Varese Club 31 V 10 Michael Giacchino - Star Trek (2CD)

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#61 Post autor: Adam » pn maja 31, 2010 15:26 pm

no własnie teraz to Towson dzide dał, bo wszyscy mysleli że to będzie to tysięczne..
pewnie teraz na mikołaja zatem tysięczne zrobi :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#62 Post autor: Althazan » pn maja 31, 2010 15:59 pm

Chciałbym zauważyć, że Townson ściągnął okładkę z japońskiego wydania... 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#63 Post autor: Adam » pn maja 31, 2010 16:02 pm

a ja chciabym zauważyć że ta okładka z 3 głowami była na początku wrzucona przez 2 dni na stronę varese do pierwszego wydania :) dodałem ją do SC, a po 3 dniach zmienili projekt na ten rozmyty statek i na SC podmienili okładki dodane. czyli mendy już wtedy miały komplita i się pomyliły z okładkami przy wrzucaniu do upcoming relases :twisted:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#64 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 31, 2010 16:54 pm

Mefisto pisze:to w końcu kiedy ten 1000?
Będzie tak: do końca roku puszczą jeszcze ze 3 rzuty może. Każdy wybierze sobie najfajniejszą jego zdaniem ścieżkę i ta będzie tą tysięczną. :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#65 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 31, 2010 16:57 pm

Adam Krysiński pisze:czyli mendy już wtedy miały komplita i się pomyliły z okładkami przy wrzucaniu do upcoming relases :twisted:
Niekoniecznie.. to mogła być okładka japońska właśnie. A teraz nie chcieli kombinować i sobię ją wzięli.

Ma ktoś fotki tego zestawu? Ale "real", a nie skan przodu i tyłu okładki.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#66 Post autor: Adam » pn maja 31, 2010 18:06 pm

Bucholc Krok pisze:Niekoniecznie.. to mogła być okładka japońska właśnie. A teraz nie chcieli kombinować i sobię ją wzięli.
Bucholc nie wypowiadaj się o czym o czym nie masz pojęcia :D jak mogło varese dać przy publikacji swojego 1 wydania tego scoru przez pomyłkę okładkę japończyka, który ukazał się 2 miechy później i do tego zrobiłą go kompletnie inna wytwórnia? pomyśl że najpierw :) to japońce zerżnęli pomysł, a teraz przy wydaniu deluxe pomysł pierwotnej okładki wrócił do pierwszych twórców i tyle z tym że dół okładki japońskiej varese przerzuciło sobie na tylnią by nie było że żywcem ukradziona.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#67 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 31, 2010 18:10 pm

Rozumiem, że znasz szczegóły dotyczące tego wydania i wiesz to wszystko z dobrego źródła? Np. od Townsona.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#68 Post autor: Adam » pn maja 31, 2010 18:12 pm

sam wstawiałem do SC pierwotną okładkę która 2 dni później zniknęła ze strony varese i zastapili ją tym rozmytym statkiem..
i logiczne że jak wytwórnia japońska wydałą score 2 miechy pózniej to varese tej okładki nie mogło mieć, bo japońce sobie sami wymyślili niezależnie i varese nie miało nic do rzeczy, poza dostarczeniem samej płyty. dlatego też gdy wydanie japońskie ma tą samą okładkę co eu/usa to znaczy że pierwotna wytwórnia tak ustaliła szczegóły dilu dodatkowo że nie zgadzają się na zmianę poligrafii.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#69 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 31, 2010 18:14 pm

Zadałem proste pytanie - czy wiesz to ze źródła bijącego w Varese?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#70 Post autor: Adam » pn maja 31, 2010 18:15 pm

tak
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#71 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 31, 2010 18:22 pm

Jeśli tak to inna sprawa. Bo gdyby chodziło tylko o TWOJĄ dedukcję to daruj, ale... :lol:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#72 Post autor: Adam » pn maja 31, 2010 18:27 pm

to nie jest żadna dedukcja. wiem jak wyglądają prawa wydawnicze i dlatego Ci napisałem że jesli wychodzi po jakimś czasie japończyk z niezmienionymi coverami to znaczy że pierwotna wytwórnia (i czesto też producent filmu) nie dają zgody na zmianę poligrafii tylko musi ona pozostac bez zmian - najczęściej w klimacie plakatu promującego film - wtedy japońce dokładają tylko obi. Pytałem o warunki wydań japończyków w universalu naszym i tak mi własnie powiedziano.

pierwotna okładka pierwszego wydania star treka miała te trzy głowy, ale ułożone bokiem, inaczej.. - czyli nie jest to ten projekt który jest na japończyku. jak varese to przygotowywało to nikt nie śnił o japończyku, tym bardziej firma Geneon nie śniła że takie coś wydadzą, bo nie wiedzieli że wyda to akurat varese, z którymi mają dil, więc nie mogli wsiąść okładki z odrzuconego varesowego projektu - i tak była zresztą inna. that's all.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#73 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 31, 2010 19:48 pm

No i git. Ja nie wiem jak to jest, więc pytam.
jak varese to przygotowywało to nikt nie śnił o japończyku,

No zaraz. Gdy Varese to przygotowywało to już Geneon powinien wiedzieć, że to wyda skoro mają umowę?
tym bardziej firma Geneon nie śniła że takie coś wydadzą, bo nie wiedzieli że wyda to akurat varese, z którymi mają dil,
Ale Varese mogła tworzyć okładkę tylko wówczas, gdy już wiedziała, że to wyda?
więc nie mogli wsiąść okładki z odrzuconego varesowego projektu - i tak była zresztą inna. that's all.
ciąg jest taki -
1. Varese dostaje ścieżkę do wydania
2. przygotowuje okładkę
3. do wydania szykuje się Geneon

I najciekawszy jest tu punkt 2. Czy w momencie przygotowywania okładki dla siebie Varese robi okładkę dla japońskiej wytwórni. Jeśli to Varese jest główną wytwórnia i ma prawo narzucić okładkę Geneonowi to w momencie projektowania swojej może projektowac także dla nich. 2 miesiące to nie jest długo IMO. Jeśli tu było inaczej to przyjmuję to do wiadomości, ale taka sytuacja też jest możliwa.
Ostatnio zmieniony pn maja 31, 2010 19:50 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#74 Post autor: Adam » pn maja 31, 2010 19:50 pm

płyty geneona które wydaje po varesowych chyba zawsze mają inne okładki czyli varese w to nie ingeruje..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#75 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 31, 2010 19:52 pm

The Brave One jest taka sama, ale to może wyjątek.

ODPOWIEDZ