James Horner - The Karate Kid Remake
No i przesłuchałem. Całkiem miłe zaskoczenie muszę przyznać, bardzo dobry score
Ode mnie mocne 4!!! Widać że Horner ma dobry okres co mnie niewątpliwie cieszy. Zdecydowanie mocnym atutem KK jest końcówka, From Master to student to master, Tournament Time i prześwietny Final Contest - takiego Hornera mogę sluchać zawsze i wszędzie
Obok "How To Train Your Dragon" Powella & "Prince Of Persia" Gregsona, kolejna tegoroczna ścieżka która mi się bardzo podoba:!:

U mnie już też 4
Końcówka rzeczywiście jest najmocniejszą stroną tego scoru, ale ciekawie jest już wcześniej. Fajne "Looking for Mr. Han", świetny "Kung Fu Heaven", ładne “I Want to Go Home” i "Mei Ying’s Kiss". Wszyscy piszą o "From Master", a jakoś nikt nie wspomniał jeszcze o "Journey to the Spiritual Mountain", kapitalny kawałek
Bardzo fajnie James wykorzystał "Shakuhachi", nie pojawia się za często, ale gdy już świśnie, to robi bardzo dobre wrażenie 
W dobie, gdy muzyka z wszystkich blockbusterów zawodzi, tak miła niespodzianka z tak niepozornego projektu.

W dobie, gdy muzyka z wszystkich blockbusterów zawodzi, tak miła niespodzianka z tak niepozornego projektu.
Ostatnio zmieniony czw cze 03, 2010 15:00 pm przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.
ABSOLUTNA REWELACJA! Ależ mnie Horner zaskoczył - już 3 raz słucham i nie mam dość, mimo że album długaśny. Magiczna ścieżka. 4,5 bym dał bo dawno tak dobrego, lekkiego, wciągającego Hornera nie było - fajnie, że nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Oczywiście autopilota da się wyczuć (nawet Avatar jest), ale chyba po raz pierwszy został on wykorzystany na tyle sprawnie, że trudno mi się czepiać. Brawo!
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Ja podejrzewam, że większość scoru Hornera będzie miało miejsce w filmie:
Jeden utwór jest już na pewno, "Han’s Kung Fu"
http://www.youtube.com/watch?v=dR78T1xBQYU
Jeden utwór jest już na pewno, "Han’s Kung Fu"

http://www.youtube.com/watch?v=dR78T1xBQYU