Nuremberg - Brian Tyler

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

Re: Nuremberg - Brian Tyler

#16 Post autor: Paweł Stroiński » sob lis 08, 2025 00:52 am

Jestem po jednym odsłuchu, ale odezwę się po drugim, pewnie w niedzielę :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#17 Post autor: Adam » sob lis 08, 2025 09:06 am

End Title miażdży :o 8) Resztę będę mógł dopiero jutro wieczorem posłuchać.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#18 Post autor: Adam » sob lis 08, 2025 11:37 am

NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#19 Post autor: Mystery » sob lis 08, 2025 12:58 pm

Cóż, z kapci nie wyrwało i pierwszy raz nie uderzył tak niespodziewanie jak chociażby kiedyś Walkiria Ottmana, ale solidny to score i po pierwszym odsłuchu bliski czwóreczki. Klimat się podoba i muzycznie czuć tą II w.ś , jak na długość i typ produkcji underscore nie doskwiera i ładnie to gra, choć do wywołania większych emocji jednak trochę brakuje i nie wiem, ale może to wina dziwnie znajomych tematów, jakby zaczerpniętych z biblioteki dźwięków, choć jeszcze nie doszedłem w których kościołach to dzwoni. Jak na Tylera unikatowa to jednak praca, pierwsza w aż tak dramatycznym wydaniu, podchodzącym miejscami trochę jakby pod Zimmera (Epilogue), ale to już Paweł się wypowie :wink: , także za całokształt się chwali, tym bardziej, że dobrze słychać przekucie niewątpliwej inspiracji w coś dobrego, choć chciałby się napisać wyjątkowego.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#20 Post autor: Ghostek » sob lis 08, 2025 14:44 pm

Pełna zgoda. Kapcie nie zrywa. Suitka i End Titles załatwiają cały score. Reszta to tylko zapychacz.
Tyler zrobił sobie w tej pracy kompilacje kilku mniej o bardziej znaczących ścieżek ze swojej kariery. Temat przewodni to coś pomiędzy jego Power Rangers a Info The Storm. Ale klimatem i smyczkowymi aranżami rekompensuje miałką oryginalność.
Obrazek

ODPOWIEDZ