Może być ciekawie, gdyż 100 posłów PIS poparło ustawę o zakazie hodowli zwierząt na futra, 50 było przeciw, podobnie jak obie Konfederacje i ponoć Nawrocki ma zawetować ustawę ale nawet część z tych 100 posłów PIS wystarczyłaby, żeby obalić weto i teraz ciekawe, co Zrobi Kaczyński, który jest za zakazem? Będzie stał murem za Prezydentem, czy nakaże obalić weto?
Jak rzyć, panie premierze?
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Jak rzyć, panie premierze?
Mentzen to chyba obraża Gwiezdne Wojny bo Jego partia nosi nazwę: Nowa Nadzieja
Może być ciekawie, gdyż 100 posłów PIS poparło ustawę o zakazie hodowli zwierząt na futra, 50 było przeciw, podobnie jak obie Konfederacje i ponoć Nawrocki ma zawetować ustawę ale nawet część z tych 100 posłów PIS wystarczyłaby, żeby obalić weto i teraz ciekawe, co Zrobi Kaczyński, który jest za zakazem? Będzie stał murem za Prezydentem, czy nakaże obalić weto?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Przecież nazwę tę wprowadził Korwin z 10 lat temu. 
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
w swoich dobrych czasach by obalił, żeby Nawrockiemu pokazać, kto tu rządzi i że trzeba się z nim liczyć.lis23 pisze: ↑ndz lis 16, 2025 20:50 pmMoże być ciekawie, gdyż 100 posłów PIS poparło ustawę o zakazie hodowli zwierząt na futra, 50 było przeciw, podobnie jak obie Konfederacje i ponoć Nawrocki ma zawetować ustawę ale nawet część z tych 100 posłów PIS wystarczyłaby, żeby obalić weto i teraz ciekawe, co Zrobi Kaczyński, który jest za zakazem? Będzie stał murem za Prezydentem, czy nakaże obalić weto?
Ale teraz... cholera wie, może już zdziadział do reszty.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No, ale dzięki wsparciu Nawrockiego udało się reprezentacji Polski wygrać 3:2 z... Maltą.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
serio to tak wyglądało czy ktoś sobie jaja zrobił?
Wracając do sobotniej audiencji ludzi kina u Papieża Leona XIV, to Kasia Smutniak na Instagramie pochwaliła się obecnością w Watykanie. Zatem na audiencji byli Smutniak i Paweł Pawlikowski.

https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/kasi ... na/3dpemdr
https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/kasi ... na/3dpemdr
- Krzysiek
Nikogo nie obrażając (sam jestem katolikiem), ale za mojego życia dało by się uzyskać (za sowite opłaty) 5 specjalnych pisemnych, na czerpanym papierze, błogosławieństw... Od każdego papieża imienne... To trochę jak handel relikwiami 
- Krzysiek
A jeszcze z innej beczki:
https://www.money.pl/gospodarka/wydatki ... 1904a.html
Wg mnie nic nie odzyskają... W KGHMie nie takie wałki przechodziły i nikt nie beknął. Za dziwki płacili firmowymi kartami i było git
https://www.money.pl/gospodarka/wydatki ... 1904a.html
Wg mnie nic nie odzyskają... W KGHMie nie takie wałki przechodziły i nikt nie beknął. Za dziwki płacili firmowymi kartami i było git
- Krzysiek
By być jednak na czasie i bliżej realiów, które są opisywane w książkach polecanych przeze mnie:
https://www.o2.pl/informacje/ukraincy-s ... 126228480a
https://www.o2.pl/informacje/ukraincy-s ... 126228480a
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Serio.
Batyr nie dość, że kibol to i bezguście.
PS: O co chodzi z tymi wielce protestami PiSu, Konfy i Szurów od Brauna przeciwko Czarzastemu, że Komunista?
Facet od lat jest posłem, vicemarszałkiem był w tej kadencji i tamtej, na tle exkomunistów z PiS niczym się jakoś nie wyróżnia.
Na dodatek po 1990 mieliśmy rządy Cimoszki, Belki, Oleksego, Millera (o wiele większy komuch niż Czarzasty, ale jemu konfiarze brawo biją, bo Ukraińców krytykuje), o 10 latach prezydentury Kwacha nie wspominając.
