NAGRODY BRANŻOWE
Re: NAGRODY BRANŻOWE
Jeszcze jak wyglądało otwarcie z montażem scen:
youtu.be/XjvnclCos_0
I przemówienie Ludwiczka:
youtu.be/79kOhqmRbMU
youtu.be/XjvnclCos_0
I przemówienie Ludwiczka:
youtu.be/79kOhqmRbMU
Wspaniałe przemówienie Buckley. Po prostu wspaniałe. Czapki z głów.
NO CD = NO SALE
Reakcje dziennikarz z danego kraju wskazują, że każdy chce przypisać jako Oscar dla ich państwa.
W Press Roomie szwedzkie dziennikarki cieszą się z kolejnego zwycięstwa Ludwiczka.
youtu.be/NwdDfzzCcRM
Podobnie cieszy się Irlandia z pierwszego Oscara dla aktorki irlandzkiej.
youtu.be/9QlIDS0lIJI
W Press Roomie szwedzkie dziennikarki cieszą się z kolejnego zwycięstwa Ludwiczka.
youtu.be/NwdDfzzCcRM
Podobnie cieszy się Irlandia z pierwszego Oscara dla aktorki irlandzkiej.
youtu.be/9QlIDS0lIJI
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wstałem rano. Wyjrzałem przez okno by zastać ten sam widok poprzednich dni. Croissant z marcepanem, kupiony w tej samej piekarni smakował tak samo, jak ostatnim razem. Wieża telewizyjna górowała na horyzoncie jak zawsze. Ale jednak jest to już inny świat. Świat w którym film Sinners ma Oscara za Najlepszy ORYGINALNY Scenariusz. Trudna i przerażająca jest ta nowa rzeczywistość w której przyszło mi żyć...
Gratulacje dla Ludwiga Göranssona! Akurat w kategorii muzycznej ten film na Oscara zasługiwał.
Ale widzę, że jednak było coś dobrego na tych Oscarach. "Mr Nobody against Putin" - widziałem ten dokument i bardzo mi się podobał. Cieszę się dla tego nauczyciela i to akurat naprawdę bardzo dobry dokument I Zasłużony Oscar.
Gratulacje dla Ludwiga Göranssona! Akurat w kategorii muzycznej ten film na Oscara zasługiwał.
Ale widzę, że jednak było coś dobrego na tych Oscarach. "Mr Nobody against Putin" - widziałem ten dokument i bardzo mi się podobał. Cieszę się dla tego nauczyciela i to akurat naprawdę bardzo dobry dokument I Zasłużony Oscar.
Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2026 13:04 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
spokojnie, ja tylko przypomnę, że ten sam Ampas w tym roku nominował Wartość Sentymentalną jako jedyny film we wszystkich kategoriach aktorskich, ale w kategorii casting już go nie nominował w ogóle, bo widać uznali, że casting był tak słaby w tym filmie, że nie zasługiwał na miejsce do piątki w nowej, pierwszy raz wręczanej kategoriiWawrzyniec pisze: ↑pn mar 16, 2026 12:50 pmŚwiat w którym film Sinners otrzymał Oscara za Najlepszy ORYGINALNY Scenariusz. Trudno i przerażająca jest ta nowa rzeczywistość w której przyszło mi żyć...
NO CD = NO SALE
Ponarzekać można na sekcję In Memoriam. Przeznaczyli na nią cały blok trwający kwadrans między reklamami. Pojawiła się babcia Barbra Streisand wspominająca współpracę z Robertem Redfordem przy ”The Way We Were’’ i odśpiewała mocno nierówno fragment tytułowej piosenki. Prawdopodobnie problem u niej z odsłuchem, mogła nie słyszeć dobrze orkiestry.
Mimo dużego czasu poświęconego tej sekcji nie wymieniono wszystkich na scenie. Zabrakło na pewno legendy i aktywistki Brigitte Bardot. Na stronie internetowej już ją wymieniono, wraz z naszym polskim aktorem Edwardem Linde-Lubaszenko (on pewnie głównie wspominany przez AMPAS za zagranie roli w Liście Schindlera).
https://www.oscars.org/in-memoriam/2026
Mimo dużego czasu poświęconego tej sekcji nie wymieniono wszystkich na scenie. Zabrakło na pewno legendy i aktywistki Brigitte Bardot. Na stronie internetowej już ją wymieniono, wraz z naszym polskim aktorem Edwardem Linde-Lubaszenko (on pewnie głównie wspominany przez AMPAS za zagranie roli w Liście Schindlera).
https://www.oscars.org/in-memoriam/2026