NAGRODY BRANŻOWE

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: NAGRODY BRANŻOWE

#6106 Post autor: Mystery » pn gru 08, 2025 18:45 pm

Ja naturalnie cieszę się z nominacji dla F1. I co więcej, zapomniałem o nominacjach do Złotych Globów i poszedłem pobiegać. I co słyszałem podczas #RunningWithFilmmusic? - F1 Hansa Zimmera!!! Przypadek? Nie wydaje mi się!
Hildur Guðnadóttir – Hedda
Hania Rani - Sentimental Value
Ludwig Göransson – Sinners
Max Richter – Hamnet
Nicholas Britell – Jay Kelly
Widzisz, trzeba było typować sercem, a nie rozumem, a tak tylko 2 trafy :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#6107 Post autor: Adam » wt gru 09, 2025 09:52 am

czy ktoś zauważył najbardziej absurdalną nominację ze wszystkich możliwych kategorii - za uwaga - wyniki box office, dla filmu, którego jeszcze nie ma w kinach - Avatar 3 :?: :!: :roll: :lol:
a potem się dziwią, że wszyscy wiedza, że to wszystko jet ustawione przez lobby koncernów...
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#6108 Post autor: Mystery » wt gru 09, 2025 10:43 am

Cinematic and Box Office Achievement

F1
KPop Demon Hunters
Mission: Impossible – The Final Reckoning
Sinners
Weapons
Wicked: For Good
Zootopia 2

A więc tak. Jeszcze większe kuriozum to obecność tam premiery Netflixa KPop Demon Hunters, która w kinach była tylko w USA i zarobiła tam 24 mln :lol: Chyba, że liczą to na sam poczet "Cinematic and Box Office Achievement". Mission: Impossible – The Final Reckoning to klapa, zarobiła 600 mln przy budżecie 400 mln. Wicked: For Good sprzedaje się gorzej, niż pierwsza część. No ale trzech najbardziej kasowych filmów roku Ne Zha 2, Lilo & Stitch i Minecraft tam nie ma. Tak jak mówiono od samego początku kategoria z upy, która powstała po to by nagrodzić 2 lata temu Barbie i rok temu Wicked...

Kontrowersje są też w kolejnej nowej nie potrzebnej nikomu kategorii "Best Podcast", gdzie nie nominowano Joe Rogana, największego i najbardziej znanego autora takich treści, no ale politycznie nie po drodze mu z Globami, stąd też absencja.

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#6109 Post autor: swordfish » wt gru 09, 2025 15:12 pm

Może liczy się sukces oglądalności w serwisie? Do tego piosenka z filmu utrzymywała się przez prawie 3 miesiące na szczytach list przebojów.
Kategoria podcastowa też dziwna. To tak jakby na Orłach nagle nominować Tomasza Raczka i Kaję Klimek - nagradzać za recenzje i mówienie o kinie.

ODPOWIEDZ