Co ostatnio oglądaliście?

W dzisiejszych czasach samym kinem człowiek nie żyje. Seriale zyskały w ostatnim czasie bardzo wielką rolę. Dlaczego więc nie mieć i specjalnego forum na ten temat?
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

Re: Co ostatnio oglądaliście?

#736 Post autor: swordfish » czw wrz 03, 2026 21:09 pm

Furious (Obsesja) - 7

Nowa wersja filmu "Czarna wdowa" Boba Rafelsona z 1987 roku z Theresą Russell i z Debrą Winger. Nie oglądałem tamtego filmu. Ten serial ma dobre tempo. Świetny klimat kryminału. Brawa dla Emmy Rossum grającej agentkę FBI. Świetnie ukazała skomplikowane losy swojej postaci oraz ciążące na niej traumy z przeszłości. Niezła muzyka Ariel Marx.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: Co ostatnio oglądaliście?

#737 Post autor: Mystery » czw paź 01, 2026 18:48 pm

Sugar 2 - 7+
Miło było powrócić. Serial nadal zachwyca klimatem i rolą Colina. Mamy nowe wielowątkowe śledztwo, świeżych fajnych aktorów, a i historia głównego bohatera nadal jest powoli popychana do przodu. Mocno czekam na ciąg dalszy i mam nadzieję, że taki nastąpi, bo oglądalność raczej licha.

Silo 3 - 6-
Trzeba się namęczyć, żeby zobaczyć jak się to skończy i fajnie, że ostatni sezon już za rok. W ostatnich dwóch odcinkach coś się zadziało, a tak znów sztuczne przedłużanie, to powinno być góra 8 40-minutowych odcinków, a mamy 10 50-minutowych i tak jak ostatnio masę nudnych dialogów i nic nie wnoszących scen.

Chad Powers s.1 - 7+, s.2 - 7
Już na samym początku widzimy plakat filmu Mrs. Doubtfire i taki jest ten serial, zabawny i absurdalny. W drugim sezonie robi się już nieco poważniej, a nawet mroczniej, toteż pierwszy jak dla mnie nieco lepszy, ale to nadal świetna sportowa komedia mogąca śmiało stawać w szranki z Tedem Lasso, także czekam na więcej.

Alley Cats - 6+
6 kwadransów z humorem i światopoglądem Gervaisa, zabawnie, ordynarnie i z zadumą.

Lucky - 6-
Najzwyklejszy pod słońcem kryminał, a obejrzało się głównie dla Taylor-Joy.

The Gentlemen 2 - 7
Dobra mafijna gangsterka i nie spodziewałem się, że i w tym sezonie Ritchie również dostarczy.

Reacher 4 - 6
Chyba najsłabszy sezon, na pewno 1 i 3 lepsze. Oglądało się przyjemnie, Reacher nadal daje radę, ale fabuła ostatecznie średnia, a drugi plan był wyjątkowo słaby, szczególnie nowi pomagierzy, policjant i policjantka. Powstało 30 książek, więc w kolejnym sezonie liczę, że sięgnął po jakąś ciekawszą historię i lepszy casting.

Cape Fear - 6
Dłużyło się, ale dla takiej obsady było warto, choć jak na coś pod czym podpisali się Scorsese i Spielberg liczyłem na więcej i najlepszy był tu temat Herrmanna.

Lalka - 8-
Jakby ktoś powiedział mi, że będę się dobrze bawił na 6 godzinnej wersji Lalki, to chyba odprawiłbym go do Choroszczy :P Po zapowiedziach bałem się polskich Bridgertonów, ale nie, dobrze zrealizowane, obsadzone i zagrane, wciągnęło jak mało co i Polska górą, bo w tym roku dwa najlepsze seriale Netflixa to jak dla mnie produkcje z Polski, Ołowiane Dzieci i Lalka, a czeka nas jeszcze Prawo bestii.

Monster: Lizzie Borden - 5
Jakby trzymali się Lizzie, mógłby powstać z tego znośny film, ale nawrzucali wszystkiego i jak to się mówi, co za dużo to nie zdrowo.

Stuart Fails to Save the Universe - 5+
Mocno dziwaczny i szok, że dostał 2 sezon. Tylko dla zagorzałych fanów Teorii, bo nie znając tych postaci, jest to pewnie koszmar, choć ja tam miło spędzałem czas i zdarzało się nawet uśmiechnąć.

Klara 2 - 6-
Pierwszy sezon lepszy.

ODPOWIEDZ