The Passion of The Christ - John Debney

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: The Passion of The Christ - John Debney

#61 Post autor: Mystery » pt maja 22, 2026 18:52 pm

Adam pisze:
pt maja 22, 2026 18:47 pm
A ta udostępniona fota, to ja bym pomyślał, że to ten sam aktor co 20 lat temu, mimo że to nie ten.
Babki nie zauważą :wink:

Jest już pierwsze spojrzenie na popcorn bucket :mrgreen:
Spoiler:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#62 Post autor: Adam » pt maja 22, 2026 19:07 pm

:lol:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#63 Post autor: Michał Turkowski » ndz maja 24, 2026 09:16 am

Kaonashi pisze:
ndz mar 10, 2013 15:33 pm
Bearing The Cross, Peter Denies Jesus, Mary Goes To Jesus, Raising the Cross, Resurection - do reszty raczej nie wracam.
Polecam również Passion Oratorio zwłaszcza Resurrection (rozszerzona wersja tracka z płyty) - jeden z najbardziej monumentalnych utworów jakie słyszałem.
http://www.youtube.com/watch?v=rFKu1Cs8wqo - W lepszej jakości tego nie widziałem, jakby ktoś znalazł to niech da znać :)
Do tego zestawu highlightow dodalbym jeszcze fenomenalne "Crucifixion" :)

Ogólnie fantastyczna to muzyka, w Wielki Piątek po latach odświeżyłem sobie film i to jakiego klimatu i atmosfery dodaje muzyka Debneya to coś niesamowitego.
Z kolei albumowe wydanie to wzorcowa wręcz prezentacja płytowa.

Kilka lat temu pytałem Debneya o studyjne nagranie Passion Oratorio, pamiętam że mówił mi wówczas że wszystko mają przygotowane i wejście do studia to tylko kwestia miesięcy, więc pytanie czy coś się wysypało i w ogóle nie nagrali, czy też nagranie jest gotowe a czeka na odpowiedni moment premiery.

Może w okolicach premiery Ressurection coby marketingowo połączyć oba wydarzenia? Fajnie by było :)

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#64 Post autor: swordfish » ndz maja 24, 2026 10:02 am

Adam pisze:
pt maja 22, 2026 18:47 pm
.

A ta udostępniona fota, to ja bym pomyślał, że to ten sam aktor co 20 lat temu, mimo że to nie ten.
Czy jakikolwiek aktor powtarza swoją rolę z pierwszej serii?

Kasia Smutniak grająca Marię nijak nie podobna jest do Mai Morgenstern. Rumuńska aktorka ma ostrzejsze rysy.

ODPOWIEDZ