Czego ostatnio słuchaliście?
Re: Czego ostatnio słuchaliście?
Nieźle. Podwójne wyrównanie szans dla równouprawnienia. Nala jest kobietą z korzeniami karaibskimi. Nie dość, że kobieta, to jeszcze kolorowa.

Dla qnebra chodziło o reżysera filmu Benny'ego Safdie, który grał w Oppenheimer i będzie grał w Odyseji.WTF, Rock nigdy nie grał u Nolana i - mam nadzieje - nigdy nie zagra

1. One Coin (2:31)
2. He Was Here (3:13)
3. Dark Hearts (2:36)
4. The Crew (2:01)
5. What Have You Done to Us? (2:31)
6. Connection (2:34)
7. Robbie (2:32)
8. Softly (1:46)
9. Building (3:57)
10. Suspect Everyone (3:24)
11. Forlorn (2:33)
12. Swimming Away (2:33)
13. Stakeout (3:30)
14. Heart Can Explode (1:37)
15. Worlds Collide (3:09)
16. Courthouse (2:07)
17. Concurrent Events (4:15)
18. Maneuvering (1:07)
19. Tasking (2:57)
20. Hit (2:35)
21. Stay With Me (1:30)
22. Perry (3:22)
23. Have This (3:33)
24. Work and Play (1:37)
Już oglądając muzyka zwracała uwagę, więc dałem szansę i otrzymałem jeden z najlepszych serialowych scorów w tym roku. Muza trochę w duchu Johannssona, Mansella, ale bardzo przystępna i mimo gęstszej atmosfery, sporo tu highlightów, praktycznie zero nudy, a klimat potrafi się udzielić na tyle, że chce się powrócić raz jeszcze i uważniej to dosłuchać. Bardzo miła niespodzianka, tym bardziej, że w tym gatunku mogło się to skończyć jak wielu przypadkach na samym smęceniu i taniej akcji, a kompozytor ugryzł temat bardziej ambitnie i duchowo, choć temptrack niewątpliwie był tu pomocny (The Fountain, Prisoners, Heat).
youtu.be/fA8sgMm5dvg
Ostatnio zmieniony pn paź 20, 2025 10:30 am przez Mystery, łącznie zmieniany 3 razy.
serial mnie zmiażdżył, genialny, dziś wieczorem ostatni odcinek, poprzedni odcinek wstrząsający. Rola życia Phelphreya.
NO CD = NO SALE
A jak myślałem, że tydzień temu był ostatni, dziś zaglądam i jedno wielkie WTF?! 
nie no miało być 7 epizodów od początku tak zapowiadali. pomyśleć że zamiast Ruffalo miał grać Michael Keaton, którego wybrali, ale musiał zrezygnować bo się przedłużyła preprodukcja i mu konflikt terminów wpadł. Ale Rufałka też tu jest świetny.
NO CD = NO SALE
Pełny człowieczeństwa jest ten serial. Rewelacja. Będzie grad Emmy.
NO CD = NO SALE
Wracając do "The Smashing Machine" kompozytorka zaliczyła cameo. Gra na harfie hymn na ringu.
Jeden z najnudniejszych filmów sportowych. Zabrakło emocji podczas walk.
Jeden z najnudniejszych filmów sportowych. Zabrakło emocji podczas walk.
jakich walk jak każda trwa max minutę i wygląda bardziej jak skrót walki w wieczornych "Faktach" 
NO CD = NO SALE
Właśnie. Brak finezji w walkach. Pomiędzy mamy kłótnie z Emily Blunt, wstrzykiwanie narkotyków, smętne kręcenie się z kąta w kąt. Nuda. Gdyby nie Bluntówna, wyszedłbym z kina. Score z kolei do słuchania jest bardzo dobry, ale gdyby pojawiły się na koniec fanfary motywacyjne jak w "Rocky" Billi Contiego, byłaby rewelacja.
Filmu nie widziałem, ale to chyba bardziej dramat sportowca jak Wrestler, niż film sportowy, żeby miał błyszczeć pojedynkami na ringu, choć zawsze można udanie połączyć jedno i drugie jak w świetnym The Iron Claw 
Problemem może być stylizowanie na siłę na telewizję lat 90. Ogląda się jak film z kasety VHS. Brak ostrości i żywych kolorów. Kręcone jak paradokument.