W dzisiejszych czasach samym kinem człowiek nie żyje. Seriale zyskały w ostatnim czasie bardzo wielką rolę. Dlaczego więc nie mieć i specjalnego forum na ten temat?
Nie, nie sądzę, aby nagle TVN24 skręcił ostro w prawo. Raczej przesunie się w centrum. Czeka nas CBS News Polska niż Fox News Polska. Monika Olejnik i Katarzyna Kolenda-Zaleska pójdą na emeryturę. Przyjdzie ktoś pokroju Bogdana Rymanowskiego.
Jeśli film jest dobrze zrealizowany, to czy premiera będzie od razu po 3 miesiącach od premiery kinowej, czy po roku, nie powiększy jego wartości artystycznej. Nie naciskam, aby filmy od razu lądowały w vod na abonament. Nie potrzebuję kinowej "Lalki" mieć w serwisie do końca tego roku. Zresztą od filmów kinowych mam abonament Cinema City. Jedynie proszę o premiery seriali w tym samym czasie co w USA, aby uniknąć spoilerów.
Na tej grafice jest SkyShowtime po środku drugiego rzędu.
Bardziej liczę na klasykę Warnera na vod, w tym ”Płonące siodła" bez cenzury. W HBO nie doczekałem się, choć przez chwilę była nadzieja.
Ja chciałbym, żeby zostało tak jak jest obecnie na HBO MAX, do kina chodzę tylko na wybrane filmy.
YT już wieści koniec Jamesa Gunna i powrót Snydera w chwale Gdyby zaczęli DC trzeci raz od nowa to Nikt by już na to nie poszedł do kina.
Lepszy byłby nawet powrót do wcześniejszego modelu. Czyli najpierw tak trzy miesiące w kinie, minimum, potem nośniki fizyczne i VOD, na końcu streaming pół roku później jak i nie więcej.
Nośników fizycznych się już praktycznie nie kupuje, VOD niby ok, choć tu filmy trafiają dosyć szybko, niektóre po miesiącu, na Amazonie mam już sporą kolekcję kupionych filmów a nawet serial "Black Sails", którego nie ma na polskim streamingu.