HANS ZIMMER - DUNE TRILOGY (2021 / 2024 / 2026)
- MichalP
- Zdobywca nieistotnych nagród
Re: HANS ZIMMER - DUNE TRILOGY (2021 / 2024 / 2026)
Kolorystyka juz zaczyna troche meczyc - trzeci film i dalej tylko odcienie szarosci. Nawet jak pojawiaja sie inne swiaty dalej utrzymane to jest w tych samych monochromatycznych barwach. Ale sama historia moze byc w sumie najbardziej interesujaca z kilku powodow. Jest mniej znana i rozpoznawalna w porownaniu do pierwszej ksiazki. Tylko serial przeniosl elementy drugiej ksiazki na ekran. I druga sprawa - odejscie w ksiazce od typowych podzialow na zlych i dobrych i juz to nie bedzie typowa rodzinna wendeta. I sama ksiazka jest duzo krotsza i bardziej upakowana w rozne zdarzenia - w kolejnych tomach zaczyna robic sie na prawde dziwnie, ilosc stron rosnie i wszystko zaczyna sie rozwlekac na maksa.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I jednak zostało przy tych 10% bo nie było "Mojitoooo", ale za to możliwe, że usłyszeliśmy pierwszą muzyczną zapowiedź tego soundtracka. I zamiast "Mojitooo" tym razem chyba usłyszałem "LSD".Wawrzyniec pisze: ↑wt mar 17, 2026 11:47 amCzekamy. I na 90% w tej zapowiedzi w tle usłyszymy "MOJITOOOO!"![]()
W zwiastunie sporo się dzieje i w sumie nie wiem, na ile to będzie wyłącznie adaptacja trzeciej książki, a na ile Villeneuve połączy też w tym elementy z dalszych książek. W sumie to i tak dobrze byłoby na tym skończyć, bo im dalej tym jest dziwniej.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Szalamet będzie Czerwiem, czuję to 
NO CD = NO SALE
No, w pierwszej chwili myślałem, że jacyś kibole krzyczą LSD.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
I oczywiście nie byliby sobą, gdyby nie wrzucili ujęć Zendayi rodem z reklamy perfum. 
Swoją drogą, to ona nie strzeliła focha na koniec części drugiej i nie odjechała wpizdu na czerwiu?
Swoją drogą, to ona nie strzeliła focha na koniec części drugiej i nie odjechała wpizdu na czerwiu?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hans potwierdził, że to Timothee Kardashian Chalamet krzyczy to LSD. Ten, który twierdzi, że nikt się nie interesuje operą i baletem. Jakby co mogę wrzucić filmik?
Tak było, ale w książce jednak są potem razem więc najwyżej znalazła kolejnego czerwa i na nim wróciła. Przy czym minę ma dalej "judging teenager", a więc foch chyba dalej istnieje. Z drugiej strony ona chyba ma przez większość tej serii podobną minę.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- MichalP
- Zdobywca nieistotnych nagród
W ksiazce bardziej mi podeszła cala inscenizacja koncowki Diuny. Bo nikt nie szczela zadnych fochow. Hani zostaje do konca, zachecona przez matke Paula, zeby zobaczyla jak sie robi wielka polityke a potem sam Paul do niej podchodzi i na oczach wszystkich tlumaczy jak bedzie wygladalo to jego nowe malzenstwo. Robi sie emocjonalnie i romantycznie. W filmie ani za duzo romantyzmu nie ma, ani filmowa Hani nie wzbudza zadnych pozytywnych emocji. Tak jej wiecznie niezadowolona mina to nie wiem czemu ma sluzyc. Albo ma zatwardzenie albo jakis problem ze wszystkimi.
Śpiewają LSD
ale na insta już przetłumaczone jest na język z Diuny. Coś o powstawaniu z płomieni.
NO CD = NO SALE