Andrew Lockington

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Andrew Lockington

#91 Post autor: Adam » sob gru 13, 2025 08:26 am

Fantastyczny sezon jak dotąd, ze scenariuszami samego Sheridana. Świetne wprowadzenie do dużych ról Demi Moore, Sama Elliota i Andyego Garcii. Zasłużone nomy do Globów, choć ja dałbym też Larterowej. S3 już zapowiedziany oficjalnie.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#92 Post autor: Adam » sob sty 24, 2026 08:51 am

Rewelacyjny drugi sezon Landmana, wczoraj się skończył (u nas - z tygodniowym opóźnieniem). Mniej akcji, pogłębione relacje rodzinne i społeczne. Świetne nowe postaci, mądrze wprowadzone z rozwijanymi wątkami. Jeszcze większy nacisk na pokazanie od kuchni pracy i zagrożeń na platformach wiertniczych. Kilka mądrych i świetnych scen dialogowych i dramatycznych jak i komediowych. No i kolejne bicie rekordów - finał w USA oglądało aż 15 mln (!!) ludzi. Muzyka lepsza niż w S1, score dostał więcej przestrzeni i głośniej go podłożono. Mile uprzyjemnia seans, są elementy country, ale też liryka, ładnie komponującą się z zachodami słońca w Teksasie, które są w tym rejonie Ziemi jedyne takie na świecie (dlaczego to wyjaśnia rozmowa w serialu, ja tego nie wiedziałem np.)

8/10, a za wszystkie sceny z Elliotem nawet 9/10
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#93 Post autor: Mystery » sob sty 24, 2026 18:41 pm

Skoro już koniec to można zaczynać :wink:

ODPOWIEDZ