Michael Giacchino
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Michael Giacchino
Michael trochę późno zaczął być rozpoznawany jako kompozytor filmowy, dla mnie to był 2004 rok i "Iniemamocni", czyli miał już 37 lat?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Jego droga do Hollywood trochę trwała. Na dobrą sprawę zaczynał jako 30 latek, od muzyki do gier i tu przełomem była gra "The Lost World: Jurassic Park" z 1997, ale po tym został trochę zaszufladkowany jako kompozytor do gier i ciężko mu się było przebić do innych mediów, choć ostatecznie się opłaciło, bo później dzięki Medal of Honor, które spodobało się dla Abramsa poszedł w stronę telewizji, serial Alias (2001). Następnie jego szpiegowska podszyta jazzem muzyka z Alias spodobała się dla Birda, który zaprosił go do swojego pierwszego filmu Pixara i tak Iniemamocni był jego pierwszym filmem kinowym i był to debiut z przytupem, od którego ruszyła jego filmowa kariera, za który w 2005 na World Soundtrack Awards wygrał w kategorii "Discovery of the Year", by 5 lat później zgarnąć Oscara za UP
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
"Agentka o Stu Twarzach", czyli "Alias", bardzo fajny serial, Niewielu wie, że jest on oparty na komiksie Marvela, czyli Jesica Jones
Muzyki Michaela jednak nie pamiętam, pamiętam za to piosenkę Petera Gabriela z pierwszego odcinka
Serial nie został wyemitowany do końca w polskiej tv i trzeba by go nadrobić.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Serialu nie oglądałem, liznąłem może pierwszy sezon i kojarzę tylko pojedyncze odcinki z tv, ale wciąż czekam na wydanie muzyki z sezonów 3-5...