youtu.be/4iEe3KYb3i4
Trevor Jones
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Trevor Jones
Zanim mnie ktoś pobije, to przynajmniej pozwolę sobie napisać, że może teraz wiele osób przypomni sobie, albo pozna lepiej twórczość Trevora Jonesa. Szczególnie soundtrack do G.I. Jane, który jest ciekawy gdyż brzmi ja wczesne prace z Media Ventures before RCP. I dlatego też zawsze myślałem, że to film Jerry'ego Bruckheimera, a ku mojemu zaskoczeniu, nie jest. . Do zapowiadanego sequela to pewnie Lorne Balfe skomponuje muzykę.
youtu.be/4iEe3KYb3i4
youtu.be/4iEe3KYb3i4
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Dobry moment na przypomnienie The Scorpions Mission, jeden z moich ulubionych kawałków akcji z tamtych lat.
youtu.be/RUx63Nri1Qo
youtu.be/RUx63Nri1Qo
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No ba.
i to chyba nawet Ty Mystery lata temu polecilłeś mi ten właśnie kawałek i soundtrack na Last.fm.
szkoda, że nie mamy co liczyć na G.I. Jane 2 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Renowned film composer Trevor Jones will be honoured with a Lifetime Achievement Award at the 26th World Soundtrack Awards Ceremony & Concert, the closing event of Film Fest Gent’s WSA Film Music Days 2026 (8-10 Oct).

Jakiś koncert w Polsce, najlepiej na przyszłym FMFie by się przydał.
Musisz zacząć myśleć biznesowo
To jest dziś no-name, emeryt, nie sprzedadzą sali na takie coś, więc będzie strata finansowa. Wiele "starych" nazwisk z tego powodu nie ma szans na koncert. Niestety takie są realia - chcieć, a móc. W PL takiego kogoś to mogą co najwyżej dokoptować do gali seriali/itp, z kilkoma innymi nazwiskami, żeby zagrał suitkę czy dwie, choć i to mała szansa, bo jak wiemy na tych składankowych koncertach są nowości/modne niedawno rzeczy i ich twórców się zaprasza.
NO CD = NO SALE
- MichalP
- Zdobywca nieistotnych nagród
Nie do konca zgodze sie tutaj Adam. To jest emeryt i realnie w dzisiejszym swiecie muzyki filmowej, gdzie albo masz kopie i klony Zimmera albo jakies elektroniczno-ambientowe depresyjne smetolenie, jego muzyka nie przejdzie. Ale na dedykowanych muzyce filmowej festiwalach jego nazwisko jest dalej rozpoznawalne. Moze mniej w takiej Polsce czy imbecylnej Kanadzie, ale pokolenie 40-60 latkow rozpozna go bez problemu i na dedykowany koncert chetnie by sie poszlo.
Tauron czy ICE by się nie wyprzedał na Jonesa, wiadomo, ale już taka filharmonia krakowska by się raczej wypełniła. Myślę, że Ostatni Mohikanin wciąż gdzieś tam rezonuje na tyle, że można byłoby skutecznie wykorzystać go w promocji wydarzenia.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.