisko ale mimo wszystko nie znając materiału źródłowego można nie zrozumieć lub nie zaakceptować specyfiki obrazu - to trochę tak jak by oglądać filmy Jacksona znając i nie znając twórczości Tolkiena: ja,np.uważam że " Drużyna Pierścienia " to najlepsza część jego trylogii a ludzie nie znający dzieł Tolkiena uważają że jest to film nudny jak flaki z olejem i dobry tylko do spania.

Tutaj można choć zerknąć jak muzyka JNH prezentuje się w filmie:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... lik=powiaz

trochę nie podobają mi się te zwolnienia podczas walki ale to wynika z faktu że ja w ogóle takich scen nie lubię .

tutaj,dłuższy fragment:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... lik=powiaz

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#415 Post autor: Wawrzyniec » ndz lip 04, 2010 17:59 pm

lis23 pisze:swoją frustrację dając filmowi 1 lub 0 -...
Po doświadczeniach z filmweeb wiem już jak beznadziejnie ludzie potrafią oceniać filmy,nie tylko nie podają merytorycznych argumentów ale i oceniają film którego nie widzieli stawiając mu 1 dla zasady ( przykład " Avatara " ).
A to swoją drogą. Ostatnio też miałem do czynienia z gościem, któremu nie podoba się, że "Avatar" tyle zarobił i dlatego mu się film nie podoba :P I wiadomo, ja też często nie zwracam, lub staram się nie zwracać uwagi na komentarze niektórych sfrustrowanych osób. Ale tak przeglądam na imdb i na razie nie znalazłem opinii, która byłaby wyższa niż 3/10 :shock: A więc frustracja frustracją, dziecinne ocenianie, trole internetowe itd. to wszystko zrozumiałe, ale tutaj ta liczba negatywnych opinii jest przerażająca. Niestety :( Wiem, że jesteś ciekaw tego filmu i sam nie lubię jak jakieś projekty, na które oczekiwałem okazują się przysłowiową "kupą", ale tutaj chyba niestety Nightowi nie wyszło :(
Koper jest tolerancyjny i napewno postara sie usiedziec w kinie do końca
A inni to co, faszyści?! :P W ogóle co to za nowa opcja na Kopera :? Ale skoro on taki tolerancyjny to się może jeszcze na paradę równości wybierzecie, nie uwłaczając :wink:

Adam, a Ty to skąd wiesz czym jeździ dziekan? :P

Mefisto

#416 Post autor: Mefisto » ndz lip 04, 2010 18:10 pm

Bez szału te klipy - zdaje się, że muzyka przerasta film.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#417 Post autor: lis23 » ndz lip 04, 2010 18:22 pm

Niestety Sad Wiem, że jesteś ciekaw tego filmu i sam nie lubię jak jakieś projekty, na które oczekiwałem okazują się przysłowiową "kupą", ale tutaj chyba niestety Nightowi nie wyszło Sad
To chyba zależy jeszcze od tego czego się oczekuje,np. wspominany już " Avatar " też przez wielu uważany jest za " kupe " i najgorszy film świata,części oceniających nie podoba się ekologiczny wydźwięk filmu ( piszą nawet że film jest anty ludzki ) tak więc ja się aż tak nie opieram na internetowych recenzjach bo oprócz trolli i innych to widzów można podzielić na takich,którzy:
1 - oczekiwali kolejnego " Szóstego Zmysłu '
2 - szukali klimatu podobnego do poprzednich filmów reżysera
3 - nie znają materiału źródłowego ( serialu ) i film do nich po prostu nie trafia
sam czytałem recenzje fanów serialu którzy widzieli już film za granicą i są one bardzo entuzjastyczne,więc wszystko zależy od konkretnego widza,jego nastawienia,znajomości pierwowzoru jak i twórczości reżysera oraz od jego gustu ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#418 Post autor: Wawrzyniec » ndz lip 04, 2010 18:32 pm

Do "Avatara" to bym jednak nie porównywał sytuacji. Gdyż mimo paru specyficznych osobników, które muszą się wyróżniać, to film Camerona zbierał jak najbardziej pozytywne recenzje, a sam wynik kasowy już o czymś świadczy.
Za to nagromadzenie negatywnych recenzji przy "The Last Airbender" jest trochę zatrważające :?
lis23 pisze:sam czytałem recenzje fanów serialu którzy widzieli już film za granicą i są one bardzo entuzjastyczne,więc wszystko zależy od konkretnego widza,jego nastawienia,znajomości pierwowzoru jak i twórczości reżysera oraz od jego gustu ;)
OK, ja nie jestem specjalistą od serialu, ani tym bardziej specjalistą od stylu Hindusa, więc może się rzeczywiście wstrzymam z przedwczesnymi opiniami.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#419 Post autor: lis23 » ndz lip 04, 2010 22:12 pm

Film zarobił ponad 60 milionów dolarów od czwartku do soboty więc wielkiej tragedii nie ma ( oczywiście kolejny " Zmierzch " ma ponad setkę więcej ) i mimo słabych recenzji może się jednak sprzeda - zresztą już po samych klipach widać że nie może być on aż tak zły jak piszą w USA - przynajmniej ja nie widzę tam żadnego obciachu czy słabego wykonania,a raczej dbałość o zgodność z oryginałem.
http://www.youtube.com/watch?v=jJTO2u-H ... re=related
całkiem dobrze to wygląda

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#420 Post autor: Marek Łach » pn lip 05, 2010 14:29 pm

Tak, szczególnie Ebert to klasyczny przykład wypranego z mózgu kinomana :P

ODPOWIEDZ