Ja sam bardzo długo zastanawiałem się nad tę ankietą, gdyż jako fan Gwiezdnych wojen jak i też genialnej muzyki do tego filmu, trudno mi jest wybrać ten "naj" soundtrack.
TPM to była moja pierwsza płyta, a o genialności "Duel of the Fates" nie ma co dyskutować
ANH to klasyka i moja druga płyta (a właściwie dwie), ale oczywiście ESB jest znacznie lepsze, głównie dzięki "Imperial March". TRJ lubię, głównie za mroczny motyw Imperatora, ładną muzykę końcową w "SE". Ale chyba przede wszystki, za genialny motyw, który możemy słyszeć podczas decydującego pojedynku Luke'a z Vaderem - ach ten chór coś pięknego
AotC bardzo lubię motyw z areny.
Ale mimo to tradycyjnie wybieram najdziwniej i wiele osób może kiwać głowami z niezrozumieniem, ale ja oddałem swój głos na RotS

Nie wiem czemu, ale jakoś najczęściej do tej płyty wracam. Może leży to ze względu na lubiane przeze mnie "Battle of the Heroes", a może ze względu na spore wykorzystanie chórów, czy też fakt, że to ostatnia płyta, która ładnie łączy "nowe" ze "starym" (podobnie jak film). Trudno mi opisać dlaczego, ale ja tę muzykę naprawdę lubię co nie zmienia faktu, że inne soundtracki z Gwiezdnej Sagi również uważam za wspaniałe

Ale się rozpisałem
http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85