Masz rację, IMAX górą

Nie rób tego błędu, bo w tym aspekcie Nolan też zaskoczył, bo to jest jego zdecydowanie najcichszy i najbardziej delikatny dźwiękowo film.
OK, a taka Diuna to w czym była bardziej melodyjna od tego?Wawrzyniec pisze: ↑pt lip 17, 2026 04:14 amO muzyce nie ma co pisać. I nie, nie jest to współczesny sen Zimmer, który jednak dalej tworzy melodie i jakieś brzmienie, które nie jest ciągłym dronieniem.
A ile lat ma Twój komputer? Mi też się procesor smażył, jak miałem więcej niż dwie karty otwarte w przeglądarce, a jak pisałem coś dłuższego w google docs, to się wszystko wieszało, ale to był 11-letni komp, gdzie system był postawiony na dysku sterującym SSD 120 GB. One mają tendencję strasznie mulić, gdy kończy się na nich pamięć, a do tego win 11 ma jakieś aplikacje AI, a to wszystko strasznie żre pamięć i zwalnia działanie. Nie chcę straszyć, ale pomóc może format, albo nowy komp, ale przez boom na AI teraz trzeba by sprzedać nerkę i pół wątroby, żeby kupić coś, co jeszcze rok temu chodziło w przyzwoitych cenach.lis23 pisze: ↑sob lip 18, 2026 07:46 amU mnie ładuje się bardzo długo, czy to na Firefoxie, czy na Edge, na smartfonie i na tablecie jest ok - pewnie coś z systemem bo od trzech miesięcy nie mogę zaktualizować systemu, mam błąd pobierania a w piątek przy starcie PC wyskoczył mi error Java Script i wszystko poznikało i dopiero za trzecim restartem komp wrócił do normalności
Wyczyściłem ciasteczka i pamięć podręczną i teraz, raz jest normalnie a raz, nadal wolnoNiestety, wszystko wróciło do normy, więc coś jest nie tak chyba z pamięcią podręczną i tylko z tą stroną bo cała reszta śmiga bez problemu
![]()
No, prawdą jest, że Diuna jest jednak bardziej melodyjna. Nawet jeśli niekoniecznie zawsze bardziej tematyczna (to akurat też, ale na powiedzmy niewilliamsowskich zasadach zawsze), to z wyjątkiem momentów szczególnie akcyjno-mrocznych, bardzo duza część Diuny ma jakiś w miarę melodyjny flow. I nie chodzi nawet o rozpoznawalność tematyczną (mówiąc z angielska your mileage may vary, ale generalnie rzecz biorąc dla mnie te tematy/melodie są powtarzalne i rozpoznawalne), co o sam flow, który może się snuje, ale nie jest to seria przypadkowych dysonansów.Koper pisze: ↑sob lip 18, 2026 13:57 pmOK, a taka Diuna to w czym była bardziej melodyjna od tego?Wawrzyniec pisze: ↑pt lip 17, 2026 04:14 amO muzyce nie ma co pisać. I nie, nie jest to współczesny sen Zimmer, który jednak dalej tworzy melodie i jakieś brzmienie, które nie jest ciągłym dronieniem.
Generalnie score roku to nie jest, to już wiemy; jakieś tam momenty ma gdzie to quasi etniczne brzmienie łączy się z elektroniką i niech tak to sobie będzie (choć miks jakiś dziwny jak dla mnie) skoro takie sobie umyślili, tylko szkoda, że brak w tym większego powera, jakichś naprawdę pamiętnych fragmentów. Czasem wydaje się, że już się rozkręca, ale finalnie żadnego pierdolnięcia nie ma. A szkoda.
Możesz ściągnąć coś pokroju AdwCleanera i przepuścić?lis23 pisze: ↑sob lip 18, 2026 18:06 pmMój PC ma 15 miesięcy, wszystko kupione w kwietniu 2025, oprócz karty graficznej:
Płyta główna: ASUS ROG STRIX Z890-F GAMING WIFI
Procesor: Intel Core Ultra 9 285K
Chłodzenie procesora: NZXT Kraken Elite 360 RGB 3x120mm
RAM: Kingston FURY 64GB (2x32GB) 6000MT/s CL30 Beast Black RGB
SSD: 2xKingston 4TB M.2 PCIe Gen4 NVMe KC3000
ASUS GeForce RTX 4080 ROG Strix Gaming OC 16GB GDDR6X - kwiecień 2023
zasilacz: be quiet! Pure Power 12 M 1200W 80 Plus Gold ATX 3.0
Windows 11 Pro 64 bit
Znalazło 4, dałem do kwarantanny, uruchomiłem ponownie komputer i nicPaweł Stroiński pisze: ↑sob lip 18, 2026 18:08 pmMożesz ściągnąć coś pokroju AdwCleanera i przepuścić?lis23 pisze: ↑sob lip 18, 2026 18:06 pmMój PC ma 15 miesięcy, wszystko kupione w kwietniu 2025, oprócz karty graficznej:
Płyta główna: ASUS ROG STRIX Z890-F GAMING WIFI
Procesor: Intel Core Ultra 9 285K
Chłodzenie procesora: NZXT Kraken Elite 360 RGB 3x120mm
RAM: Kingston FURY 64GB (2x32GB) 6000MT/s CL30 Beast Black RGB
SSD: 2xKingston 4TB M.2 PCIe Gen4 NVMe KC3000
ASUS GeForce RTX 4080 ROG Strix Gaming OC 16GB GDDR6X - kwiecień 2023
zasilacz: be quiet! Pure Power 12 M 1200W 80 Plus Gold ATX 3.0
Windows 11 Pro 64 bit