ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Chyba bardziej niż w jakiejś innej części. Czytając książkę wprost rozpływałem się na myśl, jak wspaniałą muzykę John Williams mógłby wyczarować. Scena kiedy Harry odwiedza grób rodziców i rodzinne stronny - "A Window to the Past" pasuje jak nic. Cała książka obfituje w magiczne momenty, epickie sceny. Świetny materiał na świetny film, który niezostanie wykorzystany, gdyż David Yates zapieprzy tradycyjnie sprawę, a walczyki Desplata też beznadziejności i bezpłciowości i braku magii, tego filmu nie uratują.Marek Łach pisze:A czy jest możliwość wykorzystania go w tej części? Bo ja słabo znam świat Pottera, ostatnich książek już nie czytałem, więc nie wiem czy A Window... jest uzasadniony fabularnie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No, niesamowita i wręcz przerażająca ironia losu
Nigdy nie myślałem, że dożyję takich lat, kiedy najlepszą rzeczą w filmach o Harrym Potterze będzie muzyka Desplata
Ale mimo to niech się "A Window to the Past" nie tyka, gdyż jest to utwór w swej doskonałości i perfeksyjności kompletny, czysty ideał, piękno w najczystszej postaci. Jednym słowem z tym utworem nie da się nic więcej zrobić. Przynajmniej nie można go stworzyć lepszym, a gorszym zawsze można.

Ale mimo to niech się "A Window to the Past" nie tyka, gdyż jest to utwór w swej doskonałości i perfeksyjności kompletny, czysty ideał, piękno w najczystszej postaci. Jednym słowem z tym utworem nie da się nic więcej zrobić. Przynajmniej nie można go stworzyć lepszym, a gorszym zawsze można.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na miejscu Williamsa to bym kazał im się wypchać. Niech już nie robią łaski. Najlepiej Desplat weźmie się za oba filmy, a Williams będzie mógł się spokojnie skoncentrować na "Tintina", którym tradycyjnie wszystkich zmiażdży, a tym producentom od Pottera da do zrozumienia: "Mieliście chamy złoty róg".
Ostatnio zmieniony śr lip 28, 2010 23:23 pm przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: