The Last Airbender - James Newton Howard
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Dokładnie,też liczyłem na to że mnie ten score " zwali na kolana " skoro to najlepszy JNH w karieże,a tu porządna praca i tylko tyle,nic nadzwyczajnego,niestety - mnie też początkowa suita rozczarowała bo gdyby album zaczynał się tak jak się kończy ... a tu najdłuższy utwór jest najsłabszy ...Mystery Man pisze:Posypały się same czwórki i powyżej, więc dla ostudzenia tego wszech zachwytu ja dam 3.5"Karate Kid" zrobiło na mnie bardziej pozytywne wrażenie i lepiej mi się słucha najnowszego Hornera, bo "Airbender" miał mnie zwalić na kolana, a niestety tego nie uczynił, co nie zmienia faktu, iż Howard odwalił tu po prostu kawał porządnej roboty.
Ps. "Flow Like Water" - cudo
Ogólnie muzyka jest dość monotonna i ponura,brakuje mi weselszych lub cieplejszych klimatów,w serialu oprócz ludzkich bohaterów są postacie zwierzęce: jest wierzchowiec awatara,wielki latajacy bizon Appa i lemur Momo który wprowadza element humorystyczny,w muzyce Howarda brakuje tychże elementów,jest bardzo jednostronnie a przez to mało ciekawie.
Zgadzam się że ostatni utwór jest najlepszy i że wgniata w fotel ale koniec płyty to za mało żeby nazwać ten score najlepszym w dorobku Howarda - Atlantis,Osady,Waterworld,King Konga czy nawet Dinosaura to on nie przeskoczy.
Mówiliście, że Decca wyda nowe dzieło Howarda w UE?Althazan pisze:Jak na razie to Airbandera oceniam na 4,5. Lady in the Water ma oczywiście maxadziekan pisze:Nie no ja jestem pewny,że Althazan tak nie uważa,że Ostatni Władca Wiatru jest lepszy od Kobiety w Błękitnej Wodzie bo to nieprawda![]()
Lady In The Water jest doskonałe.Score na 5.
The Last Airbander 4.
Spokojnie, może akurat będzie, kto wie?dziekan pisze:Czyli nie będzie wydania z OBI?
W ogóle to z OBI będzie na pewno - wyjdzie w takim Tajwanie i już masz

Ostatnio zmieniony pt cze 04, 2010 19:38 pm przez Althazan, łącznie zmieniany 1 raz.