Gry / W co ostatnio graliście?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: Gry / W co ostatnio graliście?

#286 Post autor: Mystery » sob maja 23, 2026 17:09 pm

Pragmata
Świetna gra z ciekawymi mechanikami walki, choć relacja głównego bohatera z dziewczynką robotem jest tu najlepsza. Fabularnie raczej standard, a znajdźki do czytania i hologramy mało mnie ciekawiły. Szeroki arsenał broni, przeciwników i ulepszeń na spory plus, podobnie jak system powrotu do bazy i cofanie się po znajdźki, bądź w przypadku śmierci, nie stanowiło utrapienia, choć samych zgonów było niewiele, bo dzięki punktom z treningu i ulepszaniu postaci, broni i hakowania, żaden wróg i boss nie stanowił większego wyzwania, choć kilka starć pod rząd mogło już męczyć niemal jak w Mouse P.I. Czas trwania optymalny, gra działała płynnie, postać poruszała się zgrabnie i to wszystko przypominało mi momentami trochę Death Stranding. 8/10.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: Gry / W co ostatnio graliście?

#287 Post autor: Mystery » sob maja 30, 2026 13:19 pm

LEGO Batman Legacy of the Dark Knight
Moja pierwsza gra Lego, ale jako fan Batmana, trzeba było zagrać. Przeszedłem fabułę, ale zostało jeszcze setki odkryć, na wiele godzin, na które szkoda już mi jednak czasu.
Piękny hołd dla całej historii Mrocznego Rycerza, od filmów, poprzez serial animowany, na grach serii Arkham kończywszy, skąd pochodzi większość mechanik. Praktycznie każda kultowa scena z filmów Burtona, Nolana, Schumachera, Reevesa, została tu sparodiowana, a ich zgrabne połączenie wypadło świetnie. Muzycznie usłyszymy tu użycie oryginalnych tematów Giacchino, Elfmana, Goldenthala, czołówkę animowanej serii czy "Kiss from a Rose" Seala. Sam score jest już oryginalny i kompozytor nie używa tematów innych, a stylistycznie najbliżej mu do Batmanów Zimmera, Elfmana* i Arundela z serii gier Arkham. Masa nerdowskiego złota, świetnej zabawy, absurdalnego humoru oraz mnóstwo aktywności w pięknym otwartym świecie. 8/10.

* Na soundtracku tylko jeden kawałek aranżujący temat Elfmana "Cage vs. Kitana".

ODPOWIEDZ