Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Hans Zimmer

#4681 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 24, 2025 00:32 am

Wiadomo w ramach trasy koncertowej Hans Zimmer udzielił kilka wywiadów niemieckim mediom. W większości pojawiają się te same znane nam wszystkim historie i anegdoty. Ale czasami pojawiają się i ciekawe informacje. Wiadomo skoro to niemieckie media, to są oni ciekawi jaki w ogóle ma Hans stosunek do Niemiec? I rysuje się ciekawy obraz, bo Hans sam zaznacza, że w bardzo młodym wieku wyjechał do Anglii i przeprasza też za swój słaby niemiecki, który określa jako "Kinderdeutsch" (dziecięcy niemiecki). I właśnie też mówi, że jednym z powodów dlaczego opuścił Niemcy, była niemiecka szkoła i mocne trzymanie zasad, przestrzeganie regulaminów itd. a on jest bardziej typem buntownika. Ale zaznacza też, że:
„Deutschland ist noch immer in meinem Herzen, meine Heimat. Und ich fühle mich nirgends so sicher wie hier.“ – Hans Zimmer
„Niemcy wciąż są w moim sercu, moją ojczyzną. I nigdzie nie czuję się tak bezpiecznie jak tutaj.” — Hans Zimmer
I zaznacza, że zważywszy na aktualną atmosferę w USA rozważa powrót do Europy na stałe i by mieszkał na zmianę między Wielką Brytanią, a Niemcami. Plus co mnie najbardziej ciekawi, to w tych wywiadach zaznacza, że koniec końców posiada wyłącznie niemieckie obywatelstwo. I to mnie trochę dziwi. Bo nie twierdzę, żeby oddał niemieckie obywatelstwo. Ale zważywszy ile lat mieszka w Stanach i mieszkał w Anglii, to miałby nie mieć, ani angielskiego, ani amerykańskiego obywatelstwa? To jak on w takim razie głosuje?

https://www.top-magazin-frankfurt.de/pa ... wusXJiAQXb

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Hans Zimmer

#4682 Post autor: Adam » pn lis 24, 2025 08:16 am

Nie głosuje. W Anglii ma na pewno rezydenta, wystarczyło 5 lat pracować legalnie i się zgłosić po papier (zasady przed pandemia).
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