Platformy Streamingowe

W dzisiejszych czasach samym kinem człowiek nie żyje. Seriale zyskały w ostatnim czasie bardzo wielką rolę. Dlaczego więc nie mieć i specjalnego forum na ten temat?

Twoja Ulubiona Platforma Streamingowa

APPLE TV+
0
Brak głosów
CANAL+
0
Brak głosów
DISNEY+
2
15%
HBO MAX
5
38%
NETFLIX
3
23%
PLAYER
0
Brak głosów
PRIME VIDEO (AMAZON)
2
15%
INNA (W komentarzu napisz jaka)
1
8%

Liczba głosów: 13

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: Platformy Streamingowe

#226 Post autor: Mystery » pt lis 14, 2025 08:31 am

lis23 pisze:
pt lis 14, 2025 05:14 am
Od grudnia Disney+ Premium: 60 zł / m ;)

youtu.be/UnyBJJI2eqs

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#227 Post autor: swordfish » wt lis 18, 2025 21:45 pm

Przynajmniej grają uczciwie. Trzeba kliknąć zgodę na nowy cennik. W przeciwnym wypadku dostęp wygaśnie automatycznie z końcem okresu rozliczeniowego.
Cennikowo nadal są tańsi od Netflixa.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#228 Post autor: Mystery » śr lis 19, 2025 15:09 pm

Cennikowo nadal są tańsi od Netflixa.
Ale oferta dużo uboższa.

Kończył mi się Smart na Allegro, a tam darmowe 3 miesiące D+ jak się weźmie przedłużenie o rok, no to wleciało.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#229 Post autor: lis23 » śr lis 19, 2025 17:33 pm

Bo ja wiem, czy uboższa? Moim zdaniem, równie bogata co na Netflixie, tylko szkoda, że tak mało klasyki, np. Disneya jest w 4K i z HDR, poza tym, to już trzy i pół roku na polskim rynku jak dobrze liczę? a nadal nie ma klasycznego serialu "Zorro", nie ma "101 Dalmatyńczyków" live action i powiązanego zeń serialu animowanego, nie ma "Wuzli", itp.

Paramount+ chce wydać 71 miliardów USD na zakup Warnera, z ofertą szykuje się też Netflix i teraz, jakby to wyglądało w Polsce, skoro u nas nie ma Paramount+ a jest tylko SkyShowtime? Z Netflixem byłoby prościej i może więcej klasyki trafiłoby do polskiej biblioteki? Mam tu na myśli filmy i seriale animowane DC.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#230 Post autor: Krzysiek » śr lis 19, 2025 20:54 pm

lis23 pisze:
śr lis 19, 2025 17:33 pm
Paramount+ chce wydać 71 miliardów USD na zakup Warnera, z ofertą szykuje się też Netflix i teraz, jakby to wyglądało w Polsce, skoro u nas nie ma Paramount+ a jest tylko SkyShowtime? Z Netflixem byłoby prościej i może więcej klasyki trafiłoby do polskiej biblioteki? Mam tu na myśli filmy i seriale animowane DC.
I dlatego ten system upada, Stany Zjednoczonej Ameryki upadają, jeśli miliardy $ wydają na pierdy zamiast na gospodarkę. Identycznie jak miliardy na TVP (tzn dla byłego prezesa i przydupasów na nagrody, odprawy itp)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#231 Post autor: Mystery » czw lis 20, 2025 09:50 am

lis23 pisze:
śr lis 19, 2025 17:33 pm
Bo ja wiem, czy uboższa? Moim zdaniem, równie bogata co na Netflixie, tylko szkoda, że tak mało klasyki, np. Disneya jest w 4K i z HDR, poza tym, to już trzy i pół roku na polskim rynku jak dobrze liczę? a nadal nie ma klasycznego serialu "Zorro", nie ma "101 Dalmatyńczyków" live action i powiązanego zeń serialu animowanego, nie ma "Wuzli", itp.

Przecie na tym Disneyu nie ma co oglądać. Co tam ostatni weszło, Zakręcony Piątek 2? Bo Netflix dał wiele nowych seriali w gwiazdorskich obsadach jak Heweliusz, Bestia we Mnie, Śmierć od Pioruna, Black Rabbit czy filmy uznanych twórców jak chociażby Frankenstein i to jest warte wydanych złotówek, a oferta nowości Disneya przy tym to żart, zdecydowanie najgorsza pod tym względem obecnie platforma, gdzie już nawet SkyShowtime dawno ją przegonił.

A co do oferty za Warnera, to Paramount+ chce do wydać do spółki z Saudyjczykami :roll:
Ostatnio zmieniony czw lis 20, 2025 09:52 am przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#232 Post autor: Adam » czw lis 20, 2025 09:52 am

Dokładnie. A musze powiedzieć, że nie spodziewałem się tego po Sky :D
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#233 Post autor: lis23 » czw lis 20, 2025 15:54 pm

Mystery pisze:
czw lis 20, 2025 09:50 am

Przecie na tym Disneyu nie ma co oglądać.
Ja mam do nadrobienia wszystkie, prawie wszystkie seriale Marvela, kilka seriali Star Wars, muszę dokończyć Obcego Ziemia, do tego, klasyka Disneya, Pixara, Fox, min. Z Archiwum X, a już w grudniu będzie drugi sezon Percy Jacksona - ja, niestety, potrafię oglądać jeden sezon serialu nawet pięć lat ... :mrgreen:
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#234 Post autor: swordfish » czw lis 20, 2025 22:02 pm

Jak szybko zapomnieliście o "Paradise". W tym roku to jedna z mocniejszych pozycji serialowych. Do obejrzenia właśnie na tym słabym Disney+. Albo "Dying for sex".

ODPOWIEDZ