A ci się obudzili dzisiaj, że Czarzasty był w PZPR i wielkie protesty "precz z komuną".
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
Wiesz, Piotrowicz Komunistą nie był a Czarzasty, według PISu był w pierwszym szeregu PSPR
Na dodatek jest z Sosnowca i dwa lata temu miał fuksa bo wszedł do Sejmu z czwartego miejsca 
Nawrocki powiedział, że głęboko się nie zgadza z wyborem Czarzastego na Marszałka, ja się głęboko nie zgadzam na wybór Nawrockiego na Prezydenta
Nawrocki powiedział, że głęboko się nie zgadza z wyborem Czarzastego na Marszałka, ja się głęboko nie zgadzam na wybór Nawrockiego na Prezydenta
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Pomijając jego przeszłość komunistyczną, gościa nie lubię po tym jak popsuł radiowe stacje lokalne. Jako aktywny członek KRRiTV był zwolennikiem przejęć stacji lokalnych przez duże koncerny (głównie Agorę). Jeździł po Polsce i przekonywał właścicieli lokalnych rozgłośni, aby sprzedali swój interes dużej firmie. Dzięki temu mamy "rewelacyjne" stacje lokalne nadawane z innego miasta. Szafy grające 100 piosenek z reklamami lokalnymi i wypełniające obowiązek poruszania tematyki regionu przez kwadrans o 6:00 rano lub o 22:00. A potem przez cały dzień idzie program ogólnopolski. Jeśli czytanie sucharów z internetu można nazwać jakimkolwiek programem. Te wszystkie sieci Złotych Przebojów, Voxów i innego dziadostwa. Te radiowe koncerny wycwaniły się. Zatrudniają jednego lektora, który czyta hurtem wiadomości lokalne dla wszystkich miast z osobna i voicetrackiem odtwarzają w pętli. Gościu w studiu w Warszawie czyta o remontach ulic w Sosnowcu i nawet nie wie co to za miejsca, bo nigdy nie był w tym mieście.
- lis23
To nie są stare dzieje? Agora to mi się kojarzy z aferą Rywina 
OMG, PIS owcy już odlatują:
Wiadomo: Tusk, Sikorski, Żurek, Giertych, może i Kosiniak-Kamysz mają dostać dożywocie a najlepiej karę śmierci bo o tym mówił Kaczyński
Teraz ciekawe, co zrobi Konfederacja? Opcja Bosaka raczej będzie na nie, opcja Mentzena może być na tak i PIS musiałby też wziąć do Rządu Konfederację Brauna a tego nie chcą
OMG, PIS owcy już odlatują:
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... ed7e7&ei=6W sieci pojawiła się lista sporządzona przez posła PiS Marcina Romanowskiego pod hasłem "Oczyścić Polskę". Znajdują się na niej nazwiska wielu posłów koalicji rządzącej, którzy jego zdaniem powinni trafić do więzienia. Wśród nich są ludzie związani ze światem sportu, m.in. Apoloniusz Tajner. Romanowski uważa, że były prezes PZN jest zamieszany ws. zamachu stanu i należy mu się kara dożywotniego pozbawienia wolności.
Wiadomo: Tusk, Sikorski, Żurek, Giertych, może i Kosiniak-Kamysz mają dostać dożywocie a najlepiej karę śmierci bo o tym mówił Kaczyński
Teraz ciekawe, co zrobi Konfederacja? Opcja Bosaka raczej będzie na nie, opcja Mentzena może być na tak i PIS musiałby też wziąć do Rządu Konfederację Brauna a tego nie chcą
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wiesz, ale mi nie chodzi o to, czy on jest ok, czy nie ok. Twoje zarzuty do niego mają sens i je rozumiem. Natomiast mi chodzi o tę pisowsko-konfiarską nonsensowną napinkę, że "komunista". Jakby chłopaki przespali ostatnie 35 lat.
- lis23
Tym bardziej, że głosowali za tym, żeby Był Wicemarszałkiem, więc galopująca skleroza 
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John