Czego ostatnio słuchaliście? Wersja niefilmowa
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
zgoda ale jakoś nie tęsknię za tym koncertem i mi nie żal że nie byłem..Marek Łach pisze:No ba:) Chociaż to standardowy set na tej trasie. Może nie 100% moja wishlist, ale trudno tu mówić o jakimkolwiek rozczarowaniu.
wolałbym iść na Leppardów.. usłyszeć to http://www.youtube.com/watch?v=r7NkYu6SaPo na żywo to bym zdechł..

#FUCKVINYL
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Creedence Clearwater Revival - Willy and the Poor Boys
Ostatnio usłyszałem gdzieś w radiu Down on the Corner i wzięło mnie, żeby wreszcie wyjść poza zestaw najsłynniejszych hiciorów i zapoznać się porządnie z dyskografią CCR. Ta płytka jest płytką przede wszystkim dwóch utworów - kultowego Fortunate Son i Down on the Corner właśnie. Reszta jest całkiem spoko, choć dla kogoś, kto oldskulowego rocka czerpiącego z folku i country nie stawia na pierwszym miejscu pośród ulubionych gatunków, będzie to album niekoniecznie typu "essential". Tak czy siak, poza powyższymi hiciorami polecam jeszcze urokliwe "Effigy".
Ostatnio usłyszałem gdzieś w radiu Down on the Corner i wzięło mnie, żeby wreszcie wyjść poza zestaw najsłynniejszych hiciorów i zapoznać się porządnie z dyskografią CCR. Ta płytka jest płytką przede wszystkim dwóch utworów - kultowego Fortunate Son i Down on the Corner właśnie. Reszta jest całkiem spoko, choć dla kogoś, kto oldskulowego rocka czerpiącego z folku i country nie stawia na pierwszym miejscu pośród ulubionych gatunków, będzie to album niekoniecznie typu "essential". Tak czy siak, poza powyższymi hiciorami polecam jeszcze urokliwe "Effigy".
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
A ja słuchałem sobie płytki The Dead Boys (klasyk punk rocka amerykańskiego) - płytka z 1978 zatytułowana We Have Come for Your Children. Do posłuchania choć w pamięć zapada przede wszystkim cudowny Ain't it fun scoverowany potem przez Guns n Roses na płycie Spaghetti Incident. Super piosenka z jednym z najbardziej cynicznych tekstów ever:
Ain't it fun when you taking care of number one
Ain't it fun when you feel like you just gotta get a gun
Ain't it fun when you just can't seem to find your tongue
Cause you stuck it too deep into something that really stung
It's such fun
Such fun
Ain't it fun when you taking care of number one
Ain't it fun when you feel like you just gotta get a gun
Ain't it fun when you just can't seem to find your tongue
Cause you stuck it too deep into something that really stung
It's such fun
Such fun

Why So Serious !?
http://www.allegro.pl/item1063936402_gi ... ac_dc.html
Marek chyba siedzi cały czas na allegro bacznie obserwując czy uda mu się wygrać
Słuchałem AC/DC- Składankę z Iron Mana 2
Marek chyba siedzi cały czas na allegro bacznie obserwując czy uda mu się wygrać

Słuchałem AC/DC- Składankę z Iron Mana 2
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Tak mnie Bucholc zainspirował, aby se posłuchać całej płyty z której pochodzi ten kawałek:
http://www.youtube.com/watch?v=9A8YDlj5Ffs
Pełen wypas, jedna z najbardziej genialnych płyt polskiej muzyki rockowej. To impro na flet, miażdży. A do tego superalny tekst Leszka Aleksandra Moczulskiego, aktualny dziś (przed wyborami)jak nigdy dotąd.
Te Bucholcowe odpryski trochę żenują w zestawieniu z geniuszem osoby której składają hołd.
http://www.youtube.com/watch?v=9A8YDlj5Ffs
Pełen wypas, jedna z najbardziej genialnych płyt polskiej muzyki rockowej. To impro na flet, miażdży. A do tego superalny tekst Leszka Aleksandra Moczulskiego, aktualny dziś (przed wyborami)jak nigdy dotąd.
Te Bucholcowe odpryski trochę żenują w zestawieniu z geniuszem osoby której składają hołd.
Why So Serious !?