Najlepszy temat dla superbohatera

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Najlepszy temat dla superbohatera

John Williams - Superman
9
45%
Danny Elfman - Batman
4
20%
Hans Zimmer i JNH - Batman
1
5%
Jerry Goldsmith - Supergirl
1
5%
Basil Poledouris - Robocop
5
25%
Danny Elfman - Spider man
0
Brak głosów

Liczba głosów: 20

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#16 Post autor: Bucholc Krok » śr cze 09, 2010 19:11 pm

No to Robin of Sherwood? :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#17 Post autor: Koper » śr cze 09, 2010 19:16 pm

Kolejny do zakładu...:P

A w USA to się różnym badziewem podniecają, Mystery - zatem to żaden argument. :P
Przesłuchałem tego tematu z Incredibles - nic nadzwyczajnego i jak dla mnie to na kliszach jedzie i tyle...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#18 Post autor: lis23 » śr cze 09, 2010 19:18 pm

Tylko dwie rzeczy się tu wyróżniają: Batman Elfmana i Superman Williamsa :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#19 Post autor: Mystery » śr cze 09, 2010 19:25 pm

Koper pisze:Kolejny do zakładu...:P

A w USA to się różnym badziewem podniecają, Mystery - zatem to żaden argument. :P
Przesłuchałem tego tematu z Incredibles - nic nadzwyczajnego i jak dla mnie to na kliszach jedzie i tyle...
Ale jak w ankiecie jest "Spider" i BatmanBegins/Dark Knight to czemu nie I. Ogólnie to te pozycje z "bigsmilem" zaproponowałem, więc nie przejmujcie się tak :) Ale fakt, faktem, że temat, mimo, iż parę latek posiada to jest rozpoznawalny i grany, jak pisałem nie tylko przez szkolne orkiestry w Usa, ale nawet i u żółtych :)
http://www.youtube.com/watch?v=qWrQ32inJac
Nie wiele w ostatnich latach powstało motywów, które były by tak powszechnie grane.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#20 Post autor: Wojteł » śr cze 09, 2010 20:45 pm

Iniemamocnych nie ma z prostego powodu - ani muzyki, ani filmu do tej pory nie widziałem, przyznaję się bez bicia. Za to spidermana, który był przez Elfmana pisany chyba na odwal się kojarzę, dlatego też jest, poza tym kiedy ankieta dotyczy superbohaterów, to ciężko pajączka pominąć, bo to jeden z najbardziej znanych :D
Koper pisze:Da się. Ale trzeba było jeszcze raz wcisnąć ten przycisk na końcu. :) Ale możesz edytować chyba... (?) A kogo chciałeś dodać?
Jak to kogo? Ramina!!! :D
Ostatnio zmieniony śr cze 09, 2010 20:59 pm przez Wojteł, łącznie zmieniany 1 raz.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#21 Post autor: Koper » śr cze 09, 2010 20:49 pm

Blah :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#22 Post autor: Bucholc Krok » śr cze 09, 2010 20:51 pm

Wojtek pisze:Jak to kogo? Ramina!!! :D
A to świetnie, dawaj! Specjalnie dla niego wstrzymywałem się z głosem. :)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#23 Post autor: Wojteł » śr cze 09, 2010 20:54 pm

No niestety, po pierwszym głosie już nie mogę edytować :(

Turek

#24 Post autor: Turek » śr cze 09, 2010 21:38 pm

Dobra, jak dla mnie, Batman Elfmana rządzi. Superman i owszem, przebojowy, jednakże Danny napisał temat tak klimatyczny i gotycki, że do dziś nikt mu nie skoczy

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#25 Post autor: Wojteł » śr cze 09, 2010 21:41 pm

No wreszcie, właśnie się dziwiłem cały czas czemu na Batmana nikt nie głosował :D Ja jednak jako fanboj Williamsa wolę gościa ze stali :) Swoją drogą zawsze się zastanawiałem jakby brzmiał Batman, gdyby zgodnie z pierwotnymi planami Williams pisał muzykę. Mogłoby być ciekawe, skoro Williams mówił, że nie chciał traktować Supermana zbyt dosłownie, a jaki pomysł na konwencję filmu miał Burton wszyscy wiemy :D

Mefisto

#26 Post autor: Mefisto » śr cze 09, 2010 21:56 pm

nie no, Superman najbardziej ryje czachę, pozostałe też dobre, ale jakoś mniej superbohaterskie.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#27 Post autor: muaddib_dw » śr cze 09, 2010 23:07 pm

Superman-klasyk nad klasykami. Podrywa wręcz do lotu i no sorry nie do przebicia nawet po 32 latach :D Bardzo mi się podoba również inne bardziej ludzkie podejście do superbohatera wg J.N.Howarda (jeszcze nie wspomnianego w tym poście) do filmu Unbreakable bardzo dobry temat, bardzo doby soundtrack http://www.youtube.com/watch?v=QqXjr46C ... =1&index=1 Batmany, Spidermany fajne są lecz Robocop od nich jednak lepszy toteż stawiam go również wysoko. Reasumując Williams rules again!

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#28 Post autor: Krelian » śr cze 09, 2010 23:47 pm

temat supermena, Batmana i robocopa jestem wstanie zanucić o każdej porze dnia a reszta ee...? Był dylemat ale jednak marsz supermana mnie kupił

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#29 Post autor: Ele » czw cze 10, 2010 00:13 am

Hans Zimmer i JNH - Batman
Nie wiem czy ten dwunutowy motyw można nazwać tematem. I mimo że uwielbiam wspólne dokonania tych panów zagłosowałem na Williamsa. Ten temat był grany rok temu na Malcie podczas koncertu muzyki Williamsa, i muszę przyznać że było to ciekawe doświadczenie.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#30 Post autor: Wojteł » czw cze 10, 2010 00:20 am

Hm, mając na myśli temat Batmana nie chodziło mi o ten banalny, trochę taki zapchajdzirowy motyw, tylko ten, który słychać pod koniec piewszej minuty np. Molossus z BB, zresztą podałem wcześniej linka, w którym ten temat jest bardzo ciekawie zaaranżowany :)

ODPOWIEDZ